MER SUV: Peugeot 3008, som kommer i oktober 2016, får mer SUV-preg enn dagens modell. Foto: Peugeot
MER SUV: Peugeot 3008, som kommer i oktober 2016, får mer SUV-preg enn dagens modell. Foto: Peugeot

Kommer i oktober

Nye Peugeot 3008 skreddersydd for Norge

I oktober er nye Peugeot 3008 på veien – en SUV som har mye av det som skal til for å kunne hevde seg mot Toyota Rav4 og VW Tiguan. – En av våre viktigste modeller framover, sier Peugeot-sjef Maxim Picat til motor.no

Publisert Sist oppdatert

– Bilen får met SUV-preg enn dagens 3008, samtidig som den har fått et mer dynamisk og sportslig utseende. Stilen er kanskje det viktigste fortrinnet til den nye bilen. Men den er også blitt litt større, noe som betyr bedre beinplass i baksetet og et litt større bagasjerom. Likevel har vi klart å kutte 100 kilo av vekten, noe som betyr lavere forbruk og utslipp, samt bedre kjøreegenskaper, forteller Picat under en førvisning i Paris.

Les også: SUV-ene som norske bilkjøpoere vil elske

Bilen kommer bare med forhjulstrekk til å begynne med. Det er først om tre år, når Peugeot har sitt ladbare hybrid-system klart, at bilen får firehjulstrekk. Da med elektrisk drift på bakhjulene. En 130 hesters bensinmotor blir den mest spennende du finner under panseret. Den kommer også med automatgir og passer supert inn i det norske markedet.

Av spennende detaljer på den nye bilen, la vi spesielt merke til det uttrekkbare gulvet i bagasjerommet, som gjør lastingen av bilen enkel. 3008 får også en ny digital cockpit, som du kan skreddersy etter ditt eget behov. Også setene er nye og bedre enn tidligere, skal jeg dømme etter første prøvesitting.

Les også: Årets beste sommerdekk

Foreløpig er prisen ikke offentliggjort, men med forhjulstrekk og en relativt liten bensinmotor, bør den bli svært konkurransedyktig i Norge.