NORSK HYTTESTIL: Med kebab og pizza fra Stabburet og hjemmelaget husmannskost.

Veimat-testen 2017: Hallingby kro og skysstasjon, Ringerike

Merkelig tomt i disken

Denne kroa er stengt. Smaken er ikke så verst, men når du spiser viltgryte vil du gjerne at det skal være mer gryte enn grøt.

Publisert Sist oppdatert

Hallingby

65 poeng

Hallingby kro og skysstasjon langs E16 mellom Hønefoss og Fagernes, 3590 Hallingby.

Førsteinntrykk 5/10

Det virker stille og forlatt, og det er tomt i disken. Du lurer nesten på om det lages mat her i det hele tatt.

Meny 6/10

Kebab og pizza fra Stabburet. I tillegg nuggets og burgere, men også viltgryte og røkt svinekam, kjøttkaker og flesk og duppe. Sjokolade, softis og plastpakkede lefser til

Smak 6/10

Viltgryten er varm, og smaken er ikke verst. Men grønnsakene er overkokt og kjøttet så smått at det blir som en grøt mer enn en gryte.

Pris 8/10

Dagens er viltgryte og røkt svinekam med kålrabistappe til 159 kroner, liten porsjon til halv pris. Det er et pluss, og du du blir god og mett for en ganske rimelig penge.

Service 7/10

Veldig beskjeden, men hun kommer med maten til bordet og kommer tilbake for å høre hvordan det smaker og tilbyr kaffe til maten.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny med kjøttkaker, stekte pølser med brun saus og pannekaker. Mulig å få halv porsjon av dagens.

Hjemmelaget 6/10

Deler av menyen er hjemmelaget, og når bare ikke kompanjongen er syk, kan hun også tilby hjemmelaget pizza. Ellers er store deler av menyen signert Stabburet.

Drikke 5/10

Et kjøleskap med Cola og Fanta på boks og noen få poser med juice. Vann fra automat, men vannet er ikke kaldt. Kaffe inkludert i dagens.

Renhold 9/10

Rent, greit og ryddig.

Toaletter 7/10

Toalettene er slitt, men for så vidt greie. Stellebord. 5 kroner hvis du kommer utenfra.

Hallingby kro er et litt pussig sted. Det ser ut som en forvokst hytte i noe slags maskinlaft med en liten veranda på forsiden hvor man også kan spise.

De store reklameplakatene som forteller at du kan få kebab og pizza fra Stabburet virker nesten litt malplassert, eller kanskje ikke.

Kanskje er det nettopp det som er typisk norsk.

EN SLAGS BONDEROMANTIKK: Her serveres det gatekjøkkenmat og husmannskost.

Inne er det en slags 80-tallsoverlevning med røde og blå stoler trukket i velur. Masse grønne planter, utstoppede dyr og en kjempediger blåsebelg utgjør dekoren.

Disken gir en følelse av å være noe midt mellom et gatekjøkken, en veikro og et kakelotteri som har gått tom for kaker.

Litt tomt med andre ord, men et skilt på disken forteller hva dagens er.

MERKELIG TOMT: Det er tomt både i og på disken.

Du kan velge mellom viltgryte og røkt svinekam. I tillegg har de kjøttkaker og flesk og duppe, men utover det er det standard gatekjøkkenopplegg – med kebab og pizza fra Stabburet, nuggets og burgere – sikkert fra samme sted.

Damen bak disken har innsett at uten pizza, burgere og kebab, mister hun ungdommene.

- De vil ikke ha ordentlig mat, sukker hun.  

VILTGRYTE: Kjøttet er mørt, men gryta ligner mer en grøt eller lapskaus.

Men det vil vi og velger viltgryte med kjøtt fra skogene utenfor. Det er godt og varmt og overraskende godt krydret, men grønnsakene er for mye kokt. Kjøttet er mørt, men totalen blir en slags grøt. Du kan nesten spise viltgryta med skje, men er du over barnestadiet, vil du helst tygge selv. Det er fersk sopp, godt med løk og ordentlige poteter med skall. Tyttebærene som kommer i et lite beger er mer gele enn syltetøy.

 Dessert utelukker seg selv når valget står mellom plastpakket lefse, sjokolade og softis. Det er greit nok det, men kanskje ikke helt det du forventer til dessert.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)