NAMSSKOGAN HOTELL: Veikroa ligger på den andre siden av veien for Namsskogan familiepark.
NAMSSKOGAN HOTELL: Veikroa ligger på den andre siden av veien for Namsskogan familiepark.

Veimat-testen 2017: Namsskogan Hotell, Trones

Taco, afrikansk pasta og trøndersk elghakk

Her er det enten noen som er veldig kreative, eller som gjerne vil tekkes alle.

Publisert Sist oppdatert

Namsskogan Hotell

72 poeng

Veikroa ligger ved E6 i tilknytning til en bensinstasjon og Namsskogan Hotell, ved Namsskogan familiepark, på vei mellom Snåsa og Majavatn, 7892 Trones, ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Tradisjonell kafé i tilknytning til bensinstasjon, hotell, motell og campinghytter. Namsskogan familiepark ligger like over veien.

Meny 8/10

Fra elghakk og kjøttkaker, til tacobuffet og «afrikansk pasta» med karrikjøtt. Også rødspette, spagetti med kjøttsaus, hjemmebakte paier og lunsjretter.

Smak 7/10

Slapp salat. God hjemmelaget rømmedressing. Paien er god på smak, men mister litt sprøhet. Tacobuffet er tacobuffet, og denne er sånn som du er vant til hjemmefra.

Pris 7/10

Tacobuffet 180 kr (barn fra 3 – 12 år 120 kr). Paier fra 90-115 kr. Panert rødspette 180 kr, og hjemmelaget elghakkgryte 210 kr.

Service 7/10

Hyggelig, men litt fraværende service i disken.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med spagetti, hamburger, kjøttkaker, pannekaker, pommes frites og pølser. Tacobuffet. Lite bord med leker. Lag din egen softis eller yoghurtis.

Hjemmelaget 8/10

Paier, schnitzel og elghakkgryte.

Drikke 7/10

Brus, vann med sitronskiver, grei kaffe.

Renhold 6/10

Veldig rufsete på gulvene og på bordene. Her har det vært tacobuffet.

Toaletter 7/10

To romslige toaletter. Det er langt på dag, og det er mye toalettpapir på gulvet, men har man mange gjester, må toalettene følges opp.

Tacobuffet er sikkert en vinner, og her er det ikke bare tacofredag, men taco hele uka. Spis så mye du vil for 180 kr (barn fra 3 – 12 år 120 kr).

I tillegg har de en liten middagsmeny med alt fra elghakk til kjøttkaker, hjemmelaget schnitzel og noe de kaller pasta africana som er pasta med biffstrimler i karrisaus.

Fire hjemmelagde paier viser samme spennvidde og serveres med tacokjøtt, elgkjøtt, ost og brokkoli eller kantareller og laks.

HJEMMELAGET PAI: Paiene kan fås med laks, elgkjøtt, tacokjøtt eller ost og brokkoli.
HJEMMELAGET PAI: Paiene kan fås med laks, elgkjøtt, tacokjøtt eller ost og brokkoli.

Vi tar gjerne en pai til avveksling fra rødspette, kjøttkaker og biffsnadder, og når vi lurer på om vi skal ta ost og brokkoli eller pai med laks, er kokken rask med å anbefale grønnsakspaien.

Laksepaien er litt salt etter hans mening, men innerst inne virker det som om han heller ville ha gått for tacopai eller pai med elgkjøtt.

Kokken er blid og forteller at de synes det er artig å kunne tilby noe som er hjemmelaget og gjerne noe lokalt.

Vi er litt usikre på hva han mener med lokalt, utover elgkjøttet, men taco er jo bortimot erkenorsk etterhvert.

En titt på tacobuffeten viser at den inneholder nøyaktig det samme som en vanlig tacoaften hjemme i en hvilken som helst sofa hvor som helst i landet pleier å inneholde. Her vil alle føle seg som hjemme.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)