OVER OG UT? Flere medier varsler at Volkswagen-sjef Matthias Müller er på vei ut av sjefstolen hos verdens største bilprodusent. Foto: Volkswagen Media

Volkswagen varsler endringer i toppen:

Ingen selger flere biler, men fredag får han sparken

Matthias Müller leder et Volkswagen-konsern som selger flere biler enn noen andre bilprodusenter i verden. Fredag får han sparken, i følge medierapporter.

Publisert Sist oppdatert

Müller (64) ble flyttet fra toppjobben i VW-selskapet Porsche til toppen av Volkswagen-konsernet i kjølvannet av dieselskandalen i 2015, og har siden skiftet ut sju av de 10 mest sentrale VAG-sjefene.

Nå er det Müller selv som skyves tilside, i følge en kryptisk pressemelding fra konsernet onsdag.

Les også: Solgte 10,7 millioner biler i 2017

«Volkswagen AS vurderer en videre utvikling av gruppens lederstruktur, som vil innebære utskiftninger og endrede ansvarsområder for flere i selskapets ledergruppe. Dette kan også innebære en endring for selskapets konsernsjef. Selskapets styreleder har nå samtaler med enkelte medlemmer av ledergruppen. Matthias Müller har vist vilje til å delta i disse endringsprosessene», heter det i pressemeldingen,

I følge Bloomberg er det Herbert Diess som skal ta over ledelsen av konsernet.

Diess (59), som er sjef for personbildivisjonen i Volkswagen-merket, kom til selskapet fra BMW i 2015, like før dieselskandalen eksploderte i offentligheten. Han har gjort seg bemerket i ganske voldsomme konfrontasjoner med mektige fagforeningsgrupper i selskapet, etter forsøk på å få gjennomført kostnadskutt og tildels betydelige endringer i VWs gammeldagse organisasjonsstruktur.

Det er likefullt uvisst hva som konkret har utløst lederskiftet. Under Müllers ledelse kom Volkswagen tilbake til en fortjenestemargin på 7,1 prosent i fjor, opp fra 6,0 da han overtok i 2015, skriver nettstedet just-auto.com.

Les også: Brukte mennesker og aper i avgass-tester