GLEDER MEG: – Jeg gleder meg til å kjøre på hjemmebane. Det blir full gass, sier Petter Solberg. Foto: McKlein
GLEDER MEG: – Jeg gleder meg til å kjøre på hjemmebane. Det blir full gass, sier Petter Solberg. Foto: McKlein

Petter Solberg i kamphumør

– Ny motor, bedre dekk og drøm om seier på Lånke

– Drømmen er å kunne vinne på hjemmebane på Lånke. Det var nesten i fjor. Vi jobber beinhardt for å gjøre siste finpuss med bilen. I går testet vi til halv tre på natta for å finne en best mulig dekk-strategi, og i dag setter vi inn en ny og litt bedre motor. Men kampen mot Mattias Ekström og de andre er tøff.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Petter Solberg til motor.no. Etter fire VM-runder ligger han fem poeng bak Ekstrøm i VM-sammendraget i rallycross. Under VM-runden på Lydden Hill for to uker siden vant Solberg alt, unntatt finalen. Der gjorde dårlige dekk at han måtte seg slått av Ekström. Nå er han sulten på flere seire.

Ekström en god konkurrent

– Forbedringene vi gjorde med bilen før Lydden Hill i England, var bra. Nå går den utrolig fort. Klarer vi å slite litt mindre på dekkene før finalen, skal jeg gi Ekström og de andre kamp til døra. Men det er alltid beintøft. Det kommer til å bli en tøff kamp hele sesongen. Ekström har mye av den samme filosofien som meg. Han er profesjonell til fingerspissene, opptatt av detaljer og er ikke minst en fair sportsmann som jeg liker veldig godt, sier Solberg. Han liker seg svært godt på Lånkebanen:

– Lånkebanen er en av to favorittbaner sammen med Høljes i Sverige. Her er det litt terreng å kjøre i. Jeg håper og tror at det vil bli ny publikums-rekord der i år. Jeg kan i hvert fall love at det blir mye tøff kjøring å se på.

Starter fredag

En annen som gleder seg til VM-runden på Lånkebanen er Kjetil Skaufel, daglig leder av NAF World RX of Norway.

– Dette er stort for oss som arrangør også. Vi ønsker at vårt publikum skal få mest mulig av fart og spenning når sirkuset kommer til Norge. Derfor ba vi om at VM-runden ble startet allerede fredag. Slik er det blitt. Kvalifiseringen begynner fredag 10. juni om ettermiddagen for klassene RX Lite og Touring Cars. Når de har gjort seg ferdig, ruller Sebastian Loeb, Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Mattias Ekström og de andre VM-stjernene inn på banen for å gjennomføre trening og testing. Lørdag og søndag er det full fart med kvalifisering og finaler for alle klasser, sier Skaufel.

Se hele programmet her

VM-stillingen etter 4 av 12 runder
1) Mattias Ekström, Sverige 105, 2) Petter Solberg, Norge 100, 3) Johan Kristoffersson, Sverige 70, 4) Sébastien Loeb, Frankrike 63, 5) Toomas Heikkinen, Finland 60, 6) Andreas Bakkerud, Norge 51.