SOL OG OPPLEVELSER: Andalucia er en opplevelse med sjarmerende byer og århundrelang historie. Foto: FRAM as
SOL OG OPPLEVELSER: Andalucia er en opplevelse med sjarmerende byer og århundrelang historie. Foto: FRAM as

13.2. til 6. eller 13.3 2017

Langtidsferie på Costa del Sol

Forlat kulda og mørket til fordel for solfylte Costa del Sol sør i Spania. Velg mellom tre og fire uker på 4-stjerners hotell med frokost og middag inkludert. Skandinavisktalende reiseleder er tilgjengelig under oppholdet.

Publisert Sist oppdatert

13.2. til 6. eller 13.3 2017
Costa del Sol er perfekt for deg som vil reise på langtidsferie i Europa. Sola skinner 320 dager i året, og i tillegg til sollyset og den gode varmen, kan du oppleve det vakre landskapet, kulturen og den fascinerende historien i Andalucia.

ET AVBREKK FRA KULDA: Lange sandstrender og en flott strandpromenade som gjør at du kan gå tur langs havet hver eneste dag.
ET AVBREKK FRA KULDA: Lange sandstrender og en flott strandpromenade som gjør at du kan gå tur langs havet hver eneste dag.

Vi skal bo på det nyrenoverte, 4-stjerners hotellet Alay i Benalmadena. Hotellet har svømmebasseng og ligger nær havnen Puerto Marina og den to kilometer lang sandstranden. Langs strandpromenaden kan du gå fine turer, gjerne hele veien til livlige Torremolinos.

GOD MAT OG DRIKKE: Andalucia er kjent for god mat, ikke minst for tapas som består av en rekke småretter.
GOD MAT OG DRIKKE: Andalucia er kjent for god mat, ikke minst for tapas som består av en rekke småretter.

Ferieoppholdet inkluderer utflukt til Malaga, Pablo Picassos fødeby, og til Ronda, hvor Ernest Hemingway hadde fast plass i den gamle tyrefektearenaen fra 1785. I tillegg vil det bli arrangert ulike aktiviteter på hotellet, og det er mulig å melde seg på utflukter til for eksempel Sevilla, Granada, Cordoba, Alpujarra, Gibraltar, Jerez eller Tangiers i Marokko. 

PÅ HISTORISK GRUNN: Romere, arabere og vestgotere har alle satt sitt preg på byer som Sevilla, Granada og Malaga.
PÅ HISTORISK GRUNN: Romere, arabere og vestgotere har alle satt sitt preg på byer som Sevilla, Granada og Malaga.

PRIS FOR NAFS MEDLEMMER per person i delt dobbeltrom.
22 dager / 21 netter i 4* hotell kr 13 990,-
Tillegg enkeltrom kr 5 600.-
29 dager / 28 netter i 4* hotell kr 17 200,-
Tillegg enkeltrom kr 7 400.-
Avreise fra andre byer i Norge på forespørsel.
Turen arrangeres for Motor av FRAM Arrangement as. For mer informasjon og bestilling, ta kontakt på tlf. 22 44 31 41 eller [email protected].
Påmeldingsfrist tirsdag 1. november 2016

Se hele programmet under. 

PRISEN INKLUDERER:
- Flyreise tur-retur Oslo - Malaga med Norwegian inkludert 2 stk. bagasje 
Utreise 13. februar: Avreise Oslo Gardermoen kl. 11:10. Ankomst Malaga kl. 15:15
Retur 6. eller 13. mars: Avreise Malaga kl. 06:20. Ankomst Oslo Gardermoen kl. 10:30
- 21 eller 28 overnattinger inkl. frokost på det nyrenoverte 4**** Hotel Alay i Puerto Marina Benalmadena
- Transfer til og fra flyplassen med skandinavisktalende guide ved ankomst og avreise
- Utflukt til Malaga med lokal skandinavisktalende guide
- Utflukt til Ronda med lokal skandinavisktalende guide
- Middagsbuffet på hotellet hver kveld
- Lokal skandinavisk talende guide på hotellet for informasjon to ganger i uken*
- Reisedokumentasjon

IKKE INKLUDERT:
- Valgfrie utflukter iht. programmet
- Lunsjer
- Reiseforsikring / avbestillingsforsikring

VÅRT FØRSTE MØTE: Malaga er den første byen vi besøker, den ligger bare 20 kilometer fra hotellet og er lett å nå også på egenhånd.
VÅRT FØRSTE MØTE: Malaga er den første byen vi besøker, den ligger bare 20 kilometer fra hotellet og er lett å nå også på egenhånd.

 

Forslag til program:
DAG 1 ANKOMST
Vi ankommer Malaga flyplass. Transport til hotellet hvor vi sjekker inn.
Området som ligger 20 kilometer fra Malaga, er ett av de beste langs kysten og har en fantastisk, lang sandstrand med en hyggelig strandpromenade med små butikker og kafeer.

Området er også kjent for hyggelige strandrestauranter. På det som kalles chiringuitos serverer de lunsj til gode priser. Strandpromenaden er nyrenovert og passer fint for deg som vil gå tur langs sjøen.

Etter at vi har funnet oss til rette på hotellet, får vi tid til å slappe av før reiselederen tar oss med på en liten spasertur i nærområdet.

DAG 2 – COSTA DEL SOL
Vi begynner opplevelsen i Andalucia med et besøk til regionens nest største by, Malaga. Byen har 560 000 innbyggere, og er hovedstaden på Costa del Sol. 

Fønikerne kom sjøveien og grunnla Malaca, som de kalte byen. Herfra seilte de til Romerriket med fisk, silke, fikener, rosiner og mandler. Senere ble Malaga dominert av arabere som gjorde byen til en av de viktigste byene i regionen, og da spanjolene oppdaget Amerika, ble byen ett av koloniens handelssentre.
Frem til slutten av det 19. århundre, dominerte tekstilindustrien, jernverkene og vinproduksjonen. Men vinindustrien ble ødelagt av vinpesten som spredte seg til vingårder over hele Europa sent på 1800-tallet, og med det mistet Malagas mye av sin betydning frem til turistnæringen begynte å gjøre seg gjeldende på 1960-tallet.

Vårt besøk i Malaga starter med en spasertur gjennom den gamle bydelen, og slik blir vi med på en reise gjennom flere århundrer.  

I et hus på hjørnet av Plaza de la Merced ble maleren Pablo Ruiz Picasso født. Her finner vi et lite, men interessant Picasso museum med litografier, keramikk og andre verk av Picassos utstilt.
Vi passerer den vakre kirken Santiago hvor Picasso ble døpt, og like i nærheten ligger det vakre Teatro Cervantes hvor en av vår tids store filmhelter, Antonio Banderas, begynte sin karriere. Rett ved teateret ligger den mauriske festningen Alcazaba.
Til lunsj spiser vi tapas i en av byens beste tapas restauranter der vintønner og tørkede skinker som henger fra taket, setter farge på interiøret.
Vi fortsetter gjennom de smale gatene og stikker innom en liten bodega hvor vi får smake et glass av den lokale vinen, rett fra fatet.

Dette er bare en liten tur for å gjøre oss kjent i Malaga. Mange vil nok velge å reise tilbake hit i løpet av oppholdet.

DAG 3-7 – UT PÅ EGEN HÅND
Frokostbuffet og middagsbuffet på hotellet.
Disse dagene disponerer du på egen hånd, men reiselederen kommer til å organisere forskjellige aktiviteter for dem som har lyst. Vi kan tilby ulike utflukter til steder som Cordoba, Alpujarra, Gibraltar, Jerez eller Tangiers i Marokko. Reiselederen er tilstede for å sørge for at alle trives og legger til rette for sosiale aktiviteter for den som har lyst til å delta. Har du lyst til å spille bridge for eksempel, kan reiselederen hjelpe deg med å finne likesinnede.

DAG 8 - RONDA
Ronda ligger i et fjellområde inn fra kysten. De 100 meter høye klippene er delt i to av den dype Tajo-kløften. Her ligger Spanias eldste tyrefekterarena, og det er her matadoren Pedro Romero begynte å bruke rød drakt under tyrefektingen. Arenaen stammer fra 1785 og er ikke bare Spanias eldste, men også den største målt i diameter. Den er bygget i to etasjer og veldig sjarmerende, og det var her forfatteren Ernest Hemingway hadde sin faste plass. Du kan også besøke tyrefektermuseet hvis du vil.

Puente Nuevo-broen som forbinder de to klippene, er et annet av Rondas landemerker. Det tok 42 år å få bygget den over den smaleste og høyestliggende delen av Tajo-kløften. Broen ble bygget på 1700-tallet, og herfra har du flott utsyn over den 90 meter dype ravinen.
Katedralen Santa Maria la Mayor er også verdt et besøk. Kirken var opprinnelig en moske, og den gamle minareten er omgjort til klokketårn.

DAG 9 – 13 – PÅ EGENHÅND
Frokostbuffet og middagsbuffet på hotellet.

DAG 14 – UTFLUKT TIL SEVILLA (valgfritt, ikke inkludert)
Om morgenen kjører vi til Sevilla, hovedstaden i Andalucia. Byen er et lite paradis på jord, med små, intime plazas med palmetrær og et vell av farger som er blandet med glede og lidenskap. 

Klokketårnet La Giralda står både som et symbol på den vakre byens historie og som et bevis på toleranse. Tårnet ble bygget i maurisk stil som en hyllest til kristendommen. Her har alle som hersket over Sevilla satt sine spor, både romerne, vestgoterne og araberne.
I det 15. århundre var Sevilla den viktigste havnen i Spania, og det var hit skipene fra «den nye verden» la til kai med lasten full av gull og skatter. Alt ble registrert ved Torre del Oro, gulltårnet, ved elven Guadalquivir. Byen ble en smeltedigel, befolket av handelsmenn, sjøfolk, kunstnere og diktere. Og det er i denne byen store personligheter som Carmen, de romerske keiserne Trajan and Hadrian og kunstneren Velazques ble født.
Vi starter med en oppdagelsesferd rundt i byen og kommer forbi noen av de viktigste severdighetene som operaen, den vakre tyrefekterarenaen, utstillingsområdet for Expo'92 og tobakksfabrikken hvor Carmen satt og rullet sigarer.
Så gå vi til fots i Sevillas historiske bydeler. Vi besøker det legendarisk jødiske kvarteret, Barrio Santa Cruz, kjent fra operaene Barberen i Sevilla og Carmen. I det maleriske nabolaget får vi et glimt av det ekte Spania med smale smug, bakhager med duftende blomster og fontener, hvitvaskede bygninger og tapasbarer.
Hvis du vil, kan du besøke byens kjente katedral som ikke bare er verdens tredje største kirke, men også verden største gotiske kirke. Katedralen er en ikonisk bygning av dimensjoner. Den inneholder ikke mindre enn 30 kapeller, og her hviler Christopher Columbus, som brukte Spania som utgangspunkt for sin kjente sjøferd i 1492.

DAG 15-18  - TID PÅ EGENHÅND
Frokostbuffet og middagsbuffet på hotellet.

DAG 19 - UTFLUKT TIL GRANADA OG ALHAMBRA (valgfritt, ikke inkludert i prisen)

Granada er en av de vakreste byene i Spania, og det er her den arabiske og den kristne kulturen møtes. Det er også her vi skal besøke det verdenskjente Alhambra som står på UNESCOs verdensarvliste.

Alhambra, som er kjent for å være et av verdens vakreste monumenter, er en samling slott og festninger som ligger med de snødekte fjellene i Sierra Nevada som bakgrunn. Alhambra ble bygget og videreutviklet av flere arabiske herskere, og kanskje er det sånn at det tidligere ørkenfolket forsøkte å utfordre paradiset i himmelen ved å skape et paradis på jorden. Araberne prøvde i hvert fall å overgå hverandre, og hvor enn du går skaper vakkert utskåret marmor, rennende vann og fantastiske byggverk en eventyraktig stemning.

Litt høyere oppe i fjellsiden, ligger sultanens sommerpalass, Generalife, med de særpregede mauriske hagene. Høye sypresser leder fram til det lille slottet hvor appelsintrær, timianbusker, lavendelplanter, roser, laurbær og liljer forfører med ulike dufter. Her opp er det som om tiden står stille.
Granada var muslimenes siste bastion på den iberiske halvøya til kong Ferdinand og dronning Isabella fordrev dem i 1492. Like etter skapte kongeparet verdenshistorie da de sendte Christopher Columbus på oppdagerferd, en reise som kom til å forandre Spanias fremtid dramatisk.

Vi skal også gå inn til bykjernen i Granada. Hvis du vil, kan du besøke Capilla Real, slottet hvor dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravet, eller den majestetiske katedralen, et mesterverk i spansk, klassisk arkitektur.
Byen har også mange hyggelige plasser og sjarmerende butikker, og på det gamle silkemarkedet finner du alt mulig rart.
Etter besøket i Alhambra, kjører vi tilbake til hotellet.

DAG 20-21 – TID PÅ EGENHÅND
Frokostbuffet og middagsbuffet på hotellet.

DAG 22 – AVREISE FOR DEM SOM BLIR I TRE UKER
Ekstra uke med mulighet for flere utflukter for dem som blir i fire uker.