FLOTT LANDSKAP: Legendariske Glacier Express, som er det langsomste hurtigtoget i verden, kjører blant annet over 291 broer.
FLOTT LANDSKAP: Legendariske Glacier Express, som er det langsomste hurtigtoget i verden, kjører blant annet over 291 broer.

Sveits 12. – 16. oktober 2017

Se det klassiske Sveits – med tog

Spektakulære togreiser med Glacier og Bernina Express bringer oss fra isbreer til palmer, med overnattinger i to verdensberømte alpebyer, Zermatt og St. Moritz. Denne turen med Motors reiseklubb byr på tradisjonsrik kvalitet, slik bare sveitserne kan.

Publisert

Etter at vi har landet i Genève klokken 14.20 reiser vi rett til Zermatt med egen buss. Zermatt ligger 1620 moh, ved et av verdens mest berømte fjell, Matterhorn.

Vi overnatter og spiser felles middag på et flott hotell midt i den stemningsfulle landsbyen. 

Den andre dagen i Zermatt kan alle ta den utflukten de ønsker. Vår norske reiseleder Britt Øyo Lærdal er, på tross av navnet, halvt sveitsisk, og kjenner denne landsbyen spesielt godt.

GOD STEMNING: Zermatt
GOD STEMNING: Zermatt

Enten du ønsker å ta Gornergrat Bahn opp til toppen, hvor du er omgitt av 29 høye tinder, eller du velger en tur til Klein Matterhorn (eller andre utflukter) så legger Britt til rette for dette.

Sen ettermiddag tar vi toget litt opp fra Zermatt og spaserer 30 minutter til restaurant Blatten. Her får vi servert en typisk sveitsisk middag før vi går i fakkeltog ned til hotellet (ca 30 min).

På reisens tredje dag forlater vi Zermatt og går om bord i legendariske Glacier Express, som er det langsomste hurtigtoget i verden.

Vi legger ut på en nærmere åtte timer lang reise gjennom det mangfoldige og genuine Sveits. Toget kjører blant annet over 291 broer. Glacier Express har store vinduer, et lekkert interiør og gode seter. Vi får servert lunsj på toget.

Etter ankomst i St. Moritz 1856 moh er det en kort spasertur til vårt komfortable hotell. St. Moritz innehar forresten den sveitsiske solrekorden, med 322 soldager i året. Kvelden er til fri disposisjon, men vi gir selvsagt råd om gode spisesteder. 

Etter frokost på hotellet organiseres en valgfri utflukt til Val Bregaglia, hvor vi finner flere tradisjonsrike landsbyer som er nesten uforandret siden middelalderen. Eller kanskje du vil nyte livet i St.Moritz, denne glamorøse lille byen hvor vinter-OL ble holdt i 1928, med Norge som beste nasjon?

I dag gjør tettheten av fine butikker at shopping nesten er et must. Vi møtes uansett til felles middag på hotellet om kvelden.

Denne femte og siste dagen av vårt sveitsiske eventyr tar vi en togreise med Bernina Express. En spektakulær reise forbi isbreer og frodig alpelandskap.

Store deler av turen er i landskap ført opp på Unescos World Heritage liste. Vi får servert en god matpakke underveis.

Vel framme i Tirano blir vi hentet med buss og kjørt til flyplassen i Milano. Flyet går 20.00 og lander i Oslo 23.55.

Pris for NAF-medlemmer:

Per person: 14.700 kroner

(tillegg enkeltrom 950,-) 

Alt dette er inkludert:

  • Direktefly Oslo/Genève (fra andre byer på forespørsel)
  • Hjemreise Milano/Oslo (via København)
  • 4 overnattinger inkl frokost på 4 stjerners hoteller
  • 3 middager
  • 2 lunsjer (hvorav en matpakke på Bernina Express)
  • Bussreise fra Genève til Zermatt
  • Togreiser Glacier Express og Bernina Express
  • Bussreise fra Tirano til flyplassen i Milano
  • Utflukter som beskrevet i programmet

For påmelding og mer informasjon:

[email protected]

Telefon: 22 44 31 41