RETRO: Opel jobber nå med å gjøre legendariske Manta helelektrisk.
RETRO: Opel jobber nå med å gjøre legendariske Manta helelektrisk.

Gir Manta nytt liv:

Opel-ikonet blir helelektrisk

Opel hedrer legenden Manta med å bytte ut alle vitale deler og finpusse karosseriet.

Publisert

Ford har allerede lansert sin helelektriske Mustang, til blandede reaksjoner fra nostalgikere og entusiaster. Nå gjør Opel det samme, men uten å tukle like mye med opphavet som Ford har gjort.

Tyskerne henter fram legendariske Manta A, som ble introdusert i 1970 sammen med den mer folkelige Ascona A. Manta var i realiteten en coupéutgave av Ascona, bygd på samme drivlinje og chassis.

Nå fyller Opel legenden med all moderne teknologi, inkludert en helelektrisk drivlinje, og gir den navnet Manta GSe ElektroMOD.

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">LEGENDARISK: </span>Opel Manta fra en tid da unge vakre kvinner skulle peke ut retningen til bilforhandleren og banken.
LEGENDARISK: Opel Manta fra en tid da unge vakre kvinner skulle peke ut retningen til bilforhandleren og banken.

Ny trend

Trenden der man kombinerer originalbiler med ny teknologi og design, kalles restomod. Opel-ikonet blir altså fulldigitalisert innvendig, samtidig som den skal innfri kravene til bærekraft og utslippsfrihet.

Inspirasjon

Manta er også den designmessige inspirasjonen til de nye Opel-modellene som kommer. For oss nordmenn er det i første omgang elektriske Mokka-e som er mest interessant.

Her kan du lese mer om vårt førsteinntrykk av bilen.

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KOMMER: </span>Elektriske Opel Mokka e er på vei til Norge, tydelig inspirert av gamlefar i forgrunnen, Opel Manta.
KOMMER: Elektriske Opel Mokka e er på vei til Norge, tydelig inspirert av gamlefar i forgrunnen, Opel Manta.