KAFE OG VEIKRO: Systra Cafe tar hyggelig imot.

Veimat-testen 2017: Systra Cafe, Sjøholt

Overraskende hyggelig

På Systra Cafe får vi umiddelbart et blandet inntrykk. Vi vet ikke helt om vi er på kaffebar, veikro eller kafé, men det spiller egentlig ingen rolle for oss så lenge det fungerer som et godt matstopp.

Publisert Sist oppdatert

Systra Cafe

76 poeng

Systra Cafe ligger langs E39 mellom Ålesund og Molde, Årøyvegen 1, 6240 Ørskog

Førsteinntrykk 8/10

Innkjørselen er den samme som til motellet. Godt med parkering, hyggelig inne, samtidig som dette er en blanding av mange ting, noe som umiddelbart er litt forvirrende.

Meny 7/10

Veldig stor meny med alt fra tradisjonsrik norsk husmannskost til wraps, salater og pizza. Det stemmer ikke overens, men det er et bredt tilbud.

Smak 7/10

Kjøttkakene er veldig gode. Ertepureen er ikke hjemmelaget, potetene kommer med det evinnelige vonde persilledrysset. Pluss for tyttebær. God frisk cæsarsalat, ekte parmesan.

Pris 9/10

Veldig bra priser. Dagens til 139 kroner med kaffe er billig. Salatene er dyrere, men samtidig et stort måltid mat.

Service 7/10

Alminnelig god service. Kommer med maten til bordet, men yter ikke det lille ekstra.

Barnevennlig 5/10

Barnestoler og barnemeny. Hamburger/pølse/chips/kyllingnuggets/pannekake. Er det egentlig en barnevennlig meny?

Hjemmelaget 9/10

Dagens er alltid hjemmelaget. Det er også eksempelvis wraps, og det meste av det andre, også kaker, blir vi fortalt.

Drikke 8/10

Godt utvalg av drikkevarer. Friskt isvann med basilikumblader og isbiter. Kaffen er sånn passe. Mulighet til å kjøpe flere typer kaffe.

Renhold 8/10

Ser helt greit ut, men bordene er sorte og krever at man kanskje tørker av litt oftere for å ikke å gi inntrykk av at det er søplete.

Toaletter 8/10

Ett til menn og ett til damer. God standard. Blir fort kø på dametoalettet.

Det er sjelden å bli møtt av en så fristende disk som på Systra Cafe.

Her er mange fristende saker på benken, og det gir et hyggelig inntrykk. En kake som ser veldig fristende ut er det første vi får øye på.

At menyen er skrevet med kritt på en stor tavle bak disken gir også en god følelse av at du ikke har kommet til en helt vanlig veikro.

Det blir litt mer spesielt når noen har tatt seg bryet med å skrive for hånd.

Samtidig har de en skjerm som stadig veksler mellom bilder av hva de har på menyen. Det minner litt om turistfeller i Syden, og gir et helt annet inntrykk igjen.

Menyen er også blandet kost. Her er et utvalg av det vanlige; kylling, burgere, biff, men også fristende sandwicher, milkshakes og salater.

I tillegg tilbys dagens hver dag, for eksempel serveres det potetball hver torsdag. Den prisvinnende osten Kraftkar fra Tingvoll, serveres på burgeren.

Ellers har de også pizza. Mange av veikroene vi har besøkt har pizza som et slags tilskudd til menyen. Det er nok fordi det er et produkt det er lett å selge, og det skal mye til at en grei pizzabunn med diverse ingredienser og masse smeltet ost blir feil. Men det betyr ikke at det er spesielt gode pizzaer som serveres.

Vi lar oss friste av kjøttkaker og cæsarsalat.

KLASSIKEREN: Veldig gode kjøttkaker, men vi kunne klart oss uten det tørre persilledrysset på potetene.

Mens vi venter på maten ser vi oss litt ekstra rund. Interiøret går i sort, men er myket opp med noen trebord.

Kafeen har veldig fine lamper, og det står stearinlys på bordene. Noen har tenkt på at vi også skal ha det litt hyggelig mens vi spiser.

Når maten kommer mangler vi bestikk. Hvor står det?

Det er ofte vanskelig å orientere seg på norske veikroer. Og når maten serveres ved bordet, og det ikke er travelt, hvorfor ikke komme med bestikk? I det minste orientere om hvor det er?

Uansett, maten var god. Og siden dette også er en café, har de naturligvis flere typer kaffe, dersom du ønsker å avslutte måltidet med en kaffekopp.

Og så var det denne fristende kaka på disken da ...

(Testet av Motor mai 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)