ROMSLIGE OG SMARTE: Skoda lever opp til slagordet Simply Clever. Foto: Skoda
ROMSLIGE OG SMARTE: Skoda lever opp til slagordet Simply Clever. Foto: Skoda

Ti grunner til at Skoda rett og slett er smart

Ørsmå irritasjoner kan bli enorme på kjøreturen. Da kan det være befriende å ha noen geniale løsninger som øker livskvaliteten både før, under og etter reisen. Dette er Skodas Simply Clever.

Publisert Sist oppdatert

Skoda har utviklet smarte løsninger siden 1895, blant annet en bil med chassis som kunne tilpasses til lastebil, personbil, kupé og limousin på 1920-tallet. Strofen «Simply Clever» kom først i 2003, men smarte løsninger har vært en del av bilmerkets DNA i over et århundre.

I dag er alle Skoda-modeller fulle av kreative, kjekke og smarte løsninger som gjør bilholdet til en fryd. Listen hadde blitt fryktelig lang om vi hadde inkludert hver eneste en, men vi har plukket ut ti av Petter Smart-innovasjonene i Skoda:

1. Appen - bilen i mobiltelefonen

Ha bilen rett i lomma. Her mener vi selvfølgelig ikke bokstavelig talt, men med Skoda Connect-tjenestene får du all informasjonen du trenger på mobilen. Du kan fjernstyre flere funksjoner fra smarttelefonen, i tillegg til navigasjons- og sikkerhetsløsninger.

Husket jeg å låse bilen? Ikke noe problem, bare sjekk og lås via mobilen. Har du kupévarmer? Ett trykk og vipps så blir det god sirkulasjon av luft i bilen før du setter deg inn. Hvor var det jeg parkerte igjen? Sjekk mobilen. 

Det er et hav av muligheter inne i appen. Du kan lese mer om alle fordelene med Skoda Connect her.

ALLTID EN LØSNING: I midtkonsollen kan man legge bilnøkkel og mobil uten å frykte at det sklir rundt.
ALLTID EN LØSNING: I midtkonsollen kan man legge bilnøkkel og mobil uten å frykte at det sklir rundt.

 

2. Bagasjeromsløsninger for alle

Bagasjerommet i Skoda har så mange finurlige løsninger at de neste punktene må deles opp. Bagasjerom er blant de største styrkene til bilmerket, for plass er det mye av i alle Skoda-modeller. Størst av alle er SUV-en Kodiaq med hele 720 liter i bagasjerommet! Les mer om hvorfor Skoda er familiefavoritten her.

Først kan vi ta for oss øvre del av bagasjerommet. Hattehyllen i de fleste Skodaer er avtagbar, men kan også legges ned bak passasjersetene. På denne måten kreves minimalt med plass, samtidig som den kan brukes etter behov. Det er også egne løsninger for å frakte fragile gjenstander.

Det er også verdt å nevne at man i Skodas Vinterpakke får med et delingsnett. Dette festes mellom bagasjerommet og passasjersetene, og sikrer at løse gjenstander ikke sklir over de som sitter i baksetet. Bestiller du Octavia, Superb, Kodiaq eller Karoq før 31. august 2019 får du vinterpakke med parkeringsvarmer gratis på kjøpet.

3. Sikre løse gjenstander i bagasjerommet

På sidene i bagasjerommet er det hendige kroker, der man kan henge sekker, klær eller bæreposer fra butikken. Dette sikrer at de holder seg oppreist og på plass.

 Så enkelt, men så genialt!

PLASSMESTER: I tillegg til å ha god plass i bagasjerommet er det også masse muligheter til å sikre bagasjen.
PLASSMESTER: I tillegg til å ha god plass i bagasjerommet er det også masse muligheter til å sikre bagasjen.

4. Vendbar bagasjeromsmatte

Bagasjeromsmatten i Skoda er vendbar! Dette gjør at du kan oppbevare gjennomvåte og gjørmete tursko, regnklær eller andre ting som kan skitne til bagasjerommet uten at det søler utover gulvet. 

5.  Oppbevaring både foran og bak

Norge er et langstrakt land, og vi drar gjerne på timeslange turer for å komme oss til fjells, til stranda eller på familiebesøk. For å bruke et rimelig tynnslitt begrep: uten mat og drikke, duger helten ikke – det er noe den tsjekkiske bilprodusenten har tatt til hjertet. I både passasjer- og førersete finner man masse oppbevaring for flasker, mobiler, bøker eller nettbrett. Du har ikke bare god beinplass, men også smarte oppbevaringsmuligheter.

Her er noen andre oppbevaringsløsninger på rappen: det er en egen plass for paraplyen i bakdøra, og hanskerommet blir avkjølt under kjøring. Du er rustet mot pjuskevær, og drikkevarer eller matvarer holder riktig temperatur gjennom hele bilturen.

 6.  Aux-inngang

Alle nye Skoda-modeller er utstyrt med toppmoderne infotainment-systemer. Bluetooth går sømløst og enkelt, men enkelte ganger er det kjekt å bruke «gammeldags» teknologi også.

ALDRI MER LADEANGST: I enkelte utstyrspakker på Skoda Octavia er det mulig å ha flere USB-innganger og stikkontakt.
ALDRI MER LADEANGST: I enkelte utstyrspakker på Skoda Octavia er det mulig å ha flere USB-innganger og stikkontakt.

Med mange vordende DJ-er i bilen blir det fort et kaos av låtforslag, gjerne med en selektiv og kresen musikkjenner foran i bilen. Skoda har også muligheten til å bruke AUX-kabel, slik at denne kan sendes rundt. Eventuelt kan lyden fra barnas iPad ljome i hele bilen til barnas store glede (og til de voksnes store fortvilelse). 

7. Tåkelys med hjørnefunksjon

Simply Clever-løsninger handler ikke utelukkende om oppbevaring eller underholdning, men også om sikkerhet. Skoda har tåkelys med hjørnefunksjon, der lysene aktiveres når man svinger til høyre eller venstre. Du får god sikt rundt hjørnene, slik at både sjåfør og fotgjenger er sikre langs veiene. 

8. Isskrape i bensinlokket

Hvert år kommer væromslaget like bardust på, og hvert år har isskrapa klart å lure seg vekk. Frosten sitter skikkelig godt, og du har absolutt ikke tid til å la bilen bli varm. Forgjeves prøver du vindusviskerne. Heldigvis har Skoda lagt inn en isskrape i bensinlokket, slik at man alltid har en nødløsning med seg.

GENIALT! På kalde høstmorgener er det kjekt å ha en isskrape i bensinlokket.
GENIALT! På kalde høstmorgener er det kjekt å ha en isskrape i bensinlokket.

 

9. Beskyttelse langs kantene på døra

Enkelte modeller kommer også med en smart dørbeskyttelse. Denne aktiveres automatisk når dørene åpnes, og beskytter både din bils dør og bilen som står parkert ved siden av. Denne er like hendig på en tett parkeringsplass, som når man må parkere nærmest en vegg eller andre gjenstander som kan gi en skramme i lakken. 

10. Spylervæske-trakt

Å fylle spylervæske blir alltid et søl. Enten er beholderen håpløst utformet, eller så er det en utfordring å treffe spylervæskelokket.

Skoda har lansert en ny løsning der lokket til spylervæsken blir til en trakt når det åpnes. Løsningen ble introdusert på nye Skoda Scala, men kan ettermonteres på andre modeller!

Dette er bare et knippe av Simply Clever-teknologiene Skoda er stappfulle av. Du finner mer informasjon om ulike Skoda-modeller og smarte løsninger på deres hjemmesider. Er du interessert i å prøvekjøre en Skoda? Book en prøvekjøring her.