Sjekk dette VW-konseptet

Slik blir interiøret i din selvkjørende bil om ti år

Et interiør som gjør at du kan starte jobben hjemme eller sove en halvtime ekstra på vei til kontoret. VW har laget dette Gira-konseptet, som viser hvordan interiøret kan bli når bilen din blir selvkjørende.

Publisert

Alle snakker om autonome eller selvkjørende biler. For et par år siden var de største bilprodusentene sikre på at de ville ha helt selvkjørende biler på veien i 2020. Nå er de ikke like sikre lenger. Det som er sikkert er at bilene de neste årene får utstyr som hjelper deg å unngå ulykker og utstyr som gjør kjøringen mer komfortabel. Da snakker vi om automatiske nødbremser for fotgjengere, syklister eller andre biler i bykjøring. Vi snakker om radar-systemer som gjør at bilen holder konstant avstand til bilen foran, enten du kjører i kø eller på motorveier. Og vi snakker om utstyr som aktivt griper inn i styringen for å holde bilen i riktig kjørefelt dersom du er uoppmerksom.

Les også: Tyske myndigheter advarer Tesla-eiere

Men en bil som er fullstendig selvkjørende, slik at du kan ta deg en blund på vei til jobben, ligger mange år fram i tid. Bilene er avhengig av å se tydelig veimerking for å hjelpe til med styringen. I et land med snø og is på veien halvparten av året, og i tillegg mange veier uten merking i det hele tatt, fungerer systemet ikke. Bilen må kunne kommunisere med fotgjengere for å forstå at de ønsker å krysse veien for å kunne stoppe. Hvem skal kjøre eller gå først i et stort kryss i et myldrende bysentrum? Og så videre. Slike kompliserte oppgaver går det mange år før en bil kan løse.

Les også: Slik blir VWs nye elektriske folkevogn

Uansett er det spennende å se hvordan VW tenker seg et interiør i en selvkjørende bil en gang i framtiden. Gira-konseptet står utstilt på VW Group Forum i Berlin.