KALLES INN: Statens vegvesen har mistanke om at reparasjonene hos Olsen Bil i Grimstad ikke er gjort på en trafikksikker måte, og kaller inn rundt 1000 biler til kontroll. Foto: Shutterstock
KALLES INN: Statens vegvesen har mistanke om at reparasjonene hos Olsen Bil i Grimstad ikke er gjort på en trafikksikker måte, og kaller inn rundt 1000 biler til kontroll. Foto: Shutterstock

VEGVESENET ETTER OLSEN BIL-KONKURSEN

Kaller inn 1000 biler til storkontroll

Statens vegvesen starter nå innkalling til kontroll av nær 1000 biler fra Olsen Bil AS.

Publisert Sist oppdatert

Vegvesenet frykter flere av dem kan være trafikkfarlige, heter det i en pressemelding.

– Vi anslår at vi vil kalle inn om lag 1000 biler på landsbasis. Eierne av bilene som må på kontroll vil motta en innkalling i posten, sier Jon Molnes i Statens vegvesen.

De aktuelle bilene befinner seg over hele landet, men det er flest biler på Sørlandet og i østlandsområdet. Formålet med kontrollen er å avdekke om bilen er trafikksikker og å sjekke bilens identitet.

 

Olsen Bil AS har bygget opp biler som har hatt store skader, men Statens vegvesen har mistanke om at reparasjonene ikke er gjort på en trafikksikker måte.

– Videre er vi bekymret for at det er jukset en del med airbager i biler som er bygget opp etter skade. Statens vegvesen har mottatt informasjon og gjort funn som kan tyde på det. I noen biler er airbagen fjernet eller deaktivert. Da vil det ofte være montert en liten elektronisk motstand, slik at airbaglampa ikke lyser.

– Vi har også sett flere tilfeller der biler som har blitt solgt fra Olsen Bil har falsk identitet. Vi mistenker at det kan være fordi hele eller deler av bilen består av stjålne deler, eller av usikker kvalitet. Samtidig kan det være andre kjøretøy som kjører rundt med samme identitet, selv om registreringsnummeret er et annet. Hvis det ikke er mulig å si hvilken bil det egentlig er, vil den bli avskiltet fram til identiteten er klar, sier Molnes.  

– Vi er klar over at dette er en stor ulempe for dem som uskyldig har kommet i denne situasjonen. Men for Statens vegvesen kommer alltid sikkerheten først. Det gjelder både for dem som sitter inni bilen, men også for alle andre trafikanter, sier Molnes.  

Olsen Bil AS er nå konkurs og under bobehandling. Alle som har kjøpt en bil av Olsen Bil AS (Berg Auto One AS) og som mener de har et krav mot selskapet, må melde kravet til bostyrer advokat Kai Knudsen.