BRA PÅ VÅTT: Vredestein Sportrack 5
BRA PÅ VÅTT: Vredestein Sportrack 5

Dårligst mot vannplaning

Vredestein Sportrack 5

Nederlandske Vredestein sliter med å matche de beste dekkene i testen.

Publisert Sist oppdatert

Vredestein Sportrack 5

82 poeng

Nederlandske Vredestein sliter med å matche de beste dekkene i testen.

Fakta

Produksjonsland:Nederland Produksjonsdato:29/08 2016 Hastighetsmerking:V Lastindeks:91 Innside/utside:ja Rotasjonsretning:nei

Tørr asfalt

Bremselengde:8

Våt asfalt

Bremselengde:9 Kjøreegenskaper:8 Grep:9 Vannplaning:7

Annet

Støy:9

Vredestein bremser bra på våt asfalt, har middels rundetider på bane og får karakteren 8 av testerne, når de vurderer kjøreegenskapene på bane.

Sidegrepet slipper litt tidligere enn for de beste dekkene.

Dekkets svakeste side er evnen til å motstå vannplaning, og er blant testens dårligste. På tørr asfalt, støy og rullemotstand presterer dekket middels.

Hva betyr tallene?

  • Hastighetskoden på dekkene viser den toppfarten dekkene tåler og på sommerdekkene skal koden tilsvare den topphastigheten bilen har. Hvilken kode du trenger står i bilens vognkort. På vinterdekk behøver ikke dekkene tilsvare bilens topphastighet, men de må ha en kode som tilsvarer minimum 170 km/t.

  • Lasteindeksen viser hvor stor last dekkene tåler. Dette samsvarer med bilens maksimalvekt. Hvilken lasteindeks du trenger står i bilens vognkort.

  • Rotasjonsretning/innside utside viser hvordan dekkene skal monteres på bilen for at mønsteret i dekket skal fungere best mulig. Enten står det en pil på dekket som viser hvilken vei dekket skal rotere, eller så står det angitt hvilken side på dekket som skal vende ut.