TA EN FROKOSTPAUSE: Amerikansk eller engelsk frokost på Jølstringen kafé før det er tid for lunsj og middag.

Veimat-testen 2017: Jølstringen kafé, Jølstraholmen

Solid frokost

Kommer du før 12, kan du velge både engelsk og amerikansk frokost. Det ser nesten ut til å være det beste på menyen.

Publisert Sist oppdatert

Jølstringen

71 poeng

Jølstringen kafé langs E39 i Jølster, Vassenden, 6847 Jølster. Ladestasjon.

Førsteinntrykk 9/10

Pent og ryddig. Inngang rett fra Spar-butikken og bensinstasjon ved siden av. Hurtiglader for alle typer elbil. 9 poeng

Meny 8/10

Ganske stor meny, og i tillegg til veikrotravere som biffsnadder, kjøttkaker og burgere, skiller retter som svinegryte, amerikansk frokost og pasta carbonara seg positivt ut.

Smak 7/10

Gryteretten er varm og svinekjøttet mørt, men sausen helt middels, risen er tørr og grønnsakene overkokt. Ostekaken fra Bakehuset er alminnelig god.

Pris 7/10

Greie priser. Velger du dagens som er hjemmelaget får du kaffe og kake i tillegg til 149 kroner.

Service 5/10

Helt uinteressert og lite vennlig.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med pølser, pommes frites, og grillet kylling med potetbåter og salat. Uklart om barn kan få halv porsjon av voksenmeny. Lekerom. Barnestoler. Stellebord.

Hjemmelaget 5/10

En eneste rett, og det er svinegryte som er dagens. Heller ikke kakene er hjemmebakt.

Drikke 9/10

Et noe større utvalg av brus og saft enn vanlig. Vann med friske sitronskiver i store mugger. Kaffe, også økologisk og fairtrade. Godt utvalg av teposer. Store, gode tekopper.

Renhold 8/10

Rent og greit med sirlig orden. Du rydder selv av bordet.

Toaletter 6/10

To toaletter som deles med gjestene på bensinstasjonen og matbutikken. Litt slitt, og toalettet skyller ikke ned skikkelig. Stellebord.

Jølstringen kafé ligger med inngang fra matbutikken og bensinstasjonen og fungerer både som senterkafé og veikro.

Menyen er ganske variert med en frokost-/lunsjmeny frem til klokken 12 som blant annet inkluderer amerikansk frokost med pannekaker, chili con carne, egg og bacon (129 kr), og engelsk frokost med egg og bacon, tomatbønner og pølser (99 kr). I tillegg en hamburgermeny med blant annet pulled pork (109 kr) og en grillmeny med biffsnadder, kyllingsnadder, vårruller og grillet kylling. Middagsmenyen inkluderer pasta carbonara og lasagne, pytt i panne og kjøttkaker. Denne dagen består dagens meny av svinegryte med ris og salat eller ovnsbakt laks.

KAFÉ MED MER: Jølstringen kafé ligger vegg i vegg med matbutikk, bensinstasjon og hurtigladere for elbil.

RAUS PORSJON: Svinegryten er mør, men litt overkokt og kjedelig på smak.

Kokken/servitøren bak disken virker totalt uinteressert og forstår og snakker dårlig norsk, men etter litt om og men kommer vi frem til at svinegryte er det eneste som er laget på huset. Laksen er frossen og lasagnen ferdiglaget. 

Svinegryte er en ganske rikelig porsjon. Kjøttet er mørt og fint og ikke tørrstekt, men grønnsakene har dessverre har fått koke med altfor lenge. Sausen er grei på smak, men kunne godt vært krydret med noe annet enn salt og pepper. Risen er litt tørr og for godt saltet. Litt frisk salat og en rømme/majonesdressing kommer ved siden av.

Velger du dagens, er det ikke noe å si på prisen. Hjemmelaget svinegryte eller ovnsbakt laks koster 149 kroner og inkluderer kaffe og kake eller iskrem til dessert.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)