MIKKELSEN KLAR: Både VW Motorsport og norske EVEN Managment jobber nå med en tydelig plan for at Andreas Mikkelsen skal kjøre VW Polo WRC i flere VM-løp i år. Foto: VW Motorsport
MIKKELSEN KLAR: Både VW Motorsport og norske EVEN Managment jobber nå med en tydelig plan for at Andreas Mikkelsen skal kjøre VW Polo WRC i flere VM-løp i år. Foto: VW Motorsport

Stor mulighet for å se Mikkelsen i VW Polo WRC i år

Det er fortsatt mulig at vi får se Andreas Mikkelsen bak rattet i VW Polo WRC i årets VM-sesong i rally. Sjefen for VW Motorsport bekrefter nå at de jobber med å få på plass et privat lag som skal kjøre nye Polo WRC. Mikkelsens manager, Erik Veiby, bekrefter overfor motor.no at det er et lag rundt Mikkelsen det er snakk om. Han rekker uansett ikke årets to første løp – i Monte Carlo neste helg og i Sverige i februar.

Publisert Sist oppdatert

Da VW plutselig bestemte seg for å trekke seg fra rally-VM sent i høst, sto tre av verdens beste sjåfører uten bil foran 2017-sesongen. Sebastian Ogier fikk plass hos Ford, Jari-Matti Latvala hos det nye Toyota-laget, mens det ikke var noen ledig bil for Andreas Mikkelsen. I Monte-Carlo skal han derfor kjøre en Skoda Fabia R5 i den litt mindre WRC 2-klassen.

– Dessverre kommer ikke jeg og kartleser Anders Jäger til å kjøre Rally Sverige i februar. Det er ikke nok tid til å få på plass kjøring i en WRC-bil så tidlig i sesongen. Vi jobber imidlertid hardt for å finne en løsning for å kjøre utvalgte VM-løp seinere i år. I mellomtiden har vi fullt fokus på Rally Monte-Carlo med Skoda Motorsport, sier Andreas Mikkelsen.

Omtrent samtidig, bekrefter altså Sven Smeets, som er sjef for VW Motorsport, overfor Autosport at fabrikken nå jobber hardt for å få på plass et samarbeid med et privat lag som kan stille til start i VM med 2017-utgaven av Polo WRC. Bilen er ferdig utviklet, klar til start, men må få en dispensasjon fra det internasjonale bilsportsforbundet FIA siden den kommer inn sent i sesongen.

Les også: Mikkelsen fløy inn til seier i Australia

– Vi jobber med FIA å få til en godkjenning av bilen. Siden vi ikke rakk fristen for dette 1. januar, må vi også ha en positiv tilbakemelding fra alle de andre lagene som stiller i WRC. Det er uansett for sent å få alt dette klart til Monte-Carlo, og trolig også til Rally Sverige i februar. Et realistisk mål er å få alt på plass til Corsica-rally i april, sier Smeets til Autosport.

– Jeg kan bekrefte at det er oss Smeets snakker om når han bekrefter muligheten for et nytt privat lag, sier Erik Veiby i Even Managment til motor.no.

– Planen er å bygge opp et lag rundt Mikkelsen, der han kjører den nye utgaven av Polo WRC i så mange VM-løp som mulig i år. Bilen er ferdig og klar til start, men må ha en godkjenning fra FIA. Pengene til en slik satsing kommer fra sponsorer som Mikkelsen allerede har jobbet med tidligere.

– Hvor positiv er du til at det nå blir Polo WRC for Mikkelsen i år?

– Så vidt jeg forstår er FIA positive, men ellers forholder jeg meg stort sett til VWs motorsportssjef Sven Smeets, som nå jobber mot FIA, sier Veiby.