JAPAN - EN KULTUROPPLEVELSE: Det tradisjonelle og det helt moderne skaper et spennende møte i Japan. Bli med og opplev det akkurat når kirsebærblomstringen er på sitt vakreste. Foto: Shutterstock
JAPAN - EN KULTUROPPLEVELSE: Det tradisjonelle og det helt moderne skaper et spennende møte i Japan. Bli med og opplev det akkurat når kirsebærblomstringen er på sitt vakreste. Foto: Shutterstock

26. mars–5. april 2019

Opplev Japan når kirsebærblomstringen er på sitt vakreste

Japan er landet hvor eldgamle tradisjoner og det moderne livet har smeltet sammen. På denne rundreisen blir vi kjent med landets tradisjonelle kultur, spennende historie og slående vakre landskaper.

Publisert Sist oppdatert

Vi får oppleve hypermoderne storbyer og fjerntliggende landsbyer med tradisjoner og minnesmerker. Et av høydepunktene er at vi besøker Japan på den tiden da landets mange kirsebærtrær normalt blomstrer – en stor opplevelse i seg selv.

HØYDEPUNKTER

 • Kirsebærblomstringen i Tokyo og Kyoto
 • Kulturbyen Kyoto
 • Takayama – en del av de japanske alper
 • Kanazawa med sitt vakre Chaya-distrikt
 • Tehus, geisha- og kimonotradisjonen
 • Besøk til en Miso-produsent
 • Storbyene Tokyo og Osaka

Se detaljert dagsprogram under.

PRIS FOR NAF-MEDLEMMER

Pr. person i delt dobbeltrom 32 990 kroner
Enkeltrom 37 540 kroner

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo–Tokyo/Osaka–Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter (910 kroner pr. mai 2018)
 • Ni netter på mellomklassehoteller med frokost
 • Fire lunsjer
 • Tre middager
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

PÅMELDING
Turen arrangeres for MOTOR av Vista Travel. For påmelding og mer informasjon se www.vistatravel.no/Japan.

For spørsmål:
e-post: [email protected]
Telefon: 21 99 56 00

Dag 1, tirsdag 26. mars
Oslo – Tokyo

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn midt på dagen. Avreise med Lufthansa via Frankfurt med ankomst Tokyo neste dag.

Dag 2, onsdag 27. mars
Tokyo

Vi lander i Tokyo ved 13-tiden og blir møtt av vår engelsktalende guide. Transport til hotellet hvor vi sjekker inn og har ettermiddagen til å hvile.

Klokken 18 møtes vi til velkomstmiddag i en av hotellets restauranter. Her får vi også mer informasjon om dagene som venter oss. (M)

Dag 3, torsdag 28. mars
Tokyo

Etter frokost begir vi oss ut på byrundtur i denne verdensbyen. I løpet av dagen besøker vi Sensoji tempelet som er Tokyos eldste buddhisttempel, og en femetasjes pagode som er en av de mest besøkte spirituelle stedene.

Vi er også innom Tokyo Metropolitan Regjeringsbygning, som med sine 243 meter er en av Tokyos høyeste bygninger.

Senere spaserer vi i det fasjonable shoppingområdet Ginza og langs Omotesando-avenyen til Shibuya-krysset, kanskje verdens travleste kryss.

Rundturen fortsetter til Omotesando- og Harajuku-distriktet, hvor vi besøker shintohelligdommen Meiji og den nydelige parken som omgir tempelkomplekset.

Et «must» er også Ueno Onshi parken, etablert allerede i 1873. Dette er et av de mest populære stedene i Tokyo for å oppleve kirsebærblomstringen.

Fra slutten av mars til tidlig april blomstrer over tusen kirsebærtrær langs hovedveien i parken – et skue som tiltrekker besøkende fra alle verdenshjørner. (F, L)

Dag 4, fredag 29. mars
Tokyo eller valgfri utflukt til Hakone

Dagen er din til å oppdage Tokyo på egen hånd. Som hovedstad har den mye å by på, for eksempel Tsukiji-markedet som har ligget her siden 1500-tallet og byr på matvarer og flere restauranter – et godt sted å studere folkelivet.

Du kan også ta turen til Edo Tokyo arkitekturmuseum, et utendørsmuseum som viser ulike japanske byggestiler.

Er du uredd kan det kanskje friste med en tur opp Tokyo-tårnet som strekker seg 333 meter over bakken, med observasjonsdekk 150 og 250 meter over bakken. Herfra har du har god utsikt over byen.

Vil du heller oppleve natur kan du melde deg på en heldagsutflukt til nasjonalparken Hakone, som ligger rundt åtti kilometer sør- vest for Tokyo. Her blir det naturopplevelser og minicruise på Ashinoko-sjøen med utsikt til det ikoniske Fuji-fjellet, eller Fuji-san som fjellet heter på japansk.

Det nesten 3800 meter høye fjellet regnes i japansk kultur som mytisk, og er et stadig tilbakevendende tema i kunst, litteratur og musikk. Hakone er et populært reisemål, også for japanere, og det ligger mange kunstmuseer her. Retur til Tokyo tidlig om kvelden. (F)

Dag 5, lørdag 30. mars
Tokyo – Matsumoto – Takayama

Vi sier farvel til Tokyo og setter kursen vestover. Første stopp er ved innsjøen Kawaguchi hvor det er flott utsikt mot Fuji-fjellet.

Vi kjører videre gjennom et kupert og variert landskap til Matsumoto, et japansk slott fra 1500-tallet. Det blir kun et fotostopp her før vi fortsetter til et miso-bryggeri.

Her får vi lære om produksjonen av miso, som er en fermentert velling av soyabønner, salt og kojisopp. Miso brukes mye i Japan og vi vil helt sikkert få servert miso flere ganger i løpet av turen.

Dagens mål er den populære fjellbyen Takayama, hvor vi ankommer tidlig kveld. Her skal vi bo i to netter. (F, L, M)

Dag 6, søndag 31. mars
Takayama

Takayama (offisielt kjent som Hida Takayama) ligger i hjertet av det som kalles De japanske alper, og er uten tvil en av Japans hyggeligste byer.

Selv om Takayama bare har 90 000 innbyggere er den Japans største by i areal. Dagens sentrum kan dateres tilbake til slutten av 1600-tallet og byr på en mengde spennende templer, gallerier og museer, samt flere tradisjonelle gjestehus fra Meiji-perioden.

Vi skal besøke utendørsmarkedet om morgenen, og vandre i den gamle bydelen hvor vi blant annet ser det tidligere guvernørpalasset, Takayama Jinya.

Om ettermiddagen er det mulig å utforske byen videre på sykkel. (F)

Dag 7, mandag 1. april
Takayama – Shirakawa – Kanazawa

Vi sier farvel til Takayama og fortsetter til Shirakawa-go, et fjellandskap med flere tradisjonelle gårdshus med tykke halmtak, en byggestil kjent som gassho-zukuri.

Disse husene står på UNESCOs verdensarvliste og finnes hovedsakelig i landsbyene Ogimachi, Suganuma og Ainokura. Vi ser nærmere på husene før vi kjører videre til Kanazawa, hvor vi skal overnatte. (F)

Dag 8, tirsdag 2. april
Kanazawa – Osaka

Kanazawa er et svært populært reisemål for japanere – det skjønner man når man besøker stedet.

Dette er en historisk juvel, med vakkert restaurerte samurai- og geisha-distrikter, inntagende templer, tallrike museer, et spennende marked og en praktfull slottshage (Kenroku-en) fra 1600-tallet.

I Kanazawa spiser du også svært godt, spesielt sjømat, da byen ligger mellom to ulike havstrømmer.

På byrundturen besøker vi Kenroku-en-hagen, klassifisert som en av Japans tre vakreste hager, samt Higashichaya området, det største tehus-området i byen.

Tehusene var eksklusive restauranter hvor geishaer underholdt. Etter lunsj fortsetter vi vår reise til Osaka (cirka fem timer med buss), som skal være vår base de tre siste nettene. (F, L)

Dag 9, onsdag 3. april
Heldagsutflukt til Kyoto

I dag skal vi på heldagsutflukt til Kyoto, som var Japans hovedstad fra 794 til 1868. Kjøretiden er cirka en time. Kyoto anses for å være landets uoffisielle kulturhovedstad da storparten av Japans kulturarv finnes her.

Først ser vi shinto-helligdommen Fushimi-Inari, bestående av mer enn ti tusen porter som står på rekke og rad ved foten av det 233 meter høye fjellet Inari.

Videre skal vi besøke Den gylne paviljong (Kinkaku-ji), som er et Zen-Buddhist tempel og et av de mest populære byggene i Japan.

Det blir også besøk til bambusskogen i Sagano-distriktet. Bambus har vært et viktig trevirke i Japan i flere århundrer og brukes til både kurver, kopper, bokser og matter.

Etter en felles lunsj går turen til Maruyama-parken som er Kyotos mest skattede park når det gjelder å se den årlige kirsebærtreblomstringen.

Om ettermiddagen besøker vi Kyotos mest kjente geisha-distrikt, Gion, hvor butikker, restauranter og tehus ligger side om side.

I tehusene underholder geishaer og maikoer (geishalærlinger). De som vil kan være med på et besøk til et kimonohus hvor du også får høre mer om, samt prøve en av de forseggjorte kimonoene.

Retur til Osaka, med ankomst tidlig kveld. (F, L)

Dag 10, torsdag 4. april
Osaka eller valgfri utflukt til Himeji

Dagen til egen disposisjon. Vi anbefaler et besøk til Osakas «Hvite slott» - en vakker bygning opprinnelig bygget mot slutten av 1500-tallet og som i dag er gjort om til

Kyoto historisk museum.

Osaka har også et av verdens beste akvarier hvor man kan oppleve kjente og ukjente fisk og dyr som lever langs Stillehavets kyster.

Du kan også velge å være med på en heldagsutflukt til Himeji.

Turen dit går med hurtigtoget shinkansen. De 110 km tilbakelegges på kun tretti minutter.

Byens største severdighet er en over fire hundre år gammel hvit festning. Dette monumentale bygget, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger nydelig til og har på magisk vis overlevd både krig og jordskjelv.

Ved siden av festningen ligger Koko-en-parken, som består av ni ulike historiske hager. Lunsj underveis.

Ved retur til Osaka om ettermiddagen blir det en minibyrundtur med undergrunnen og til fots.

Besøk til Dotonbori, området for byens kultur- og underholdningsliv, samt den fargerike bydelen Shinsekai, etablert i 1912 etter modell av New York og Paris.

Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag i gangavstand fra hotellet. (F, M)

Dag 11, fredag 5. april
Osaka – Oslo

Etter en tidlig frokost sjekker vi ut og kjører med buss til Osaka flyplass. Vi flyr om formiddagen med Lufthansa via Frankfurt, og lander i Oslo sent om ettermiddagen.

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

Prisen inkluderer ikke:

 • Utflukt til Hakone
 • Besøk til Kimonohuset i Kyoto
 • Utflukt til Himeji
 • Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum
Norske borgere får utstedt turistvisum ved ankomst til Japan. Det er ingen krav til gyldighetstid på passet, bortsett fra at det må være gyldig for den planlagte oppholdsperioden.

Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler.

Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Våre hoteller
Tokyo (3 netter): Sunshine City Prince
Takayama (2 netter): Takayam Ouan
Kanazawa (1 natt): Kanazawa Kokusai
Osaka (3 netter): Rihga Royal

Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2018. Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på vistatravel.no.