HJEMMELAGET: Lasagnen er laget på huset og serveres med litt salat ved siden av.
HJEMMELAGET: Lasagnen er laget på huset og serveres med litt salat ved siden av.

Veimat-testen 2018: Bens Kafé, Helleland

Ole Brumm-filosofen lever fortsatt her

Vi hadde glemt alt om Ole Brumm, men det kom tilbake til oss da vi så menyen. Ole Brumm sier ja, takk til begge deler – men her er det snarere, pøs på med alt dere har.

Publisert Sist oppdatert

Bens Kafé 2018

74 poeng

Bens Kafé, Sørlandsveien 525, 4376 Helleland, ved E39 mellom Mandal og Stavanger, ladestasjon

Førsteinntrykk 7/10

Lys og åpen veikro med en hyggelig disk med menyen skrevet med kritt på veggen bak. Bensinstasjon, ladestasjon og stor parkeringsplass. Internett.

Meny 7/10

Ganske stor meny, men likevel er det lite å velge mellom hvis du vil ha middag. Burgermeny med fire ulike burgere i ulike størrelser. Stor isdisk med mange sorter strø. Smørbrød.

Smak 7/10

Kjøttkakene er gode og har en lett og luftig konsistens. Tilbehøret er enten for mye eller for lite kokt og smaker ingen ting. Lasagnen er rykende varm. Den har voldsomt mye ost på, men er slett ikke verst.

Pris 7/10

Det meste på dagens meny koster 175 kroner, men det er mulig å få en liten burger til 70, lasagne til 149 og liten løvbiff til 150. Dyrest er en 350 grams Big Ben burger til 260 kroner.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig service.

Barnevennlig 8/10

Ingen barnemeny, men barn kan få liten porsjon av menyen. Kuleis, softis, milkshake og mange sorter strø. Barnestoler.

Hjemmelaget 6/10

Kjøttkaker, karbonader, lasagne og omelett er laget på huset.

Drikke 7/10

Brus, saft på små kartonger, eplemost, iste, milkshake, varm sjokolade og noe så sjeldent som kokekaffe. Den er litt syrlig og tynn. Vann og juice i dispenser. Øl og alkoholfritt øl.

Renhold 9/10

Rent, pent og alminnelig ryddig.

Toaletter 9/10

Moderne og delikate båstoaletter med berøringsfrie kraner. I fjor var det mange gjester, og det syntes på toalettet. Nå er det få gjester, og toalettene er rene og ryddige.

For du kan naturligvis få karbonade og karbonade med løk eller karbonade med speilegg.

Men du kan også ta en Ole Brumm – en karbonade med løk, speilegg og bacon. (Ole Brumm ville strengt tatt ha droppet brødet, for ikke å virke grådig.)

Sånn sett er alt litt som i fjor. Du kan velge mellom fire ulike hamburgere – i fire forskjellige størrelser. Du kan få is og softis med strø og syltetøy – eller druknet i espresso.

Et sted for folk med beslutningsvegring med andre ord.

På menyen står ellers omelett, lasagne og kylling og veikroklassikere som biffsnadder og løvbiff. Dagens består av fem ulike retter – kjøttkaker, svinesteik, panert kotelett, sprøbakt rødspette, osteschnitzel og stekte poteter med egg og bacon. 

Menyen er for så vidt stor, men likevel føles utvalget av middagsretter litt lite. Vi velger kjøttkaker og en porsjon med lasagne. 

Kjøttkakene er hjemmelagde og lette og fine i konsistensen, trolig spedd med ganske mye medisterfarse. Sausen er ikke helt varm, men den er krydret med godt med pepper. Derfor er det så pussig at de misser med grønnsaker og poteter.

Potetene er for lite kokt og har en hard kjerne. Gulrøttene, som gjerne kunne hatt en hard kjerne, er helt vasne og smaker ingenting. Ertestuingen virker hjemmelaget og er for så vidt god på smak.

Lasagnen er alminnelig god, selv om det er litt fettete og kommer med voldsomt mye ost på toppen.

 

Vi savner likevel den første gangen vi var her, da han som stod i disken fortalte om egg fra egne høner og fersk røye som han hadde vært ute og fisket selv. Det er ikke så mye som vitner om det nå lenger.

 

Det betyr ikke at det er dårlig, det er bare som veikroer flest.

(Testet av Motor mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)