STJERNEKIKKERT: Politibetjent Eirik Petterøe får med seg det meste med den kraftige kikkerten under en kontroll i Lillehammer i vinter. I flatt lys er det mer krevende. Derfor bruker Petterøe solbriller. Foto: Geir Olsen

Nye grep for å kartlegge ulovlig mobilbruk:

UP mot nye høyder – tok 38 mobil-sjåfører

Utrykningspolitiet (UP) i Vest politidistrikt ser seg nå nødt til å stå på høyder for å se mobilbruken til sjåfører som har telefonen i fanget.

Publisert Sist oppdatert

Under en kontroll torsdag tok de 38 sjåfører for ulovlig mobilbruk ved hjelp av denne metoden. Kontrollen fant sted på fylkesvei 57 ved Isdalstø i Nordhordland.

Politiet har innført denne metoden etter å ha merket seg at sjåfører som bruker smarttelefoner mens de kjører ofte har den i fanget. Der er den utenfor synsvidde for kontrollører som står i samme høyde som bilene.

Les også: Avdekker mobilbruk på 300 meters avstand

Opp på post

– Vi måtte legge om metodikken. Svaret ble å bruke observatører som stiller seg på post litt oppe i høyden langs veien med kikkert, sier sjef for UP Vest Terje Oksnes til Bergens Tidende.

37 av de 38 sjåførene som ble tatt for ulovlig mobilbruk fikk forelegg. Fra i år får man også to prikker på førerkortet for dette.

Én av sjåførene nektet for mobilbruk etter å ha blitt vinket inn. Han er blitt anmeldt.

(©NTB)