FLERE ULYKKER I JULEN: Stress, høy fart og vanskelige kjøreforhold gjør at tallet på trafikkulykker øker rundt juletider. Foto: Rune Korsvoll
FLERE ULYKKER I JULEN: Stress, høy fart og vanskelige kjøreforhold gjør at tallet på trafikkulykker øker rundt juletider. Foto: Rune Korsvoll

Julen er ulykkestid:

Stress og høy fart dreper

Hvert år skjer det om lag 80 ulykker med personskader i juletrafikken, og i fjor mistet seks mennesker livet. Stress og forbikjøringer skaper farlige trafikksituasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Høy fart og unødvendige forbikjøringer kombinert med dårlig vær og vanskelige kjøreforhold er fellesnevnere for trafikkulykkene rundt jul.

– Stress ned. Planlegg turen godt og bruk tida som trengs, råder Terje Moe Gustavsen, direktør i Statens vegvesen.

Vegvesenets fem vegtrafikksentraler, internettjenester og hundrevis av webkameraer og værstasjoner gir løpende informasjon om vei- og trafikkforhold hele døgnet hele året.

vegvesen.no/trafikk får du den beste oversikten over hendelser, veimeldinger, trafikkflyt og vær- og føreforhold over hele landet.

Les også: Dette er de beste vinterdekkene

I hektiske perioder blir de viktigste meldingene lest inn på telefonsvarer på telefonnummer 175.

– Mitt største juleønske er en jul uten drepte og hardt skadde i juletrafikken. Bruk den tiden som trengs. Det er bedre å komme fram litt senere enn ikke i det hele tatt, sier Terje Moe Gustavsen.

Les også: Dette kan du gjøre for å hindre nødstopp i vinter