STOR FORANDRING: Hyundai Tucson er blitt større, mer komfortabel og har ikke minst fått nye, moderne motorer. Foto: Rune Korsvoll
STOR FORANDRING: Hyundai Tucson er blitt større, mer komfortabel og har ikke minst fått nye, moderne motorer. Foto: Rune Korsvoll

Prøvekjørt Hyundai Tucson

Ikke til å kjenne igjen

At Tuscon er etterfølgeren til IX 35 er nesten ikke til å forstå. Det har skjedd så mye positivt med bilen at de ikke kan sammenliknes. Både sikkerhet og komfort er løftet til et helt nytt nivå.

Publisert Sist oppdatert

Nye Tucson er utviklet og designet i Europa, og de bilene som skal selges her, er bygget på Hyundais europeiske fabrikker. Den største forbedrtingen, i tillegg til en helt nytt utseende, er kjørekomforten. Den er nå på høyde med store Santa Fe. Setene er bedre, støynivået lavere og både komfort- og sikkerhetsutstyret er betydelig oppgardert. Tucson er også blitt litt større. Det får blant annet baksetepassasjerene nyte godt av i form av bdere beinplass.

Bagasjerommet har 513 liters laste­kapasitet, og kan utvides til 1503 liter ved å folde ned baksetene. Bakluken åpner seg automatisk  når du står bak bilen med nøkkelen i lommen – også kalt "bæreposefunksjon".  Du kan fritt ­oppdatere navigasjonen ved service hos forhandler i syv år, og har tilgang til vær- og trafikkmeldinger på den store berøringsskjermen.

I tillegg har bilen fått en ny 136 hesters turbodiesel med sekstrinns girkasse som gir hele 373 newtonmeter dreiemoment. Til tross for at bilen også er større og mer praktisk, så er prisen ikke høyere enn på den gamle. Det vil si at en utgave med tohjulstrekk koster fra 299 000 kroner. Det er dette som ganske sikkert blir den mest solgte utgaven i Norge. Ønsker du firehjulstrekk og automatgir, så er prisen fra rundt 389 000 kroner. Fortsatt er dette mye bil for pengene i denne klassen, som har tøffe konkurrenter som Mazda CX-5, Toyota Rav4 og VW Tiguan for å nevne noen. Bilkligste utgave med tohjulstrekk, har en 132 hesters bensinmotor under panseret og koster 299 000 kroner ferdig registrert.

DATA

Pris: Fra ca kr 299 000 ,-  Motor: Bensin 132 hk + manuelt gir, 0,63 l/mil  blandet. Lengde: 4,48 m. Bagasjerom: 513 lit.