FORSVARER VM-TITTEL: – Bilen går bra og jeg skal gjøre alt for å forsvare VM-tittelen fra i fjor, sier Petter Solberg, før VM-starten i Portugal. Foto: Petter Solberg World RX Team
FORSVARER VM-TITTEL: – Bilen går bra og jeg skal gjøre alt for å forsvare VM-tittelen fra i fjor, sier Petter Solberg, før VM-starten i Portugal. Foto: Petter Solberg World RX Team

Rallycross VM 2016

Petter klar for ny VM-sesong … og den blir tøff

Lørdag går starten for sesongens første VM-runde i rallycross. Petter Solberg er klar til å forsvare VM-tittelen fra i fjor, men med nye konkurrenter som Sebastian Loeb og Ken Block på startstreken blir det tøffere enn noen gang.

Publisert

– Jeg har vært klar for dette øyeblikket lenge nå. Teamet har jobbet hardt med å forbedre bilen gjennom vinteren. Testene har vært positive, sier Petter Solberg før start i Portugal.

Nå er det kun én ting som gjelder; å beholde startnummer 1 på sideruten ytterligere en sesong.  Men det kommer til å bli tøft. Flere både nye og tidligere bekjentskaper kommer til, og de er godt utstyrt. Blant de nye er ni ganger rally-verdensmester Sebastien Loeb og Ken Block, som er stor stjerne over hele verden etter diverse stunt på Youtube.

– I tillegg skal jeg kjempe videre mot fullblods rallycrossførere som Mattias Ekström, Timmy Hansen, Andreas Bakkerud og Johan Kristoffersson. Jeg vet at alle disse førerne er seriøse kandidater til å vinne løp og kjempe om VM-tittelen. I tillegg til Peugeot, stiller nå også Ford, Audi og Volkswagen med fabrikkutviklede biler. Mot dette skal vi kjempe i en Citroen som vi har utviklet selv, sier Solberg, som også er svært glad for at NRK skal sende alle VM-rundene.

VM-sirkuset kommer til Norge og Lånkebanen 11. og 12. juni. Sammen med Høljes i Sverige, er dette Petters Solbergs favoritt-baner.

 Les et tidligere intervju med Petter Solberg i magasinet Motor (logg inn for NAF-medlemmer).

 VM-SESONGEN 2016

 Portugal, Montallegre 16.- 17. apri

Tyskland, Hockenheim 7.- 8. mai

Belgia, Mettet 14.- 15. mai

Storbritannia, Lydden Hill 28.- 29. mai

Norge, Hell 11.- 12. juni

Sverige, Höljes 2.- 3. Juli

Canada, Trois-Rivieres 6.- 7. august

Frankrike, Loheac 3.- 4. september

Spania, Barcelona 17.- 18. september

Latvia, Riga 1.- 2. oktober

Tyskland, Estering 15.- 16. oktober

Argentina, Rosario 26.- 27. november