THE PIG: Bo i et gammelt herskapshus. De kaller The Pig for en restaurant med rom, for her er det fokus på maten. Foto: Pia Strømstad

I Downton Abbeys fotspor

10 steder du spiser og bor godt

Små og skakke steinhus, villvin som snor seg oppover veggene, malte skilt over dører til puber med navn som The Wild Swan og The Hinds Head. Det er nesten som å bo i en filmkulisse.

Publisert Sist oppdatert

1. The Olde Bell i Hurley, 20 minutters kjøring fra Heathrow (ca. 35 £ med taxi). Enkelt vertshus forsiktig oppusset. Be om rom i hovedhuset eller i The Malt House. De nyere bygningene – spesielt The Tithe Barn, er ikke like hyggelige, men enklere tilgjengelig for bevegelseshemmede. Restauranten er god og anbefalt av britiske AA, tilsvarende NAF. Mystery Murder Night arrangeres flere ganger i året. Vi betalte 69 pund per rom per natt, inkludert frokost.
theoldebell.co.uk
GPS SL6 5LX 

2. Daylesford Organic
Er du opptatt av mat, er det verdt å stikke innom denne gårdsbutikken. 10 minutter utenfor Stow-on-the-Wold i retning Kingham. 
daylesford.com
GPS GL56 0YG

DAYLESFORD ORGANIC: Dette er gårdsbutikken sin det! Mye produseres på gården, alt er økologisk.

 

THE PORCH HOUSE: Det er ganske spesielt å overnatte i Englands eldste inn, et hus fra år 947. Foto: Visit Britain

3. The Wild Rabbit Inn
Enkelt, moderne og lekkert med restaurant og pub i gammelt vertshus i byen Kingham. Kåret av Michelin til Pub of the Year 2015. Hotellet har 12 rom fra ca. 135 £. 
thewildrabbit.co.uk
GPS OX7 6YA

4. The Porch House, Stow-on-the-Wold
Englands eldste inn fra år 947. Hotell, pub og restaurant. På listen over de 100 beste i England. Fra 129 £ per natt.
porch-house.co.uk
GPS GL54 1BN 

5. The Old Stocks, Stow-on-the-Wold
Hotell i gammelt steinhus med moderne interiør. Vi betalte 109 for rom, inkludert frokost. Stow-on-the-Wold ligger langs A429.
oldstocksinn.com
GPS GL54 1AF 

6. The Swan Inn, Swinbrook
Du trenger ikke å ha sett Downton Abbey og vite at Lady Sybil og sjåføren Tom rømte til The Swan Inn før de giftet seg, for å fascineres av historien. The Swan har sin egen historie. Dette er en typisk engelsk landsbypub med fyr på peisen. Døde fasaner henger på veggen utenfor, og hønene klemmer seg sammen og søker ly for duskregnet under halvtaket.

På veggen henger bilder av de seks vakre søstrene Mitford som vokste opp i herskapshuset like ved. De var fargerike sosietetsrebeller og berømte i sin tid. Den ene ble kommunist, en annen forlot mannen sin og giftet seg med en fascist, en tredje var personlig venn av Adolf Hitler, mens en fjerde var omgangsvenn med John F. Kennedy. Deborah –The Dowager Duchess of Devonshire, hun som var venn av Kennedy – eide The Swan Inn helt til hun døde i 2014.

Men de politiske linjene stopper ikke der. Ifølge BBC har David Cameron og Francois Hollande vært her og spist regnbueørret og eplepai. Vi er ikke er større enn at vi synes sånt er litt stas. 

Rom i hovedhuset og i stallen fra ca. 125 £. Følg A40 retning Oxford, skiltet til venstre fra hovedveien.
theswanswinbrook.co.uk
GPS OX18 4DY 

THE SWAN: Her møtes Downton Abbey, moderne politikk og en eventyrlig familiehistorie.

7. The Slaughters inn
Lower Slaughter er en hyggelig, liten steinlandsby, og dette er et inn hvor du kan få rom helt ned i 85 £ i lavsesong.
theslaughtersinn.co.uk
GPS GL54 2HS 

8. The Village PubBarnsley
Pub og spisested med rom. Dette er nok den beste maten vi fikk langs veien. Anbefalt av Michelin.
thevillagepub.co.uk
GPS GL7 5EF

THE VILLAGE PUB, BARNSLEY: Her fikk vi nok den beste maten langs veien. Anbefalt av Michelin.

9. The Pig–near Bath
Litt dyrt, men likevel vår favoritt. En restaurant med rom som de kaller det. Har også spabehandlinger og massasje. Rom fra 149 £. Frokost kommer i tillegg. En halvtimes tid fra Bath, nær Pensford. Ta av fra A37 til A368 forbi Chelwood. Skiltet ved avkjøring.
thepighotel.com
GPS BS39 4NS 

THE PIG: Fantastisk frokost med råvarer fra egen gård og kjøkkenhage og fra området rundt.

10. The Hinds Head, Bray
Bray er en gourmetlandsby takket være kokken Heston Blumenthal og The Fat Duck, én av fire britiske restauranter med tre stjerner i Guide Michelin. Han driver også The Crown at Bray og The Hinds Head, en gastropub med én stjerne. Ved elven ligger The Waterside Inn som sies å være den britiske dronningens favoritt.
hindsheadbray.com
GPS SL6 2AB