STØRRE: Første generasjon Kia Rio kom i 2000. Fjerde generasjon er litt større og salget i Norge starter i mars. Foto: Kia
STØRRE: Første generasjon Kia Rio kom i 2000. Fjerde generasjon er litt større og salget i Norge starter i mars. Foto: Kia

KOMMER TIL NORGE I MARS

10 ting du må vite om nye Kia Rio

Fjerde generasjon Kia Rio kommer til Norge i mars. Her er ti viktige ting du må vite om bilen som får Norges beste garanti.

Publisert Sist oppdatert

1. Dommen: Vår kollega Sam Nylor i Auto Express har kjørt bilen og sier følgende: «Nye Rio er blitt en fin liten bil, takket være et praktisk interiør, nye, effektive motorer og stor bagasjeplass. Men den har tøff konkurranse fra kjøremaskinen Ford Fiesta, komfortable VW Polo og super-praktiske Honda Jazz.»

2. Første generasjon Kia Rio kom i 2000. Dette er fjerde generasjon og salget i Norge starter i mars. Bilen bygges ved Kias fabrikk i Sohari i Sør-Korea.

3. Hovedkonkurrenten Toyota Yaris koster fra 204.000 i hybrid-utgave. Rio koster fra 195.000 kroner med en en-liters bensinmotor.

4. Rio kommer bare med tradisjonelle drivverk med en ny en-liters tresylindret bensinmotor med turbo på 100 eller 120 hester.  I Norge er det motoren på 100 hester som blir bestselgeren. I tillegg er en 1,4 liters dieselmotor tilgjengelig.

5. Hybriddrivverket som finnes i storebror Kia Niro, er ikke tenkt brukt i Rio. I hvert fall ikke foreløpig.

6. Rio vokser med et par centimeter i lengden og får litt større akselavstand. Det betyr litt bedre beinplass i baksetet og at bagasjerommet nå er på 325 liter.

7. Interiøret domineres av et nytt infotainment-system med en fem eller sju-tommers (avhengig av utstyrsnivå) berøringsskjerm for betjening av radio, navigasjon og andre funksjoner du ønsker å kople til.

8. Du kan velge Android Auto eller Apple CarPlay, og Kias Connected Services. Her får du oppdaterte meldinger om trafikk, fotobokser og vær.

9. Rio er ennå ikke kollisjonstestet av EuroNCAP, men Kia mener at bilen vil oppnå topp-karakter fem stjerner. For å oppnå dette leveres bilen med automatisk nødbrems med registrering av fotgjengere og filskiftvarsler.

10. Kia er eneste bilmerke som gir sju år eller 150.000 kilometers nybilgaranti. Rio får også denne garantien.