UTSEENDET TELLER: En helt ny og spennende design som i Concept A vil bli brukt i alle de kompakte bilene til Mercedes. Foto: Mercedes
UTSEENDET TELLER: En helt ny og spennende design som i Concept A vil bli brukt i alle de kompakte bilene til Mercedes. Foto: Mercedes

A-klasse neste år

Slik blir de nye småbilene til Mercedes

Forandringene kan ble massive på den nye utgaven av Mercedes A-klasse, som trolig slippes sent neste år. På bilutstillingen i Shanghai presenterte Mercedes Concept A, som viser at vi blant annet kan vente en helt ny og mer spennende design.

Publisert Sist oppdatert

Den spesielle Panamarica-grillen bringer tankene bakover i tid til de klassiske sportsbilene fra Mercedes. Grillen heller forover, noe som gjør at panseret blir ekstra langt og gir bilen et elegant preg.

Den nye designen kommer ikke bare til å finne veien til den lille A-klassen, men også til de andre kompaktbilene til Mercedes – inkludert B-klassen.

– Concept A Sedan er «hot og kul». Bilen har perfekte proporsjoner og har potensial til å sette en helt ny standard for utseendet til biler i kompakt-klassene, sa designsjef Gordon Wagener da Mercedes avduket bilen i Shanghai.

At Mercedes velger å vise en sedan-utgave først, har å gjøre med at dette er en type biler som selger best i Kina.

Hva som befinner seg under skallet på nye A-klasse, ble det ikke snakket om i det hele tatt.

Vi vil ganske sikkert se et helt nytt digitalt interiør, med mulighet til hele tiden å være oppkoplet med resten av verden.

I tillegg vil bilen i stor grad være tilrettelagt for selvkjøring, samtidig som den får nytt sikkerhetsutstyr som vi kjenner fra dagens E-klasse. Det betyr blant annet aktiv styring og avansert fartsholder som gjør at bilen kan kjøre seg selv når du sitter i kø.

Dagens A-klasse kom på markedet i 2012. Dersom Mercedes følger vanlig lanseringstempo, vil vi se produksjonsutgaven av nye A-klasse neste høst.