FULL FART: Snart kan denne plassen bli din, hvis Tesla bare fortsetter å øke produksjonstempoet på Model 3. Foto: Tesla
FULL FART: Snart kan denne plassen bli din, hvis Tesla bare fortsetter å øke produksjonstempoet på Model 3. Foto: Tesla

Produserer 1000 Model 3-biler i uka:

Nå har Tesla fått opp farten

Har Tesla knekket produksjonskoden? Selskapet har i hvert fall fått opp farten med Model 3-produksjonen. Tesla nådde et produksjonstempo tilsvarende 1000 Model 3-biler i uka på tampen av fjerde kvartal 2017.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag kveld.

«I løpet av fjerde kvartal har vi hatt betydelig framgang med å fjerne flaskehalsene i produksjonen av Model 3, og vi fikk en kraftig økning i produksjonen mot slutten av kvartalet. De sju arbeidsdagene i kvartalet laget vi 793 Model 3, og de aller siste dagene nådde vi en produksjonsfart på hver av våre fabrikklinjer som bringer oss til et nivå på over 1000 biler pr uke», heter det i meldingen.

Les også: Slik gikk bilsalget i Norge i 2017

Selve antallet er isolert sett ikke oppsiktsvekkende for en stor bilprodusent, men for Tesla er det et enormt viktig milepæl.

Selskapets evne til å løse produksjonsutfordringene med Model 3, som vil være deres i særklasse viktigste modell på massemarkedet i overskuelig framtid, har vært vurdert som en virkelig prøvestein.

Nå kan Tesla konstatere at det har produsert like mange Model 3 siden 9. desember som det gjorde i fire foregående månedene tilsammen.

Les også: Hva venter bilbransjen i 2018? Et jordskjelv, tror Volvo-sjefen

Tesla annonserer nå en ambisjon om å produsere 2500 eksemplarer av Model 3 pr uke i løpet av første kvartal, for så å doble det ukentlige antallet i andre kvartal 2018.

Samlet leverte Tesla 29 870 biler i fjerde kvartal, og årstotalen passerte dermed 100 000 biler i 2017 – med nøyaktig 101 312 leveringer.

Norge er et av Tesla sterkeste markeder. Både Model X og Model S var blant Norges 10 mest solgte modeller i 2017.

De første Model 3-utgavene er ventet til levering i Norge i sommer.

Les også: Her er bilene som kommer i 2018