MOTORS TEST: I den store vintertesten har Motor flere ganger avslørt svært høye utslipp av NOx fra blant annet Mercedes. Foto: Heiki Nieminen
MOTORS TEST: I den store vintertesten har Motor flere ganger avslørt svært høye utslipp av NOx fra blant annet Mercedes. Foto: Heiki Nieminen

Minst 50.000 må på verksted i Norge?

Mercedes kaller tilbake tre millioner biler med høye NOx-utslipp

Mercedes kaller nå frivillig tilbake tre millioner biler i Europa for å oppdatere motorstyringen og få ned utslippene av NOx. Det betyr at nesten alle Mercedes-biler med Euro 5 og 6 dieselmotor.

Publisert Sist oppdatert

Den norske importøren har ennå ingen oversikt over hvor mange biler dette gjelder i Norge, men siden 2010 har Mercedes solgt 50.000 nye personbiler her. 

Den siste tiden har det kommet anklager om at dieselmotorene i moderne Mercedes-biler slipper ut langt mer NOx enn de grenseverdiene som EU har satt.

Dette er utslipp som kan gi pustevansker og andre problemer for mennesker i urbane områder.

Det er for å komme disse påstandene i møte og for å unngå problemer tilsvarende de VW har hatt, at Mercedes nå kaller inn tre millioner biler i Europa for oppgradering.

Totalt vil dette koste bilprodusenten rundt to milliarder kroner.

Les også: Motors store vintertest avslører

– Debatten rundt diesel og utslipp har skapt usikkerhet. Derfor velger vi nå å frivillig kalle tilbake disse bilene for forsikre eierne av våre dieselbiler om at dieselteknologien er god, sier  Mercedes-sjef Dieter Zetsche i en kommentar.

– Vi jobber med å få oversikt over hvor mange biler dette gjelder i Norge, men har ennå ikke noen tall å komme med. Det gjelder biler med Euro5 og Euro 6 dieselmotorer. Vi vil kontakte alle berørte norske eiere i tiden framover, sier informasjonssjef i Mercedes Norge, Audun Hermansen.

Siden 2010 er det solgt rundt 50.000 nye Mercedes personbiler i Norge.

Om det er flere enn disse som er berørt har den norske importøren altså ikke oversikt over foreløpig. Det kan være flere enn dette som er berørt.

Les også: Vi har testet denne plug-in-hybrid fra Mercedes