DOBLING? UP-sjef Steven Hasseldal sier bøtene for mobilbruk i bil har liten effekt. Han ønsker seg en dobling av satsene. Foto: Tore Meek, NTB

UP-sjefen vil ha strengere straffer:

Vil doble mobil-bøtene

UP-sjef Steven Hasseldal mener det er for billig med 1700 kroner i bot for ulovlig mobilbruk i bil. Han vil minst ha en dobling av satsene.

Publisert Sist oppdatert

UP-sjef Hasseldal sier til Drammens Tidende at om han fikk bestemme, ville boten minst bli doblet. I tillegg ville du i verste fall fått tre prikker i stedet for dagens to.

– Ulovlig bruk av mobiltelefon i bil er fortsatt et stort problem. Det virker ikke som om boten i seg selv har hatt stor nok effekt. Det ville være fornuftig å øke den betydelig, sier han.

Han forteller at undersøkelser på landsbasis viser at i snitt 3,6 prosent av alle landets bilister enten har brukt telefonen til å ringe eller sende eller motta tekstmeldinger mens de samtidig kjører.

Hos tungbilsjåførene er andelen enda høyere ifølge UP-sjefen, nemlig 7,1 prosent.

– Det er jo enda verre, for her er jo farepotensialet enda større enn hos personbilistene, sier han.

I 2018 var det 108 dødsulykker på norske veier. Ifølge Hasseldal var distraksjon fra mobiltelefon eller annet elektronisk utstyr i bilen, skyld i tolv av ulykkene.

(©NTB)