KLASSIKER: E-klasse sedan er for mange Mercedes med stor M. Nå kommer det en liknende, men litt mer kompakt versjon, med eldrift. Foto: Daimler
KLASSIKER: E-klasse sedan er for mange Mercedes med stor M. Nå kommer det en liknende, men litt mer kompakt versjon, med eldrift. Foto: Daimler

Mercedes utvider elbilporteføljen:

Klassikeren får el-drift

Til deg som mener at framtiden er elektrisk og at en vaskekte Mercedes bare kan være en firedørs sedan: Favorittbilen din er trolig bare et par år unna.

Publisert Sist oppdatert

Mercedes planlegger en EQ-sedan med lansering i 2022.

Bilen skal være en direkte konkurrent til Tesla Model S i pris og dimensjoner, skriver Autocar, og refererer til planer som skal ha blitt offentliggjort gjennom dokumenter fra Kinas departement for informasjon og teknologi.

Før den tid vil vi riktig nok få se en elektrisk sedan fra Mercedes, men det blir i den dyreste enden av luksussegmentet.

Den kommende sedanmodellen vil få et mer folkelig preg.

Les også: Vår test av nye Mercedes EQC

60 mils rekkevidde

Utvendig blir den mer kompakt enn dagens E-klasse, men med sammenliknbare innvendige mål – slik man forventer når elbilene får sine dedikerte plattformer.

Med forbehold om at det er tidlig i prosessen, så hevder Autocar at den nye modellen vil få to elektriske motorer, og valgfri firehjulsdrift eller bakhjulsdrift.

Rekkevidden er oppgitt til i underkant av 600 kilometer, altså vesentlig bedre enn den nye SUV-en EQC (417 km.), som kommer på norske veier i løpet av sensommeren.

Også effekten vil bli høyere enn på EQC (408 hk).