50 ÅR: Ferrari har bygget denne spesial-utgaven for å markere at det er 50 år siden Ferrari kom til Japan. Foto: Ferrari
50 ÅR: Ferrari har bygget denne spesial-utgaven for å markere at det er 50 år siden Ferrari kom til Japan. Foto: Ferrari

Ny Ferrari J50 – bare for Japan

Den skal bygges i bare ti eksemplarer og selges til rike, japanske kunder. Ferrari J50 blir noe helt for seg selv og skreddersys etter smaken til hver enkelt kunde.

Publisert

Ferrari J50 ble avduket under en markering i National Art Center i Tokyo av at det er 50 år siden Ferrari kom til Japan for første gang.  Bilen er en to-seters roadster med midt-bak plassert motor og todelt targa tak. Dette er en karosseri-type vi kjenner fra Ferrari på 1970 og 80 tallet. Karosseriet bygges av Ferraris avdeling for spesielle prosjekter og har et helt nytt og framtidsrettet design. Under skallet kjenner vi igjen teknologien fra Ferrari 488, blant annet med en 690 hesters V8 motor.

Les også: Norske kjøpere "i kø" for Hondas nye superbil

Les også: Dette er årets raskeste og barskeste

Som vanlig når det gjelder biler bygget som er bygget av avdelingen for ”spesielle prosjekter” gir ikke Ferrari noen opplysninger om prisen på bilen. Det spekuleres i mellom 2,5 og 3, 0 millioner euro – mellom 22 og 27 millioner kroner. Det spiller uansett ikke noen rolle, siden bilene ikke kommer på de åpne markedet. Som vanlig er de solgt til rike japanere som allerede har noen Ferrarier i garasjen.