JAKTEN PÅ NORDLYSET: På nyttårscruiset med Hurtigruten er sjansen stor for at nordlyset vil flamme opp over himmelen.
JAKTEN PÅ NORDLYSET: På nyttårscruiset med Hurtigruten er sjansen stor for at nordlyset vil flamme opp over himmelen.

28. desember 2016–1. januar 2017

Nyttår på Hurtigruten

Nyttårsfeiring om bord på Hurtigruten er blitt svært populært. En reise fra Bergen og nordover er en oppfriskende og flott opplevelse også på denne tiden av året.

Publisert

Fra Bergen til Tromsø med M/S Nordkapp 28. desember 2016–1. januar 2017
Turen starter med en flyreise fra Oslo til Bergen (eventuelt fremmøte direkte i Bergen). Her går vi om bord i det hyggelige Hurtigruteskipet MS Nordkapp. Etter fire opplevelsesrike dager ender vi i Tromsø, og derfra tar vi fly tilbake til hjemlige trakter.
Nyt den avslappende atmosfæren, den gode maten om bord og utsikten til det vakre vinterlandskapet med majestetiske snøkledde topper og stupbratte  fjellsider. La deg friste av interessante foredrag og spennende utflukter. Det er også mye som foregår på dekk, hvor du kan nyte den klare og friske luften.
Vi krysser Polarsirkelen, og kanskje får du også se nordlyset som flammer over himmelen. Vi besøker hyggelige kystbyer og små fiskevær og ser utallige holmer og skjær. Folk går av og på, gods lastes og losses. Det er ikke for ingen ting at dette kalles Norges riksvei nummer 1.

Dag 1, onsdag 28. desember ombordstigning i Bergen
Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 16.20 med ankomst Bergen kl. 17.15. Buss til Hurtigruteterminalen der vi sjekker inn og får tildelt lugarene våre om bord på MS Nordkapp. Fra skipet er det utsikt til byen mellom de syv fjell der husene klatrer opp fra de gamle bryggene.
Første felles måltid om bord blir middagen om kvelden.
Utseilingen fra Bergen starter kl. 22.30, og turen nordover begynner. Flytebroen, Nordhordlandsbrua utenfor Bergen, er en imponerende konstruksjon der flytedelen er 1220 meter mens høybroa er på 180 meter. Skipet seiler nordover langs den østligste leden, på østsiden av Holsnøy og med Radøy på styrbord side.

Dag 2, torsdag 29. desember Ålesund
I løpet av natten har skipet vært innom Florø og Måløy, og skipet navigerer nordover forbi skjær og øyer. Her er det fabrikker og mekaniske bedrifter i hver fjordarm.
Det blir et kort stopp i Torvik. Deretter seiler vi forbi øya Runde, som er Vest-Norges sørligste fuglefjell med bortimot 500 000 fugler. Det var utenfor fugleøya at noen sportsdykkere i 1972 fant den kjente «Rundeskatten».
Ved lunsjtider kommer vi til Ålesund, som etter brannen i 1904 ble bygget opp i Jugendstil. Store deler av byen er bevart i denne stilen. Ålesund er også «hovedstaden» i Sunnmøre, der vi finner kanskje Norges mest energiske folkeferd. Se den inspirerende arkitekturen i Apotekergata og Kongensgate – som er perfekte eksempler på art nouveau-stilen. Vi anbefaler også å bli med på utflukten til fjellet Aksla, der du kan fryde deg over den flotte utsikten.
Neste stopp er Molde, rosenes by, med panoramautsikt til de 87 tindene i Romsdals-alpene. Tre av våre største diktere har hatt tilknytning til byen. Bjørnson gikk på skole her, Ibsen ferierte og bodde på vakre Moldegård, og Kielland residerte som amtmann. I dag er det den årlige jazzfestivalen som er Moldes mest kjente kulturarrangement.
Før midnatt blir det et kort opphold i Kristiansund, «klippfiskbyen» som «flyter» på tre øyer. Her var det havn allerede i eldre steinalder.

 

EKSOTISK: Kysten vår er vill og vakker, også vinterstid.
EKSOTISK: Kysten vår er vill og vakker, også vinterstid.

Dag 3, fredag 30. desember Kongens by, Trondheim
Skipet forlater Kristiansund kl. 02.00 om natten. Nord for Kristiansund ligger det lille øysamfunnet Grip. Her er det etter hvert blitt tynt med fastboende, men for fastlandsbefolkningen er Grip blitt et ferieparadis, for ikke å si fiskeparadis. De store øyene Hitra og Frøya passeres i løpet av nattetimene. Begge øyene har etter hvert fått fastlandsforbindelse gjennom lange sjøtunneler. Nok et stort øyrike på styrbord side; Smøla, en stor, flat øy med utallige småøyer rundt. Her er det godt jordbruksland.
I løpet av morgentimene seiler vi inn Trondheimsfjorden, og det er tidlig morgen når vi kommer til Norges første hovedstad. De gamle trehusene langs Nidelven er bygget på trepilarer, og utgjør en fargerik kontrast til snøen som dekker byen om vinteren. Du kan bruke timene frem til skipets avgang kl. 12.00, til å få med deg litt kultur, arkitektur og historie.
Nidarosdomen, Erkebispegården, Stiftsgården, bryggene, den gamle Bybrua, den gamle trebebyggelsen... ja, her er det om å gjøre å prioritere, eller kanskje like godt bli med på byrundtur som arrangeres fra skipet?
Skipet setter kursen mot nordvest. Vi passerer Kjeungskjær fyr, hvor over seks tusen holmer, små øyer og skjær omkranser leia. Etter å ha seilt gjennom det trange Stokksundet, legger vi til kai i sjarmerende Rørvik.
Her møter vi sørgående Hurtigruteskip. I nattetimene er skipet innom Brønnøysund, Sandnessjøen og Nesna.

 

 

OVER POLARSIRKELEN: Vi krysser Vestfjorden og kommer til Lofoten der fiskeværene ligger i ly av den karakteristiske Lofotveggen.
OVER POLARSIRKELEN: Vi krysser Vestfjorden og kommer til Lofoten der fiskeværene ligger i ly av den karakteristiske Lofotveggen.

Dag 4 –Nyttårsaften, lørdag 31. desember
Polarsirkelen og Lofoten
Etter at vi har krysset Polarsirkelen, starter jakten på lyset. Vi markerer begivenheten med en Polarsirkeldåp på dekk. Denne uhøytidelige seremonien bidrar til å gjøre den videre seilingen nordover og gjennom Lofoten til et minne for livet.
Det blir et kort stopp i Bodø. Senere om kvelden seiler vi over Vestfjorden hvor den 1000 meter høye Lofotveggen blir mer og mer synlig i horisonten. Et fantastisk syn. Også sjarmerende Lofoten, med sin unike atmosfære og autentiske fiskebyer er en opplevelse. Svolvær, Lofotens ubestridte hovedstad, er godt markert av den høye, stupbratte Svolværgeita.
Skipet ligger i Stokmarknes mens vi spiser en fortreffelig nyttårsmiddag som etterfølges av dans i baren. Ved midnatt serveres det musserende vin og vi skåler for det nye året. Det blir rakettoppskyting og utdeling av stjerneskudd. Nå er det store sjanser for å kunne se det fantastiske nordlyset. Vi samler oss på dekk for å speide etter naturens magiske lysshow.

 

MØRKETID I TROMSØ: Vi klapper til kai i Tromsø, der broen og Ishavskatedralen lyses opp i mørket.
MØRKETID I TROMSØ: Vi klapper til kai i Tromsø, der broen og Ishavskatedralen lyses opp i mørket.

Dag 5, søndag 1. januar 2016
Tromsø, porten til Ishavet, og hjemreise
I løpet av natten har skipet vært innom Sortland og Risøyhamn, der fiskeflåten og foredlingsindustrien setter sitt preg på tettstedet. Tidlig om morgenen får vi se Trondenes kirke på styrbord side, med historie tilbake til vikingtiden. Vi gjør et kort stopp i Harstad før vi seiler videre.
Siste stopp før MS Nordkapp ankommer Tromsø, er Finnsnes. Skipet legger til kai i Tromsø cirka kl. 14.30. Her avsluttes vår fantastiske romjuls- og nyttårstur med Hurtigruten. Vi sjekker ut fra skipet og kjører buss til Tromsø Lufthavn. Avreise kl. 17.40 med fly til Oslo, der vi lander kl. 19.35. Her avslutter vi fellesturen og reiser hjem hver for oss. Godt nytt år!

PRIS
Pris pr. person i delt dobbeltlugar for NAFs medlemmer (medlemsnummer må oppgis ved bestilling)
Uspesifisert innvendig lugar kr 9 950,-. Uspesifisert utvendig lugar kr 11 180,-.
Lugarnummer tildeles ved innsjekking om bord. Tillegg for lugar til bruk alene fra kr 1250,-.

PRISEN INKLUDERER
• Fly Oslo–Bergen/Tromsø–Oslo (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
• Flyskatter (pr. juni 2016)
• Busstransport fra Bergen Lufthavn til Hurtigruteterminalen
• Busstransport fra Hurtigruteterminalen til Tromsø Lufthavn
• Seiling Bergen–Tromsø i valgt lugarkategori• Fire frokoster og fire middager (inkludert nyttårsmiddag)
• Nyttårsarrangement om bord
• Reiseleder fra Escape Travel (ved minimum 30 deltakere)

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Lunsj
• Drikke til måltidene
• Utflukter (bestilles om bord)
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. For at påmeldingen skal være bindende, må depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka to uker før avreise.
Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser  finner du på www.escape.no
Turen arrangeres for NAF-magasinet Motor av Escape travelFor påmelding:
Tlf. 24 14 94 00  eller e-post: [email protected]