FOR MANGE: Karoq blir en kompakt SUV, som på vanlig Skoda-vis skal bli en rimelig bil for mange. Foto: Skoda
FOR MANGE: Karoq blir en kompakt SUV, som på vanlig Skoda-vis skal bli en rimelig bil for mange. Foto: Skoda

Ny kompakt-SUV kommer til Norge i august

Skodas nye Yeti heter Karoq

Til høsten kommer Skodas nye, kompakte SUV til Norge. Den skal erstatte dagens Yeti og får navnet Karoq. Bilen vises første gang offentlig i Stockholm 18. mai.

Publisert Sist oppdatert

Karoq blir 4,40 meter lang, har plass til fem med et bagasjerom på 521 liter, ifølge Skoda.

Det betyr en klasse under Kodiaq, som kom i butikkene for noen uker siden.

Bilen er tilgjengelig med fem forskjellige motoralternativer – to bensinmotorer og tre dieselmotorer. Begge bensinmotorene og to av dieselmotorene er nye for Skoda.

Motorene yter mellom 115 og 190 hestekrefter og det er trolig bensinmotorene som blir de mest populære i Norge.

– For oss treffer Skodas satsing på SUV-er midt i blinken. Dette er et segment av biler som øker kraftig i Norge, sier sjefen for Skoda i Norge, Thomas Meiner til motor.no.

– Vi starter salget av Karoq i august. Dette er en mindre og rimeligere SUV, som vi har enda større forventninger til enn Kodiaq. Ikke minst fordi den får en pris som treffer enda flere kunder enn Kodiaq.

Karoq får flere nye førerassistanse-systemer som parkeringsassistent, aktiv filholder, blindsonevarslingen, automatisk nødbrems med fotgjengerbeskyttelse og Emergency Assist som varsler nødetater når kollisjonsputene utløses.

Bilen har tillatt tilhengervekt på inntil to tonn, og den nye valgfrie tilhengerassistenten bidrar til at ryggingen blir enklere.