MANNDOMSPRØVEN: Ford ville i sommer bevise at også en elektrisk F-150 har trekkraft. Her har prototypen 10 godsvogner på slep, eller – som til venstre i bildet – 42 eksemplarer av dagens F-150. Foto: Ford Motor Company

Fords elektriske fremstøt:

Uvisst om bestselgeren kommer som elbil i Norge

Natt til mandag presenterer Ford en av årets største bilnyheter: Deres første helelektriske bil, en Mustang-inspirert SUV. Men også deres bestselgende pick-up blir elektrisk. Ford har ennå ikke avklart om den skal tas til Norge.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Ford har stått langt bak i elektrifiseringskøen, og tapt betydelige andeler i det norske markedet. Men nå kommer bilene som kan løfte Ford til gamle høyder i Norge.

F-150 er en veiens virkelige konger, ikke minst i USA.

Der har pick-up’en vært den bestselgende bilmodellen hvert eneste år siden 1986. 

Med et stabilt salg over en million biler i året er det med bred margin Fords mest solgte modell. Riktig eller galt: Ford kaller det «tidenes suksesshistorie når det gjelder bilsalg».

Nå skal også denne modellen komme i helelektrisk utgave.

Les også: Her er bilen som vinner i ladekøen

Produseres i Michigan

Men om dét vil gi et løft pick-up’ene i det norske markedet, gjenstår å se.

– Det er foreløpig ikke avklart om Ford F-150 vil selges i Norge og Europa, sier Anne Sønsteby, informasjonsdirektør for Ford Motor Norge, til Motor.

Ford annonserte nylig at en batterielektrisk F-150 skal bygges på samme fabrikk som den konvensjonelle modellen, på hovedfabrikken i Dearborn, Michigan.

Forøvrig har ikke Ford sluppet mange detaljer, men vi kan forvente litt mer konkrete opplysninger om tidslinjen for hele porteføljen når Ford lanserer sin aller første elbil i Los Angeles natt til mandag.

Les også: Elbilkjøpere oppgitt over ryktene om utsatt levering