KLASSIKER: Corolla som sedan blir neppe et vanlig syn på norske veier, men blir en av tre karosserivarianter av nye Corolla. Foto: Toyota Motor
KLASSIKER: Corolla som sedan blir neppe et vanlig syn på norske veier, men blir en av tre karosserivarianter av nye Corolla. Foto: Toyota Motor

Toyota lanserer Corolla sedan:

Vil skape liv i dødt marked

Toyota tror på et liv for sedanmodellen i Norge. På sensommeren kommer gjenfødte Corolla i denne klassiske varianten.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Toyota viste fram den mer tidstypiske femdørs kombien i Geneve i vår og senere stasjonsvogna i Paris i høst, trekker de nå duken av Corolla sedan.

Håpet er at det også skal selges noen biler på det norske markedet – i tillegg til de over 46 millionene som allerede er solgt i mer enn 150 land.

Toyota i Norge bekrefter at sedanvarianten kommer over sommeren 2019. Og konsernet følger da opp lanseringen av et annet gammelt og kjært modellnavn på det norske markedet, Camry. Også det en sedan, men i et dyrere segment der det faktisk selges noen slike modeller.

Les også: Se hvem som er tilbake!

Parkerer Auris

Corolla-navnet ble lansert allerede i 1966, men har i Europa vært erstattet av Auris i en periode.

Nå forsvinner Auris fra det norske markedet, i likhet med storebror Avensis.

Toyota er pionérer på hybridteknologi, og fintrimmer tre motorer til den nye Corolla-generasjonen, som kommer på norske veier over nyttår. To av dem som fullhybrider, altså ikke ladbare.

Utseendemessig har vi allerede sett noen nye dristige linjer. Etter presentasjonen i Geneve i vår, fastslo Motor at Toyota var blitt sexy. En definisjon som vanligvis er ganske upassende til konsernets mer folkelige modeller.

Les også om Toyota-sjefen: «Hvor i h….. kan man selge en elbil?»

Men Toyota selv beskriver det utvendige designet som raffinert, sensuelt og med en elegant taklinje.

Den sporty profilen forsterkes av brede, fremtredende hjulbuer, hvor hjulene er kantet utover for å understreke den bredere posisjonen og det lave tyngdepunktet.

Både bakseteplass og bagasjeplass skal være blant de aller beste i denne klassen.