HJEMMESEIER: Andreas Bakkerud fløy fra alle konkurrentene under VM-runden i rallycross på Lånkebanen. Foto: M-Sport

Vant på hjemmebane

Superhelg for Andreas Bakkerud og NAF

Andreas Bakkerud regelrett fløy fra konkurrentene under VM-runden i rallycross på Lånkebanen på Hell. Men også for NAF ble dette en superhelg: 20.000 tilskuere på plass langs banen og et prikkfritt arrangement.

Publisert Sist oppdatert

Mens Andreas Bakkerud i sin Ford Fiesta vant alle fire kvalifiserings-heatene og tok en solid seier i finalen, måtte Petter Solberg ta til takk med en fjerdeplass.

– Hell er hjem for meg. Det er fantastisk å vinne på hjemmebane. Før start i finalen var jeg så nervøs at jeg hadde vondt i magen, sa Bakkerud til etter seieren. Han fløy regelrett i fra de andre konkurrentene, til tross for at han mistet tredjegiret under veis.

For NAF-gjengen i Stjørdal, som står som arrangør av den norske VM-runden i rallycross, ble det også en super helg. En utrolig stemning blant alle tilskuerne som hadde funnet veien til Lånke i det fine sommerværet.

Med denne seieren gikk Bakkerud opp til femteplass i VM-sammendraget. Petter Solberg beholder fortsatt andreplassen, bare fem poeng etter Mattias Ekstrøm.

Neste VM-runde går i svenske Höljes om tre uker.   Resultat FIA World RX of Norway, finale supercars: 1) Andreas Bakkerud, Norge 3.58,641, 2) Timmy Hansen, Sverige 3.59,716, 3) Mattias Ekström, Sverige 4.01,120, 4) Petter Solberg, Norge 4.01,794, 5) Sébastien Loeb, Frankrike 4.03,152, 6) Timur Timerzyanov, Russland 4.05,862.   VM-stillingen etter 5 av 12 løp: 1) Ekström 125, 2) Solberg 120, 3) Johan Kristoffersson, Sverige 83, 4) Loeb 82, 5) Bakkerud 81, 6) Toomas Heikkinen, Finland 70.