KOM I BEDRE FORM: Hanne Borg Finckenhagen tar deg med på en treningsuke i fjellene i Kardamyli i Hellas. Foto: Mona Langset/Scanpix
KOM I BEDRE FORM: Hanne Borg Finckenhagen tar deg med på en treningsuke i fjellene i Kardamyli i Hellas. Foto: Mona Langset/Scanpix

16.–23. oktober 2016

Nytt liv med Hanne - påmeldingsfrist 10.juli!

Fysioterapeut og erfaren treningsinstruktør Hanne Borg Finckenhagen (60) har forelsket seg helt i den greske landsbyen Kardamyli. Nå inviterer hun Motors lesere med på en unik aktivitetstur til denne perlen ved havet. Dette er turen for alle som ønsker å komme i bedre form.

Publisert

16.–23. oktober 2016
Hanne har drevet treningsstudioet «Hos Hanne» på Rykkinn utenfor Oslo i 25 år. Hun er ikke bare ekspert på trening, hun har også en særegen evne til å inspirere. Flere ganger har hun invitert «sine» trimmere med til Kardamyli, med stor suksess.

Nå får du som NAF-medlem sjansen til å komme i bedre form under kyndig veiledning og samtidig nyte denne vakre, lille landsbyen på Peloponnes. Landsbyen er omkranset av grønne åser og fjell, og ligger i nærheten av legendariske byer som Sparta og Olympia. Filmen viser en tilsvarende tur til Kardamyli.

TRENINGSTUR: I Kardamyli i Peloponnes inviterer Hanne Borg Finckenhagen til fantastiske fjellturer. Foto: Mona Langset/Scanpix
TRENINGSTUR: I Kardamyli i Peloponnes inviterer Hanne Borg Finckenhagen til fantastiske fjellturer. Foto: Mona Langset/Scanpix

I mai kåret den internasjonale reiseguiden Lonely Planet Peloponnes til årets beste europeiske destinasjon og trekker frem nettopp kulturen og det fantastiske landskapet.

MED UTGANGSPUNKT i Kardamyli kan du være med på krevende sykkelturer i høyden eller gå opp på toppen av fjellet som er oppkalt etter profeten Elias og måler 2.407 meter over havet. Men det er også lagt opp til enklere turer i fjellet. Eller kanskje vil du bare rusle turer langs stranden? Her er alt lov.

– Valgspråket mitt på turene er: Vi må ingenting! Du kan bli med på akkurat det som passer deg selv, sier Hanne.

Hun  er opptatt av at alle skal få utbytte av uken og kjenne at de skaper noen positive endringer, men det skal ikke være noe press.

SOM FYSIOTERAPEUT med eget treningsstudio kan Hanne mye om å motivere til aktivitet, og hun kan mye om treningslære. og hvordan forebygge skade. I tillegg til å være turleder, vil Hanne være tilgjengelig om kvelden for å gi råd og tips. Hun legger også opp til uformelle samlinger hvor hun snakker om trening, kosthold og motivasjon.

Mannen Morten er lege og like begeistret for Kardamyli og for turer i det varierende landskapet som det Hanne er. Begge har fylt 60, men turtallet har ikke gått ned. På denne turen er begge med som turledere og inspiratorer.

GJØR EN FORSKJELL: Hanne Borg Finckenhagen og mannen Morten er begge opptatt av trening og fjellturer, og begge er med på turen.
GJØR EN FORSKJELL: Hanne Borg Finckenhagen og mannen Morten er begge opptatt av trening og fjellturer, og begge er med på turen.

VÆRET I OKTOBER kan være litt skiftende, men det kan likevel være godt å sitte ved havet og bare nyte solen. Badetemperaturen om høsten ligger på over 20 grader, og havet er nydelig, klart og rent. Vannet som renner fra fjellene, gjør at det er frodig og grønt hele året, selv om det blomstrer mer villig her om våren enn om høsten.

– Jeg kan love at dette blir en uke som virkelig gir påfyll, sier Hanne Borg Finckenhagen.

PRIS FOR NAFS MEDLEMMER: 
Kr 11.900,- per person i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom kr 1.350.-.

PRISEN INKLUDERER:

  • Flyreise Oslo – Athen – Oslo med Norwegian.
    Avgang Oslo Gardermoen 16.oktober kl.06.30. Ankomst Athen kl. 11.20. Retur fra Athen søndag 23.oktober kl.12.00. Ankomst Oslo Gardermoen kl. 14.55. 
  • 7 overnattinger inkl. frokost på Hotel Liakoto eller Hotel Anniska sentralt i Kardamyli.
  • Busstransfer til og fra flyplassen i Athen
  • Reiseleder fra Fram under hele oppholdet
  • 8 middager eller lunsjer inkl. drikke (ett måltid hver dag)
  • Utflukter hver dag iht. programbeskrivelsen (tillegg for topptur og sykkel-/bussturer)
  • Reisedokumentasjon

Turen arrangeres av Motor i samarbeid med FRAM as og Hanne Borg Finckenhagen. For påmelding ta kontakt med Britt Lærdal hos FRAM as på tlf. 22 44 31 41 eller [email protected].

TRENING OG AVSLAPPING: Landsbyen Kardamyli kombinerer strender og flotte turområder i fjellene.
TRENING OG AVSLAPPING: Landsbyen Kardamyli kombinerer strender og flotte turområder i fjellene.

VI FLYR direkte fra Oslo til Athen med Norwegian og kjører videre i buss cirka fire og en halv time til idylliske Kardamyli. Der bor vi på de sjarmerende, men enkle og familiedrevne hotellene Hotel Liakoto eller Hotel Anniska sentralt i Kardamyli.

Vi legger opp til flere alternative turer hver dag, og du velger selv om du vil gå langt eller kort, eller om du heller vil slappe av i strandkanten. Hver dag samles vi til felles lunsj eller middag. Hanne er tilgjengelig hver kveld for å gi råd og tips om trening, motivasjon og ernæring.
Benytt sjansen til å komme i form. Er du godt trent, kan dette gi deg motivasjon og variasjon i den vanlige treningsrutinen.
Få en topp uke med masse aktivitet.

INSPIRERER: Hanne Borg Finckenhagen har forelsket seg i Kardamyli i Hellas, og inviterer til en treningsuke hvor hun inspirerer og motiverer deg til å komme i form.
INSPIRERER: Hanne Borg Finckenhagen har forelsket seg i Kardamyli i Hellas, og inviterer til en treningsuke hvor hun inspirerer og motiverer deg til å komme i form.

Tur 1:
Ca 1 times effektiv gange. Gamle Kardamyli - A. Sophia - Petrouvony - Kardamyli.
Bratt sti opp til A. Sophia og ned i ravinen mellom A.Sophia og Petrovoni, så slak stigning opp til Petrouvoni, fin utsikt ned mot Kardamyli og en fin kalderimi (eseltråkk) å gå ned igjen.

Tur 2:
Ca 2 timers effektiv gange.
Kardamyli- Petrovony- Proastio – Kalamitsi – Kardamyli.
Kalderimien(eseltråkket) opp til Petrovony, deretter gjennom vakre olivenlunder, enger og småskog, frem til et kloster. Så over til Proastio hvor det kan være hyggelig å gå litt rundt, og du kan få deg en kaffe/øl etc. Nedstigning på sti til Kalamitsi og deretter et lite stykke på hovedveien tilbake til Kardamyli. 

Tur 3:
Ca 3 timers effektiv gange.
Kardamyli - A.Sophia - nesten ned til Sotirosklosteret- opp til St Georgs kapellet (fantastisk utsikt), over til Kato Chora (nedenfor byen), Chora (byen) og opp til Exohori (utenfor byen) - innom hotell Farragi på kanten av ravinen (muligheter til forfriskninger)- ned til Nikovo (muligheter til forfriskninger i ny kafenia)- over vakre enger, ned til Petrovony og videre ned til Kardamyli (på kalderimien – eseltråkket). 

Tur 4:
Ca 5 timers effektiv gangtid og ca 850 høydemeter totalt (opp og ned i ravinen 2 ganger). Kardamyli - Kalives – Pedino - Tseria (mulighet for forfriskninger) - Exohori (hotell Farragi), Chora - Kato Chora- over nydelige enger og forbi to kapeller - A. Sophia - Kardamyli.
Denne turen er litt mer krevende, ikke skummel, men litt bratt et par steder. Det er litt gjengrodd mellom Kalives og Pedino, så vi anbefaler enten langbukser eller knestrømper for ikke å bli oppskrapt på leggene.

Topptur:
Dersom noen ønsker topptur til fjellet Profeten Elias på 2407 moh., arrangerer og guider Yiannis i sportsbutikken 2407 turer. Denne turen koster ca 100 euro. Man starter med bil fra Kardamyli ca kl 05.30 og er tilbake ved 16-tiden.
Effektiv gangtid til toppen og ned er ca 5-6 timer og ca 1000 høydemeter. Bilturen tar ca 2 timer hver vei. Det er en fantastisk opplevelse. Man kan også gå fra Spartasiden. Da tar bilturen litt over 3 timer hver vei og dere må leie bil selv. Stien til toppen er da så godt merket at man fint kan gå på egenhånd. Hanne har gått turen fire ganger fra hver side og synes det er desidert finest fra Kardamylisiden. 

Sykkeltur 1:
Kardamyli - Stoupa- A. Nikolaos- Trachila. Tur-retur med mulighet for flere stopp med forfriskninger og sightseeing.
Turen er 38,5 km, men er relativt flat, ca. 350 høydemeter totalt. Den første delen frem til Stoupa går på bilveien, men så er det idyllisk sykkelsti mellom Stoupa og A. Nikolaos (da er man halvveis). Etter det følger man bilveien som det nesten ikke er biler på frem til «verdens ende». Der stopper veien. Man kan spise i begge disse landsbyene og kan selvsagt snu når som helst.
Vi foreslår lunsj på Enigma i Stoupa på vei hjem, der kan vi evt. møte dem som kommer med buss. Hyggelig sted og god mat.
Leie av sykler kommer som tillegg til pakkeprisen og betales direkte i sportsbutikken.

Sykkeltur 2:
Bratt tur på 38 km og 800 høydemeter (eller utvidet til 56 km og 1070 høydemeter) totalt. Kardamyli - Petrouvony- Nikovo- Exohori- Vadinitsaklosteret- Saidona- Kastanja- Neochori- Stoupa- Kardamyli (38 km). 

Utvidet: Kardamyli - Petrovony - Nikovo - Exohori - Vadinitsaklosteret - Saidona - Kastanja - Kariovouny - Milea - Platza - A. Nikolaous - Stoupa - Kardamyli (56 km). Denne er lang, og det anbefales at man er vant til å sykle en del. Alt går på asfalt, så det er lettere enn å sykle på grusveier.

Busstur:
Kardamyli - Stoupa - A.Nikolaos tur-retur. Samme rute som sykkeltur 1 (se busstider). Dette er rutebussen og den går kun 2 ganger hver dag. Stopper i Stoupa og A. Nikolaos.(Bussrute foreligger, men den kan komme til å avvike 30 minutter).
Man kan for eksempel gå av i A. Nikolaos og gå den idylliske sykkelveien til Stoupa og møte dem som er på sykkeltur til lunsj på Enigma. A.Nikoalos er en bitte liten idyllisk fiskelandsby. Stoupa er mer bygget opp for turister, men har en hyggelig strandpromenade med butikker og spisesteder. Enigma ligger litt forbi strandpromenaden, men med utsikt ned mot en idyllisk taverna.