ÅRETS VERSTE: Stress og dårlig konsentrasjon gjør at vi bulker spesielt mye i dag. Påkjørsler av parkerte kjøretøyer topper statistikken. Foto: Rune Korsvoll
ÅRETS VERSTE: Stress og dårlig konsentrasjon gjør at vi bulker spesielt mye i dag. Påkjørsler av parkerte kjøretøyer topper statistikken. Foto: Rune Korsvoll

Årets verste bulkedag

I dag krasjer vi for 33 millioner kroner

I dag kommer vi til å bulke bilene våre for over 33 millioner kroner. 22. desember er en av de verste, om ikke den aller verste, bulkedagen i året. Julestresset får skylda.

Publisert

Det er bulke-statistikken til forsikringsselskapene (TRAST) som viser hvor mye vi vanligvis bulker akkurat bitte-lille juleaften. I fjor smalt det 1.457 ganger i trafikken denne dagen. På toppen av statistikken finner vi påkjørsler av parkerte kjøretøyer med 315 tilfeller, eneulykker med 305 og skader under rygging med 295 tilfeller. I stor grad skader som kan tilbakeføres til stress bak rattet. Totalt beløp skadene seg til 33,4 millioner kroner 22. desember i fjor.

Siden statistikken bare omfatter skader som er såpass tore at de blir innrapportert til forsikringsselskapene, er det virkelige tallet sannsynligvis enda større.

Sammenlikner vi disse tallene med skadene 20. desember, ser vi at det da smalt bare 685 ganger og at erstatningssummen totalt var 11,8 millioner kroner. Lille juleaften smalt det ”bare” 1.200 ganger  med utbetalinger på til sammen 21,9 millioner kroner. Med andre ord er det også forbedringspotensial denne dagen.

Oppfordringen til alle som skal ut å kjøre bil i dag og i morgen må altså bli: Pust rolig og slipp ned skuldrene i noen sekunder etter at du har satt deg inn  bak rattet. Og ta en ekstra titt i speilet før du rygger.