SYKKELCRUISE MED AKTIVITET OG OPPLEVELSER: Skipet bringer oss til de tre hovedstedene Bratislava, Budapest og Wien, og fra sykkelsetet opplever vi høydepunktene langs Donau. Foto: Shutterstock
SYKKELCRUISE MED AKTIVITET OG OPPLEVELSER: Skipet bringer oss til de tre hovedstedene Bratislava, Budapest og Wien, og fra sykkelsetet opplever vi høydepunktene langs Donau. Foto: Shutterstock

12. - 19. mai 2018

Sykkelcruise langs Donau

Et sykkelcruise er en flott kombinasjon av opplevelser, aktivitet og avslapning. Mens vi sykler langs Donau, gjennom små landsbyer og naturskjønne områder, følger skipet etter og venter på oss i neste havn. Denne turen blir fort utsolgt!

Publisert

Skipet frakter oss til de tre hovedstedene Bratislava, Budapest og Wien, og fra sykkelsetet opplever vi høydepunktene langs Donau. Vi sykler til biskopbyen Esztergom, gjennom naturskjønne Schlögener Schlinge og den UNESCO-vernede Wachaudalen.

Det er enkle sykkeletapper langs elven, og når kvelden kommer er det tid til å fordøye dagens inntrykk og hygge seg med middag og godt selskap om bord.

Vi flyr fra Oslo til München, og MS Normandie venter ved kai i Passau i Tyskland ved grensen til Østerrike der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Allerede to timer senere er vi i Engelhartszell i Østerrike, og dagen etter er vi klar for første sykkeltur gjennom små landsbyer og vakker natur. Skipet venter på oss i Brandstatt, og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord mens cruiset fortsetter mot Bratislava.

BUDAPEST: Vi tar en pause fra sykkelsetet og opplever Ungarns hovedstad, Donaus dronning, i eget tempo.
BUDAPEST: Vi tar en pause fra sykkelsetet og opplever Ungarns hovedstad, Donaus dronning, i eget tempo.

Neste sykkeletappe går fra Bratislava, via Hainburg, til det kongelige slottet Hof i Østerrike. Tilbake i Bratislava kan du velge å bli med på en byrundtur i den sjarmerende gamlebyen.

Budapest kalles ofte Donaus dronning og med god grunn. Vi tar en hviledag fra syklingen og opplever den vakre byen i eget tempo.

I Østerrike opplever vi den keiserlige hovedstaden Wien på egen hånd. Byen er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse, og vi anbefaler et besøk på en ekte wienerkafé for å smake på byens berømte Sachertorte. Om kvelden tilbys en valgfri wienerkonsert i land.

Den siste sykkelturen går gjennom den UNESCO-vernede Wachaudalen, forbi pittoreske landsbyer, aprikostrær, vinmarker, slott, klostre og historiske ruiner.

OPPLEVELSER FRA SYKKELSETET: Skipet legger til land, og vi sykler langs Donau, gjennom landsbyer og hyggelig landskap.
OPPLEVELSER FRA SYKKELSETET: Skipet legger til land, og vi sykler langs Donau, gjennom landsbyer og hyggelig landskap.

Om kvelden avslutter vi med festmiddag om bord, før båten seiler gjennom natten tilbake til Passau. Da har vi lagt flere mil på sykkel bak oss, og båten har tatt oss til fire land og opplevelser som spenner fra europeisk historie til fantastisk arkitektur, kultur og natur.

Et mer detaljert dagsprogram ligger lenger nede på siden.

ALT DETTE ER INKLUDERT:

• Fly Oslo–München t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)

• Flyskatter

• Transport flyplass–skip t/r

• Havneavgifter

• Syv netters cruise i utvendig lugar

• Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag (lunsj om bord for ikke-syklister eller lunsjpakke for syklistene)

• Velkomstdrink

• Levende musikk i baren

• Leie av sykkel

• Sykkelturer iht. program

• Informasjonspakke med rutebok (én pr. lugar)

• Norsk reiseleder fra Vista Travel


PRIS FOR NAF-MEDLEMMER

Pris pr. person i delt dobbeltlugar

Hoveddekk 15.520 kroner

Øvre dekk 16.990 kroner

Enkeltlugar 19.100 kroner

Tillegg for el-sykkel 950 kroner

For påmelding og mer informasjon se www.vistatravel.no

For spørsmål:

e-post: [email protected]
Telefon: 21 99 56 00

Med forbehold om endringer i reiseruten og dagsprogrammet. Prisene er basert på valutakurser pr. juli 2017. Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på vistatravel.no. 

Dagsprogram

Dag 1, lørdag 12. Mai
Oslo–München–Passau–Engelhartszell 

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi med Lufthansa direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor MS Normandie venter. Kjøreturen tar cirka 2,5 time. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord.
Passau ligger der elvene Donau, Inns og Ilz møtes, og kalles Dreiflüssestadt (tre-elv byen). Den gamle bydelen består av gotisk og barokk arkitektur. Her ligger St. Stephan-katedralen, kjent for å ha Europas største kirkeorgel.
Før middag samles vi til en velkomstdrink og informasjonsmøte. Klokken 19.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort – bare to timer senere kommer vi til i Engelhartszell i Østerrike. Her blir vi liggende til neste dag.

TRE LAND, TRE HOVEDSTEDER: Kartet viser ruten for sykkelcruiset vårt.
TRE LAND, TRE HOVEDSTEDER: Kartet viser ruten for sykkelcruiset vårt.

Dag 2, søndag 13. mai
Engelhartszell–Brandstatt–Bratislava

Etter frokost er vi klar for første sykkeltur. Vi starter i Engelhartszell og sykler gjennom små landsbyer og naturskjønne områder ved Schlögener Schlinge. Skipet venter på oss i Brandstatt, og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord mens cruiset fortsetter mot Bratislava.

Dag 3, mandag 14. mai
Bratislava

Vi ankommer Slovakias hovedstad midt på dagen. Dagens sykkeletappe går fra Bratislava, via Hainburg, til det kongelige slottet Hof i Østerrike. På vei tilbake til Bratislava sykler vi via Devin. Etter sykkelturen kan du bli med på en valgfri byrundtur i Bratislava med et lite turisttog gjennom den sjarmerende gamlebyen.
Om kvelden seiler vi videre, til et nytt land og en ny hovedstad.

SLOVAKIAS HOVEDSTAD: Bratislava slott ligger på en høyde med utsikt over byen og Donau.
SLOVAKIAS HOVEDSTAD: Bratislava slott ligger på en høyde med utsikt over byen og Donau.

Dag 4, tirsdag 15. mai
Budapest

Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av byens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. Budapest kalles ofte Donaus dronning, og med god grunn. På østsiden av elven, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda, på den andre siden av Donau, er mer kupert. Her ligger den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven.

I dag er det hviledag for sykling. Opplev Budapest i ditt eget tempo, eller bli med på en valgfri byrundtur med buss. Om kvelden tilbys en valgfri folkloreforestilling i land, som avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen.

Skipet seiler videre sent om kvelden.

Dag 5, onsdag 16. mai
Visegrád–Esztergom

Vi seiler tilbake oppover elven til området som kalles Donaukneet, nær grensen mot Slovakia. Dagens sykkeletappe starter i Visegrád med sin berømte festning og ruinene av et tidligere kongelig slott. Herfra kan du velge mellom to ulike ruter. Den lengste inkluderer en avstikker til Szentendre og barokkbyen Vác. Sistnevnte ble bygget under innflytelse av arkitektene til keiserinne Maria Teresia. Den andre ruten går direkte til Esztergom – Ungarns erkebispesete, men best kjent for den imponerende Esztergomkatedralen.

Cruiset fortsetter om kvelden med kurs for Wien.

Dag 6, torsdag 17. mai
Wien

Midt på dagen legger vi til kai i Nussdorf (eller Koreuburg), en forstad til Wien. Det er ingen sykkeltur i dag. Benytt i stedet ettermiddagen til å oppleve Østerrikes keiserlige hovedstad på egen hånd. Alternativt kan du bli med på en valgfri byrundtur.

Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Langs Ringstrasse ligger berømte arkitektoniske perler som Wiener Staatsoper og Rådhuset.

Den gamle bydelen utforskes best til fots. Høydepunktet her er den vakre Stefans- katedralen, omgitt av gågater, butikker og kafeer. Et besøk på en ekte wienerkafé for å smake på byens berømte kulinariske spesialitet, Sachertorte, anbefales.

Schönbrunn-palasset – den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, er også vel verdt et besøk.

Om kvelden tilbys en valgfri wienerkonsert i land. Skipet seiler videre om natten.

Dag 7, fredag 18. mai
Wachaudalen

Dagens sykkeltur går gjennom den naturskjønne og UNESCO-vernede Wachaudalen. Her sykler vi forbi pittoreske landsbyer, aprikostrær, vinmarker, slott, klostre og historiske ruiner.

Turen starter i Rossatz eller Dürnstein (avhengig av kaiplass), og du kan enten sykle på østsiden eller vestsiden av elven. På en høyde bak Dürnstein ligger ruinene av slottet der den engelske kong Richard Løvehjerte ble holdt fanget fra 1192–1193.

I sentrum av Dürnstein ser vi det blå og hvite klokketårnet til Dürnsteins klosterkirke – et av landemerkene i Wachaudalen.

Vi sykler videre til Spitz, hvor det er flere hyggelige tavernaer langs sykkelstien. Her tar vi en pause. Vi er nå i hjertet av vindistriktet, og de som ønsker det kan bli med på valgfri vinsmaking (ikke inkludert).

Sykkelturen fortsetter til Melk med det imponerende benediktinerklosteret, Stift Melk. Klosteret regnes for å være en av de vakreste barokkbygningene i Østerrike.

VAKKERT: Benediktinerklosteret Stift Melk er en av de mest imponerende barokkbygningene i Østerrike.
VAKKERT: Benediktinerklosteret Stift Melk er en av de mest imponerende barokkbygningene i Østerrike.

Hvis du ikke blir med på vinsmaking i Spitz, kan du tilbringe litt tid i Melk og kanskje besøke klosteret (ikke inkludert). Sykkelturen ender i den lille byen Pöchlarn.

I kveld inviterer kapteinen på festmiddag før skipet legger ut på siste etappe tilbake til Passau.

Dag 8, lørdag 19. mai
Passau–München–Oslo

Vi ankommer Passau ved titiden. Her venter bussen som tar oss til flyplassen i München. Fly med Lufthansa direkte tilbake til Oslo.

Prisen inkluderer ikke:

• Valgfrie utflukter

• Drikkevarer

• Fergebilletter (cirka 10–20 kroner pr. ferge)

• Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene

• Reise- og avbestillingsforsikring

Valgfrie utflukter

De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord. Det kreves et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføre utfluktene.

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis, og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Sykkel
Lette unisex tursykler med syv gir og sykkelveske. Velg mellom sykkel med hånd- og pedalbrems, eller bare håndbrems. Oppgi din høyde ved bestilling.

Hvis du heller vil ha el-sykkel, er det mulig å betale et tillegg for leie av dette. NB: Det er begrenset antall el-sykler tilgjengelig.

 

Bagasje/utstyr
Vi anbefaler at du tar med gode sko (ikke sykkelsko), lett jakke, regntøy og solkrem. Ønsker du å bruke sykkelhjelm, må du ta med din egen. Skipet har ingen sykkelhjelmer til utlån.

Ferge
På enkelte sykkeletapper må vi ta små ferger over Donau. Fergebillett er ikke inkludert, og billetten må betales kontant. Ta med euro og ungarske forinter i små valører.

Sykkeletapper
Dag 2 Engelhartszell–Brandstatt 46 km

Dag 3 Bratislava–Hof t/r 54 km

5 Visegrád–Esztergom 25 eller 60 km

7 Rossatz/Dürnstein–Pöchlarn 42–52 km

Alle oppgitte distanser er omtrentlige. Terrenget er flatt og godt egnet for fritidssyklister. Det deles ut kart og informeres om dagens tur om bord.

Det er ingen guiding på sykkelturene, men Vista Travels reiseleder sykler sammen med dem som ønsker å sykle samlet.

Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du i stedet nyte reisen fra soldekket på skipet.

Skipet

MS Normandie 3*

Rederi Boat Bike Tours

Byggeår 1989, renovert i 2011

Lengde 91,2 m

Passasjerer 100

Hyggelig mellomklasseskip. På øverste dekk finner du panoramasalong med bar, og på hoveddekket ligger restauranten. På soldekk er det både solstoler, vanlige stoler og bord.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Det er to enkeltsenger som gjøres om til sofa på dagtid. Dobbeltlugarene er 10–11 m2. Vinduene på øvre dekk kan åpnes.