GODT NYTT: Endelig gode nyheter for VW: I 2016 solgte VW-gruppen 10,3 millioner biler, mot Toyotas 10,2 millioner. Foto: Rune Korsvoll
GODT NYTT: Endelig gode nyheter for VW: I 2016 solgte VW-gruppen 10,3 millioner biler, mot Toyotas 10,2 millioner. Foto: Rune Korsvoll

TROSSER DIESEL-SKANDALEN

VW forbi Toyota som verdens største

Til tross for dieselskandalen: I 2016 har VW solgt flere biler enn Toyota og er dermed verdens største bilprodusent.

Publisert Sist oppdatert

Totalt solgte VW, inkludert alle merkene i gruppen som Skoda, Audi, Seat, Porsche, Man og så videre 10,3 millioner biler, lastebiler og busser i fjor. Toyota, inkludert Lexus, Daihatsu og Hino, solgte 10.2 millioner.

Det betyr at Toyota skyves ned fra førsteplassen, som merket har hatt i fire år på rad.

Les også: VWs framtid er elektrisk

Bakgrunnen for at Toyota har solgt færre biler, er blant annet dårligere salg av toppmodellen Camry i USA. VW har solgt bra i Kina, som ikke er særlig påvirket av diesel-skandalen.

En trøst for Toyota er det sikkert at de ifølge Bloomberg tjene dobbelt så mye penger som VW de tre første kvartalene av 2016.  Det er dermed ikke så sikkert at Toyota-sjef Akio Toyoda er særlig bekymret.

Da Motor intervjuet ham høsten 2013, var han tydelig på følgende: – Målet vårt er ikke nødvendigvis være størst lenger, men vi skal bygge de beste bilene.