DE SVEITSISKE ALPER: Majestetisk og fantastisk, turen tar oss blant annet til fjellet Schilthorn/Piz Gloria, kjent fra James Bond. Foto: Leila Azevedo, Unsplash
DE SVEITSISKE ALPER: Majestetisk og fantastisk, turen tar oss blant annet til fjellet Schilthorn/Piz Gloria, kjent fra James Bond. Foto: Leila Azevedo, Unsplash

23.-27. september 2018

Sveitsiske høydepunkter

Våre kvalitetsturer til Sveits er svært populære og blir raskt utsolgt. Denne gangen tar vi det helt spesielle toget Golden Line Panorama Express via Gstaad til Interlaken - midt i de sveitsiske alper. Vår norsk-sveitsiske reiseleder tar oss også med til sin hjemby Luzern, en av de vakreste byene i Sveits.

Publisert Sist oppdatert

Vi reiser fra palmer i Lausanne og Montreux og videre med det helt spesielle toget Golden Line Panorama Express via Gstaad til Interlaken - midt i de sveitsiske alper. Vi besøker i tillegg James Bond- fjellet Schilthorn/Piz Gloria og Jungfrau.

Vi bor fire netter på et godt hotell midt i Interlaken, og dette er utgangspunktet for utfluktene våre.

Interlaken ligger ved foten av fjellene og mellom to sjøer. Her ligger alt til rette for et aktivt program med flotte naturopplevelser.

Den lille byen har en egen japansk hage og en nydelig promenadegate med restauranter, butikker og grøntanlegg. Bare ikke glem å kikke opp. Utsikten mot fjellene er uforglemmelig.

Det er som den tyske komponisten Felix Mendelssohn skrev til sin mor: «Den som ikke har opplevd Interlakens omgivelser, har ikke opplevd Sveits».

I tillegg til fantastiske fjellopplevelser, besøker vi også Luzern, en av de vakreste byene i Sveits. Her er Britt Lærdal-Øyo, vår erfarne norsk-sveitsiske turleder, født og oppvokst. Vi kan med andre ord ikke få et bedre turfølge.

Willkomme i de Schwiiz! 

ALT DETTE ER INKLUDERT

 • Flyreise med Norwegian Oslo – Genève – Oslo inkl. bagasje
 • 4 overnattinger inkl. frokost på hotell Weisses Kreuz i Interlaken
 • Togreise fra Genève til Interlaken inkl. Golden Line Panorama Express
 • Inngang til det olympiske museet
 • Heldagsutflukt til Schilthorn
 • Heldagsutflukt til Luzern inkl. utflukter og museumsbesøk
 • Bussreise fra Interlaken til Genève inkl. kaffestopp i Genève
 • Reiseleder fra FRAM under hele oppholdet
 • 1 middag på hotellet
 • 2 lunsjer (på restaurant eller matpakke)
 • Avskjedsmiddag
 • Utflukter iht. programbeskrivelsen
 • Swiss Travel Pass som gir gratis tilgang til all transport, mange fjelltopper og en rekke museer og attraksjoner.

PRIS FOR NAF-MEDLEMMER

5 dager / 4 netter i Hotel Weisses Kreuz (3*) i Interlaken 12.990 kroner per person i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom 600 kroner.

Mulighet for oppgradering til Hotel Krebs (4*): 2.900 kroner per person. Tillegg enkeltrom: 850 kroner.

Ikke inkludert:

 • Drikke til måltidene
 • Måltider som ikke er inkludert i pakkeprisen
 • Halvdagsutflukt til Jungfraujoch, 650 kroner
 • Reiseforsikring / avbestillingsforsikring

Vi flyr direkte med Norwegian fra Oslo til Genève søndag 23. september 2018.

Avreise Oslo Gardermoen: 07:25, ankomst Genève: 09:55.

Avreise Genève torsdag 27. september 2018 14:50, ankomst Oslo: 17:25.

PÅMELDING:
Turen arrangeres for MOTOR av FRAM Arrangement AS (spesialister på Sveits). For mer informasjon og bestilling ta kontakt på tlf. 22 44 31 41 eller [email protected]

Dagsprogram

Dag 1
Oslo – Genève - Interlaken

Vi flyr direkte fra Oslo og kommer tidlig fram til Genève. Derfra reiser vi videre til Lausanne hvor vi besøker det olympiske museet, eller bare gjør oss litt kjent i byen.

Om ettermiddagen går vi om bord i Golden Line Panorama Express og legger ut på en tre timer lang panoramareise gjennom de sveitsiske alper til Interlaken. 

Dette er ikke bare en transportetappe, men en opplevelse.  Toget er helt moderne og utstyrt med store panoramavinduer som gjør at du nesten føler deg i ett med den dramatiske og spektakulære sveitsiske naturen.

Interlaken ligger mellom de to sjøene Brienzersee og Thunersee ved foten av fjellene Eiger, Mönch og Jungfrau. Her ligger alt til rette for et aktivt program med flotte naturopplevelser.

Byen og området er naturlig nok mest kjent for vinteraktiviteter, men det er like flott uansett når på året du kommer.

Visste du for eksempel at byen har et eget japansk hageanlegg? Promenadegaten «Höheweg» strekker seg fra vest til øst i byen, og er omkranset av restauranter, hoteller, butikker og grøntanlegg. Bare ikke glem å kikke opp en gang i blant. Utsikten mot fjellene glemmer man ikke med det første.

Og nettopp fjellene er målet for mange av dem som besøker Interlaken. Veien er kort til kjente vintersportssteder som Grindelwald og Wengen.

Det er som den tyske komponisten Felix Mendelssohn skrev til sin mor: «Den som ikke har opplevd Interlakens omgivelser, har ikke opplevd Sveits».

Interlaken er utgangspunkt for utfluktene våre, og vi bor fire netter på et flott 3* eller 4* hotell (valgfritt) midt i landsbyen. Her spiser vi også middag sammen den første kvelden.

Dag 2 
Utflukt til Schilthorn/Piz Gloria

Denne dagen skal vi besøke det kjente Schilthorn-fjellet i nærheten av Mürren i Sveits. På toppen, 2970 meter over havet, ligger den roterende restauranten Piz Gloria. Den spiller en sentral rolle i Bond-filmen «On Her Majesty’s Secret Service» fra 1969.

Vi tar gondolbanen helt til toppen og nyter den overveldende utsikten over Alpene. Herfra viser fjellene Eiger, Mönch og Jungfrau seg fra sin beste side.

Lunsj (matpakke) inkludert.

På vei tilbake til Interlaken legger vi gjerne til rette for en fjelltur, litt avhengig av været. Vi er tilbake i Interlaken om ettermiddagen og har resten av kvelden til egen disposisjon. Det finnes mange gode restauranter i byen.

Dag 3
Utflukt til Luzern

I dag besøker vi den kjente byen Luzern. Byen er omgitt av flotte fjell og ligger nydelig til ved Vierwaldstättersee. Dette er en av de vakreste byene i Sveits, og det er her Britt Lærdal-Øyo, vår erfarne norsk-sveitsiske reiseleder, er født og oppvokst. Vi kan med andre ord ikke få et bedre turfølge.

I gamlebyen som stammer fra middelalder, ligger nydelige gågater. Vanntårnet og den berømte kapellbroen som krysser elven Reuss, er kjente landemerker.

Luzern har den høyeste livskvaliteten av alle byer i Sveits. Richard Wagner komponerte her, Mark Twain og Leo Tolstoi var på besøk her. Også Goethe og Schiller tilbrakte tid i byen.

Arkitektoniske perler, mange ulike museer, et livlig natteliv, gode hoteller og ikke minst nærheten til fjellene, gjør at det aldri blir kjedelig i Luzern. Denne byen har alt å by på.

Vi tilbringer dagen med mange opplevelser i Luzern, og tar toget tilbake til Interlaken om ettermiddagen. De som har lyst, kan bli igjen i Luzern og ta toget til Interlaken senere på kvelden. Swiss Travel Pass er inkludert, og med det har man gratis tilgang til all transport og en rekke museer og attraksjoner.

Dag 4
Utflukt til Jungfraujoch (frivillig mot tillegg) og fjelltur

De som har lyst, kan bli med på en formiddagstur til Jungfraujoch, Europas høyestliggende jernbanestasjon. En tannhjulsbane bringer oss via Interlaken / Grindelwald til Jungfraujoch på litt mer enn to timer. Stasjonen kalles også Top of Europe og ligger mellom breer og evig snø på 3.454 meter over havet. Den er sprengt inn i alpefjellet, og utsikten er ufattelig vakker. I klarvær ser man helt til Tyskland og Frankrike.

Vi spiser lunsj på egen hånd, og om ettermiddagen legger vi til rette for en flott vandring i det vakre fjellandskapet rundt Interlaken.

Om kvelden samles vi til en hyggelig, felles avskjedsmiddag.

Dag 5
Kort stopp i Genève – hjemreise

I dag reiser vi hjem igjen, men dagen er ikke omme før vi har besøkt den lille storbyen Genève. Byen ligger nydelig til ved grensen til Frankrike og er kjent for de mange internasjonale organisasjonene som holder til her.

Vi rekker en kort stopp ved strandpromenaden hvor vi unner oss en kaffe og en is før vi reiser til flyplassen for innsjekking.