AVBESTILT: Elon Musk sier Tesla kunne drevet antallet forhåndsbestillinger av Model 3 mye høyere hvis de hadde ønsket. Foto: Tesla Motor
AVBESTILT: Elon Musk sier Tesla kunne drevet antallet forhåndsbestillinger av Model 3 mye høyere hvis de hadde ønsket. Foto: Tesla Motor

Tesla-sjefens fornøyelige respons:

Slik reagerte Elon Musk på 63 000 avbestillinger av Model 3

Tesla har mottatt 63 000 avbestillinger og står nå med 455 000 registrerte forhåndsbestillinger på sin nye Model 3. Tesla-sjef Elon Musks kommentar fikk fram latteren hos mange.

Publisert Sist oppdatert

Det var under framleggelsen av kvartalstallene til selskapet tidligere denne uka at Musk presenterte reviderte tall på antall forhåndsbestillinger.

Inntil da lød rapportene fra Tesla på at 518 000 personer hadde betalt 1000 dollar hver for å reservere en Model 3.

Nå var 63.000 trukket tilbake.

– Dette er kanselleringer som vi har mottatt i løpet av mer enn et år. Jeg mener disse tallene slett ikke er viktige. Uten altfor store anstrengelser kunne vi drevet tallet på forhåndsbestillinger mye høyere, men det ville ikke gitt noen mening.

– Det er som om vi skulle drevet restaurant og servert hamburgere: Hvis det var halvannen times ventetid på burgere, ville du virkelig oppfordret folk til å bestille enda flere? sa Musk i følge nyhetsmeldingene.

Les også: Bilanmelderne jubler for Model 3

Høstet latter

Han fikk munter respons på sin replikk under resultatfremleggelsen. Ikke desto mindre blir de neste månedene svært spennende for Tesla. Vil de klare leveringsmålene?

De første billigutgavene av Model 3 skal være klare for kundene i november/desember, mens de litt mer påkostede modellene nå har begynt å rulle ut fra fabrikken. De første 30 ble presentert i forrige uke.

I følge Musk mottar selskapet nå omlag 1800 bestillinger pr dag på den nye Model 3.