STANDARD VEIKRO: Ingen overraskelser, hverken i positiv eller negativ retning når du stopper på Veikroa i Nes i Ådal.

Veimat-testen 2017: Veikroa, Nes i Ådal

Veikro helt på det jevne

Ingen overraskelser, bare en bekreftelse på at mat på veikroer kan være kjedelige greier.

Publisert Sist oppdatert

Veikroa, Nes i Ådal

69 poeng

Veikroa ligger ved E16 på veien mellom Oslo og Fagernes, Ådalsvegen 1163, 3524 Nes i Ådal. Ladestasjon

Førsteinntrykk 7/10

Helt standard veikro med sitteplasser utenfor også. Godt med sitteplasser, men det er velbrukt og litt slitt.

Meny 7/10

Standard veikroretter. Kjøpekaker i disken, suksessterte (glutenfri), plastpakkede lefser og muffins. Softis og iskrem. Vafler i varmeskap.

Smak 6/10

Schnitzelen er hard, tørrstekt og veldig fet. Potetene er ikke så verst, og det er godt med grønne erter, en sitronskive, kapers og en ansjosfilet.

Pris 7/10

Dyrt med tanke på kvalitet. Biffsnadder 210 kr. Schnitzel 189 kr, men også kjøttkaker i to porsjoner, 134 og 154 kr. Pris:

Service 8/10

Mange bak disken som tar i mot bestillinger, men det er bare hun i kassen som utmerker seg som blid og med god service. Hun er til gjengjeld veldig hyggelig og blid.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med kjøttkaker, pølser, pommes frites, kyllingnuggets og pannekaker. Halv porsjon av alt på menyen. Lite lekehjørne inne og lekeapparater ute på gresset.

Hjemmelaget 5/10

Schnitzelen er det eneste de lager selv, sier de.

Drikke 6/10

Brus. Vann fra dispenser, og det er sånn passe kaldt. Ingen isbiter. Kaffe fra to ulike automater, automaten med kaffedrikker kverner bønnene.

Renhold 7/10

Helt greit, det ryddes og vaskes relativt raskt av bordene.

Toaletter 8/10

Pene og greie flislagte toaletter i kjelleren.

Dette er en helt typisk kro langs norske veier. På menyen over den lange disken tilbys blant annet burgere, kjøttkaker, biffsnadder, stekt flesk, panert rødspette og småretter som omelett og smørbrød. I disken ligger det to typer kjøpekaker, en eplekake og en suksessterte som er naturlig glutenfri, i tillegg til plastpakkede lefser og muffins. Du kan få softis og iskrem, eller vafler som ligger ferdigstekt i varmeskapet.

HJEMMELAGET: Schnitzelen er banket og panert på kjøkkenet og ser delikat ut, men den er hard så det holder.

Barnemenyen består av kjøttkaker, pølser, pommes frites, kyllingnuggets og pannekaker.

Men de kan også få halv porsjon av alt på menyen, og vil man ha en ekstra tallerken så man vil dele en porsjon, er det ikke noe problem, sier den eneste som utpeker seg som smilende og servicevennlig, nemlig hun som står i kassen.

Schnitzelen er det eneste som er hjemmelaget, sier en dame bak disken. Det vil si at den er banket og panert på kjøkkenet.

Resultatet er en panert skive kjøtt som er så hard og tørrstekt at vi tygger og tygger og tygger til vi ikke orker mer.

Potetene er ikke så verst, og det er godt med grønne erter, en sitronskive, kapers og en ansjosfilet ved siden av.

Hadde vi valgt pommes frites i stedet for poteter til, er det fare for at vi ville ha fått fettsjokk den dagen.

Vi hopper over desserten ettersom det ikke finnes noe på menyen som er laget på huset. Kaffen er ok, men det er ingen grunn til å bli lenger enn strengt tatt nødvendig. 

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)