MAGISK: Her må du klype deg selv i armen for å skjønne at du ikke befinner deg blant kulissene til en storfilm i Hollywood.
MAGISK: Her må du klype deg selv i armen for å skjønne at du ikke befinner deg blant kulissene til en storfilm i Hollywood.

Dubai, 23. – 30. november 2017

1001 natt – opplevelsesrik drømmetur til Dubai

I samarbeid med Vista Travel og Emirates Airlines arrangerer Motors reiseklubb en unik og innholdsrik drømmetur til Dubai og De forente arabiske emirater. Opplev både det hypermoderne og tradisjonelle Dubai, samt hovedstaden Abu Dhabi, med sine spektakulære severdigheter.

Publisert

Vi topper reisen med opphold på et eksotisk og luksuriøst hotell blant verdens største sanddyner i Liwa-ørkenen.

Her må du klype deg selv i armen for å skjønne at du ikke befinner deg blant kulissene til en storfilm i Hollywood.

Kontrasten mellom stjernehimmelen i ørkenen og fargespillet på verdens høyeste bygg, Burj Khalifa i Dubai, kunne neppe vært større. Få steder i verden kan tilby en så kompakt og variert reise som De forente arabiske emirater.

Her får du shopping, restauranter, arkitektur, teknologi, kultur og naturopplevelser i verdensklasse.

Etter en flyreise med et av verdens beste flyselskaper befinner du deg i en eksotisk og framtidsrettet virkelighet. Dubai er en trygg storby, med et yrende folkeliv og vi starter og slutter reisen her.

Emiratene består av syv emirater. Gjestfrihet settes høyt. Hvert emirat har sin egen sjeik som overhode. Abu Dhabi er det største emiratet, og byen Abu Dhabi er hovedstaden i De forente arabiske emirater. Abu Dhabi har, i motsetning til Dubai, en oljeøkonomi. 

November

Program:

DAG 1: Avreise med Emirates Airlines direkte fra Gardermoen kl. 13.40 (andre byer på forespørsel). Ankomst Dubai lokal tid 23.25 (tre timer tidsforskjell). Velkomst og informasjon om turen underveis til hotellet. 

DAG 2: Hva med å starte dagen i treningsrommet, i det oppvarmende utendørsbassenget eller med en rusletur langs kanalen vi bor ved?

Etter en deilig frokost gjør vi oss klare for en guidet tur til det historiske sentrum av Dubai, med besøk i by-museet og de tradisjonsrike soukene, hvor det blant annet selges stoffer, krydder og gull. Vi spiser sen lunsj i Dubais eneste roterende restaurant. En spesiell opplevelse, og en svært rikholdig buffet venter. Resten av ettermiddagen og kvelden til fri til egen disposisjon. Det er trygt og enkelt å bevege seg rundt på egenhånd (taxi er billig). Dere får selvsagt tips om restauranter. Det er også flere gode spisesteder på hotellet. 

DAG 3: Etter frokost blir vi hentet av vår turbuss og opplever det moderne Dubai, med blant annet Dubai Miracle Garden (med over en million blomster), syvstjernershotellet Burj Al Arab og Dubai Marina. Fra marinaen reiser vi med rib-båt ut til den berømte menneskeskapte øya Palmen, med utsikt over Dubais skyline. På kvelden samles vi til middag og foredrag om emiratisk kultur, tradisjoner og religion i Sheikh Mohammeds kultursenter. Det serveres tradisjonsrik mat (buffet) og det blir anledning til diskusjon og spørsmål. Senteret ligger i et historisk bygg i Bastika, det eldste området i Dubai. 

DAG 4: Vi reiser til Abu Dhabi og passerer blant annet den berømte Formel 1 banen og Ferrari-bygget, mangroveøyene, palasset til Emiren av Abu Dhabi og Saadiyat-øya. Dette er Abu Dhabis framtidige kultursentrum, hvor blant annet det nye Louvre-museet snart står ferdig. Vi reiser også innom Abu Dhabis souk, som har gjenoppstått i moderne stil. Her er det muligheter for å shoppe billigere enn i Dubai. Det blir felles lunsj før vi besøker den utrolig vakre og spektakulære moskeen i Abu Dhabi. Vi går inn i moskeen, og vår guide vil fortelle både om den og islamsk historie. Deretter begir vi oss ut i ørkenen. Reisen er på cirka 2,5 timer og er i seg selv er en stor opplevelse, med stadig skiftende landskap. Vel fremme på det fantastiske hotellet får du en velkomstdrink du garantert aldri har smakt maken til (nei, vi forteller ikke hva det er), før du etter hvert kan nyte det magiske lyset mens solen sakte faller ned over ørkenen. Middag er på hotellet med en luksuriøs rikholdig buffet. 

DAG 5: Etter en nydelig frokost lar vi maten synke litt før vi begir oss ut på eventyr i ørkenen. Du kan velge mellom en jeep-safari eller en kamelsafari. Lunsj på egenhånd i en av hotellets restauranter. Om ettermiddag kan du nyte tilværelsen ved det flotte bassenget, gå en tur, ta en spabehandling eller velge blant mange andre aktiviteter i ørkenen. Vi møtes for felles middag på kvelden. Hotellet presenterer en svært rikholdig buffet også til denne middagen, og maten holder høy klasse. Mulighet for å smake på flere eksotiske retter. Det anbefales! 

DAG 6: Retur til Dubai med vår turbuss på formiddagen. Vi stopper på et sykehus – for falker! Senere svinger vi innom Last Stop, hvor du kan spise en burger eller en sandwich fra en de mange campingvognene. Deretter går turen videre tilbake til hotellet i Dubai. Om kvelden inntar vi middagen i en ombygd tradisjonsrik båt, en såkalt Dhow, som seiler fra havnen rett ved hotellet. 

DAG 7: Formiddagen er fri til strand eller andre opplevelser. På ettermiddagen reiser vi til Dubai Mall. De som ønsker kan ta verdens raskeste heis til toppen av verdens høyeste bygg, Burj Khalifa. Vi møtes til en felles avslutningsmiddag på fonteneplassen ved Dubai Mall og får selvsagt med oss det fantastiske lysfonteneshowet.

DAG 8: Tidlig avreise fra hotellet. Direkteflyet hjem går klokken 07.45 og lander på Gardermoen klokken 12.00 lokal tid.

Pris for NAF-medlemmer:

Kr. 28.690 per person i dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom kr 9.270.

Tillegg for businessklasse tur/retur: 15.350.

Alt dette er inkludert:

  • Flyreise direkte tur/retur Dubai med prisbelønte Emirates Airlines fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Alle måltider, samt all drikke med og uten alkohol.
  • Transport til/fra flyplassen.
  • 5 overnattinger på det flotte og tradisjonsrike hotellet Dubai Sheraton Creek (fem stjerner)  i Dubai, inkludert frokost og skatter.
  • 2 overnattinger på luksushotellet Qasr Al Sarab Desert (fem stjerner) 
  • 5 middager (ikke inkludert drikkevarer)
  • 2 lunsjer (ikke inkludert drikkevarer)
  • Alle utflukter som beskrevet i programme
  • Gruppens tips til restauranter, sjåfører og guider
  • Vann på bussen under utfluktene. 

Norsk reiseleder er med fra Vista Travel, pluss en engelsktalende guide. I tillegg vil dere bli møtt av svenske Lena Olofsson, som har lagt opp denne eksklusive turen for Motors lesere. Hun har bodd hele sitt voksne liv i Midtøsten og kjenner Dubai og De forente arabiske emirater svært godt.

For mer informasjon og hele programmet, se www.vistatravel.no

For spørsmål eller å få tilsendt brosjyre: [email protected]

Telefon: 21 99 56 00