KJØRER SELV: Mini konsept for neste 100 år, kjører elektrisk, vasker seg selv, og henter deg når du trenger transport. Foto: BMW
KJØRER SELV: Mini konsept for neste 100 år, kjører elektrisk, vasker seg selv, og henter deg når du trenger transport. Foto: BMW

Mini for neste 100 år

Mini planlegger for en framtid der du ikke eier bilen selv, men med noen tastetrykk kan be den hente deg der du er – dag og natt. Den kjører av seg selv ... på strøm selvfølgelig – og krasjer aldri.

Publisert

– Mini jobber for å kunne tilby smart og miljøvennlig transport i byene. I framtiden skal det ikke være nødvendig å eie en Mini selv for å kunne dra nytte av dette, sier Adrian von Hooydoonk, som har ansvaret for all design i BMW-gruppen.

Les også: Slik blir framtidens Rolls-Royce

Mini Vision Next 100 viser hva BMW tror Mini vil være i framtiden: Den kjører 100 prosent elektrisk, plukker deg opp der du er når du trenger transport, forandrer farge for å tilpasse seg din smak og parkerer og lader seg selv uten at du behøver å tenke på hvor og hvordan. Du kjører med andre ord rundt i en robot, men likevel mener Mini at de skal kunne klare å bygge en bil som er spennende å sitte i.

Les også: Motor tester Mini Clubman

Det ene, runde instrumentet i bilen er en såkalt Cooperizere. Her får du all nødvendig informasjon du trenger og den fungerer også som en underholdningsportal. Ved å trykke på ”Inspire me” knappen, sjekker bilen din personlige smak for musikk, eller den finner fram tid din favorittkunstner og viser noen av hans verker.  Eller den foreslår en kjøretur på svingete veier utenfor byen, samtidig som den skifter til John Cooper Works sportsbil-ytelser på motor og understell , samtidig som du kan trekke rattet til deg og kjøre selv. Den gjennomsiktige fronten gir deg en super følelse med veien.

Alle sikkerhetssystemene gjør at bilene ikke lenger kolliderer. Derfor trenger ikke bilen noen store krasj-soner foran. Det betyr at bilen blir mindre, nesten som original-Mini fra 1959, samtidig som plassen innvendig er like stor som i dag. Den største fordelen med denne bilen, er likevel at den selv finner en parkeringsplass, lader seg selv og kjører innom vaskeplassen på veien til neste bruker.