FJELLTUR: Alpene er spektakulære, og hvis dere har lyst til å gå tur i fjellene, kan dere komme opp på 3.300 meter. Foto: Fram AS
FJELLTUR: Alpene er spektakulære, og hvis dere har lyst til å gå tur i fjellene, kan dere komme opp på 3.300 meter. Foto: Fram AS

5.- 10. juni 2016

Sommerlig rundreise i Sveits

Siste mulighet til å bli med til Sveits 5.-10-juni 2016. Vi besøker flere land og møter blant annet det opprinnelige Sveits i Appenzell, tar en flott båttur på Bodensjøen og drikker fyrstelig vin i Vaduz. Muligheter for fjelltur og en spektakulær togreise hører også med.

Publisert Sist oppdatert

Våre lesere vil gjerne til Sveits og elsker Alpene. Såpass har vi skjønt.  Derfor tilbyr vi en sommertur spekket med opplevelser, på den tiden alpelandskapet er som grønnest.

Ingen av de turene vi har tilbudt i Motor har hatt så mye pågang som turene med utgangspunkt i det flotte og særegne alpelandet Sveits. Ikke så rart kanskje – dette er reiser spesiallaget for deg som er NAF-medlem og leser Motor, hvor det tilbys unike opplevelser og kvalitet i alle ledd. Frisk luft, ny energi, fantastiske norske reiseledere og spektakulær natur. 

DAG 1: Vi flyr direkte med SWISS til Zürich fra Oslo Lufthavn kl. 09.45.

Buss til den hyggelige byen St. Gallen, lett servering underveis. Vi sjekker inn på vårt firestjerners hotell før vi besøker det verdensberømte «Stiftsbiblioteket», som står oppført på UNESCOS verdensarvliste. Felles middag i sentrum på kvelden.

DAG 2: I dag opplever vi et tradisjonsrikt sveitsisk jordbruksområde sammen med vår lokale guide og vertinne, norske Synøve, som bor i området, i den hyggelige landsbyen Appenzell. Vi besøker blant annet Appenzell Schaukäserei. Her lærer vi hvordan ost lages og får mange smaksprøver. Deretter tar vi en gondolbane opp til fjellet Ebenalp som ligger på 1.644 meter. Her spiser vi en felles solid lunsj. Deretter besøker vi destilleriet Appenzeller Alpenbitter, før vi sent på ettermiddagen tar den korte kjøreturen tilbake til St. Gallen. Middag på egenhånd, vi stiller med anbefalinger og hjelper til med bestillinger.

Bli med på en fantastisk togreise i de sveitsiske alper i september 2016.

DAG 3: I dag skal vi besøke flere land på en dag! Etter frokosten blir det en kort busstur til Bodensjøen, og vi får en fin båttur rett over sjøen til den tyske sjarmerende byen Lindau. Her blir det sightseeing før vi spiser felles lunsj.

Så går turen videre til hovedstaden i Liechtenstein, Vaduz. Liechtenstein er et fyrstedømme som ligger mellom Sveits og Østerrike. I Vaduz besøker vi vinkjellerne til fyrsten. 

I FYRSTENS VINKJELLER: I Vaduz, hovedstaden i Liechtenstein, besøker vi vinkjellerne til fyrsten.
I FYRSTENS VINKJELLER: I Vaduz, hovedstaden i Liechtenstein, besøker vi vinkjellerne til fyrsten.

 

Det blir smaksprøver og mulighet til å kjøpe vin produsert i fyrstedømmet. Til slutt går turen til St. Moritz, hvor vi sjekker inn på vårt komfortable firestjerners hotell i sentrum. Kvelden til fri disposisjon.

DAG 4: Dagen til egen disposisjon. St. Moritz er det mest kjente vintersportsstedet i Alpene og ligger hele 1.856 meter over havet. Maten er førsteklasses, og her finnes mange eksklusive forretninger. Vil du ut av byen, anbefaler og legger vi til rette for utflukter, for eksempel til Corvatsch, en flott fjelltopp som ligger på 3.300 meter, eller en tur med hest og vogn i den sjarmerende dalen Fextal. Om kvelden blir det felles middag på en hyggelig restaurant.

FJELLANDSBYEN: St. Moritz ligger flott til mellom snødekte fjell, hele 1.856 meter over havet.
FJELLANDSBYEN: St. Moritz ligger flott til mellom snødekte fjell, hele 1.856 meter over havet.

DAG 5: I dag ligger en spektakulær togreise forbi isbreer og frodig alpelandskap foran oss. På strekningen over det berømte Bernina-passet klatrer toget opp til 2.253 moh. Store deler av denne turen står på Unescos Verdensarvliste. Vi ankommer Tirano i Italia kl. 11.00. Her blir vi hentet med buss og kjørt til en liten landsby ved nordsiden av Lago di Como, hvor vi spiser lunsj. Så går ferden til Como, hvor vi får en omvisning med lokal guide, før vi sjekker inn på vårt firestjerners hotell. Felles italiensk middag på kvelden.

DAG 6: Etter frokosten har vi litt fritid i Como, før bussen tar oss til flyplassen i Milano. Direktefly til Oslo kl. 16.15

Pris for NAF-medlemmer kr 18.450 kroner per person i dobbeltrom (tillegg enkeltrom kr 2.500,-) 

Prisen inkluderer: 

  • Oslo–Zürich med SWISS / fly Milano–Oslo med Norwegian
  • Fem overnattinger på firestjerners hotell, inkludert frokost
  • Bussreise fra Zürich til St. Moritz, Bernina Express og bussreise fra Tirano til Lago di Como, samt transfer til flyplassen
  • Egen reiseleder fra FRAM under hele reise
  • Tre middager som beskrevet
  • Tre lunsjer som beskrevet
  • Utflukter  

For påmelding og mer om programmet se: www.fram.as/motor
Telefon: 22 44 31 41