VANNVEIEN: Venezia har mer enn 40 kilometer med kanaler på kryss og tvers gjennom byen, og størst blant disse: Canal Grande. Foto: Shutterstock
VANNVEIEN: Venezia har mer enn 40 kilometer med kanaler på kryss og tvers gjennom byen, og størst blant disse: Canal Grande. Foto: Shutterstock

SIGNATURREISE MED MOTORS REISEKLUBB: 21.OKTOBER – 25.OKTOBER 2017

Venezia bak kulissene

Venezia er en av verdens vakreste byer. Motors reiseklubb inviterer til en eksklusiv, unik og romantisk reise – en helt spesiell mulighet til å oppleve byen bak kulissene, hvor turistene vanligvis ikke slipper til. Benvenuti!

Publisert Sist oppdatert

Norske Rita S. Erster ønsker dere velkommen til sin hjemby Venezia, og hun vil være turleder disse opplevelsesrike dagene. Rita har bodd i Italia de siste 27 årene og har et stort nettverk av lokale kontakter som gir dere unike opplevelser få turister er forunt, og som bare en lokalkjent kan tilby.

Med sitt firma «Din venn i Venezia» ønsker Rita å være nettopp det, en venn som deler det beste byen har å by på. Rita er alltid tilgjengelig for dere, fra dere lander på flyplassen til dere kan vinke farvel.

HISTORIE: Caffé Florian på Markusplassen i Venezia ble åpnet i 1720, og regnes som Europas eldste kafé. Foto: Shutterstock
HISTORIE: Caffé Florian på Markusplassen i Venezia ble åpnet i 1720, og regnes som Europas eldste kafé. Foto: Shutterstock

Vi bor på et lekkert nytt kvalitetshotell på øya Murano. Hotellet er en gammel glassfabrikk som nylig er bygget om til hotell. Rita har selvsagt også funnet de beste restaurantene, så alt ligger til rette for en reise som blir et minne for livet.

– Jeg har laget et program basert på kvalitet og unike opplevelser. De ulike aktivitetene kombinerer det spesielle i Venezia med særegne opplevelser, og tar utgangspunkt i venetiansk livsstil og naturopplevelser, og gir et godt innblikk i lokal mat, vin og kultur, sier Rita S. Erster (bildet).

– For eksempel lagunetur med tradisjonell trebåt og besøk i deler av byen med færre turister – områder med skjulte skatter, forteller hun.

Detaljert program: 

Lørdag 21. oktober

10.40: Avreise med Norwegian DY 1856 fra Gardermoen (fra andre byer på forespørsel).

13.20: Ankomst Venezia Marco Polo Airport. Transfer til hotellet med taxibåt.

19.00: Felles middag på en stemningsfull lokal restaurant.

21.30 (cirka): Felles transport fra restauranten til hotellet med taxibåt.

Søndag 22. oktober

Formiddag: Egentid.

14.30: Vi møtes på den berømte Markusplassen for en guidet omvisning. Ettermiddagen fortsetter med en spesialomvisning og ”historietime” i Dogepalasset, hvor vi blant annet får en eksklusiv vandring gjennom palassets hemmelige ganger. Avsluttes cirka 17.30.

17.30: Aperitiff på den verdensberømte kafeen Florian.

18.30 (cirka): Felles transport til hotellet med taxibåt.

20.00: Felles middag på en hyggelig og god restaurant på Murano.

Mandag 23. oktober

09.00: Vi spaserer samlet fra hotellet bort til vår private båt for en dagstur i lagunen. Båten vi skal på tur med er en vakker tradisjonell trebåt.

11.00: Vinsmaking og besøk på en vingård på en øy i lagunen.

13.00 (cirka): Felles lunsj på en restaurant med et djevelsk navn…

17.30 (cirka): Ankomst hotellet.

Kvelden til fri disposisjon. Dere kan selvfølgelig spørre Rita om råd når det gjelder ønskelige aktiviteter eller restauranter.

Tirsdag 24. oktober

09.00: Besøk på en lokal glassfabrikk, som ellers aldri tar imot turister. Dette er en av Venezias mest eksklusive glassfabrikker, og vi får en privat omvisning av eieren selv. Her kommer vi tett på arbeiderne og får bokstavelig talt føle varmen fra de store ovnene.

Lunsj på egen hånd (Rita kan gi gode tips).

16.00: Vi møtes på Palanca båtstasjon på Giudecca og spaserer samlet bort til et lokalt

maskemakeri. Vi får være med å dekorere egne masker og hører maskenes historie. Dette er et privat besøk, hvor man virkelig får følelsen av å befinne seg bak kulissene. Etter maskekurset er det klart for aperitiff i hagen til et kunstnerkollektiv.

19.00: Vi spaserer samlet til kveldens restaurant for felles middag.

22.00 (cirka): Felles transport fra restauranten til hotellet med taxibåt.

Onsdag 25. oktober

11.15: Felles avreise fra Hotell La Gare Murano med taxibåt til flyplassen.

13.45: Avgang med Norwegian DY 1857 fra Venezia Marco Polo Airport.

Det er flere muligheter for å spise lunsj på flyplassen.

Pris:

Pakkepris 5 dager / 4 netter i 4* hotell:

Pris per person i delt dobbeltrom NOK 13 900.

Prisen inkluderer:

Direktefly tur/retur Oslo- Venezia (fra andre byer på forespørsel)

Transport til/fra hotellet/flyplassen

Guide i Venezia, Rita S. Erster, er med under hele oppholdet

Utflukter og opplevelser som beskrevet i programmet

4 netters opphold og frokost på det 4-stjerners hotellet Hotel le Gare Murano

3 middager

1 lunsj

2 aperitiff

Transport med taxibåter som beskrevet i programmet

Påmelding:

Turen arrangeres for MOTOR av FRAM Arrangement AS, i samarbeid med den norske guiden og Venezia-eksperten Rita S. Erster, som selv bor i Venezia. For mer informasjon og bestilling, ta kontakt på tlf. 22 44 31 41 eller [email protected]