FANTASIDYR PÅ HJUL: Vision Gran Turismo er et resultat av Volvo-designernes kreativitet og står ikke i noen garasje, men har – enn så lenge – sitt hjem på Instagram.
FANTASIDYR PÅ HJUL: Vision Gran Turismo er et resultat av Volvo-designernes kreativitet og står ikke i noen garasje, men har – enn så lenge – sitt hjem på Instagram.

Viser bilder av ukjent konsept:

Se, det er en Volvo!

Volvos designavdeling tar seg heldigvis friheter innimellom. I stedet for å hvile på sine laurbær etter å ha skapt en designmessig svært vellykket generasjon bruksbiler, lar de kreativiteten blomstre videre. Se bare her.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Inspirert av Volvos 90-talls stasjonsvogn 850, har designerne klekket ut en sportslig shooting-brake.

Vel, bilen ruller ikke på veien og vil muligens aldri gjøre det – med mindre publikum reiser seg i stort antall og høylydt krever det.

Navnet på kreasjonen? Vision Gran Turismo.

Endelig en arvtaker?

For vår del har vi sansen for denne skapningen som til nå har ført en diskret tilværelse på Instagram-kontoen til Volvo-designerne, wedesignvolvo, der vi oppdaget den takket være en artikkel i mestmotor.se.

Som nettstedet presiserer, har ikke Volvo kommet med noen sportsbil siden «Helgenen-bilen» P1800 og det er vel tvilsomt om det kommer noen ny, i og med at merkene Polestar og Lotus er en del av Geely/Volvo-sfæren.

Les også: Neste generasjon Volvo et år forsinket

Historiske referanser

Det er en åpenbart begavet designer fra Hviterussland, Yuri Zamkavenka, som ifølge Mestmotor står bak konseptbilens formgivning.

Med basis i den stort sett trauste 850 er den tydelig inspirert av historiske shooting brake-modeller, disse luksuriøse krysningene mellom sportscoupé og stasjonsvogn som har sin opprinnelse hos britisk adel på reve- eller rypejakt.

Skissene viser hvordan den er vokst frem på tegnebrettet.

Men enn så lenge, altså: Bare se, men ikke kjøre …

Og altså: Volvo innfører fartssperre nå