Bernina Express tar deg med på en spektakulær togtur gjennom alpene. Foto: Fram AS
Bernina Express tar deg med på en spektakulær togtur gjennom alpene. Foto: Fram AS

25.-29.september 2016

Høsttur til Sveits - utsolgt

Turen til Zermatt og St. Moritz i kombinasjon med to spektakulære togreiser i september, er populær. Programmet finner du her.

Publisert

25.-29.september 2016
Dag 1 - velkommen til Sveits
Ankomst med Norwegian til Geneve. Transfer til Zermatt. Denne bilfrie landsbyen ligger 1620 moh.

Zermatt er kanskje mest kjent for å ligge ved ett av verdens mest kjente, fotograferte og fascinerende fjell, Matterhorn.

Men stedet har så mye mer å by på. Bilen parkeres i Taesch, ca 5 km før Zermatt. Herfra går det pendeltog og minibusser opp til landsbyen. At landsbyen er bilfri gjør at det hersker en helt egen ro her oppe. Ingen eksos, ingen biltrafikk. Her er det kun lov med hestetransport, elektrobiler og sykler.

Overnatting og felles middag på et flott 4* hotell midt i landsbyen.

Dag 2 - Zermatt 
Dagen er til egen disposisjon slik at alle kan ta den utflukten de ønsker. Om det er den populære Gornergrat Bahn (Europe’s highest open-air cogwheel railway, opp til Gornergrat, hvor du er omgitt av 29 høye tinder) eller en tur til Klein Matterhorn er opp til hver enkel.

Valgfri utflukt på dagtid og middag om kvelden. Vår reiseleder fra FRAM arrangement kan selvsagt være behjelpelig med å foreslå diverse utflukter. Det vil også være avhengig av været.

For dem som ønsker det foreslår vi følgende kveldsprogram: Sen ettermiddag tar vi toget litt opp fra Zermatt og vi spaserer ca. 30 minutter til vårt middagsted, Restauranten Blatten. Denne gamle seteren litt ovenfor Zermatt serverer nydelig sveitsisk mat i unike omgivelser rett ved foten av Matterhorn. Vi får servert en typisk sveitsisk middag før vi går i fakkeltog ned til hotellet (ca 20 minutter).

Alternativt finnes det mange gode restaurant i Zermatt eller man nyter kvelden på hotellet. Overnatting i Zermatt. 

Dag 3 – Glacier Express til St. Moritz 

Etter frokosten går vi om bord i legendariske Glacier Express.

Glacier Expressen er det langsomste hurtigtoget i verden og gir oss en 7 1⁄2 times reise gjennom det mangfoldige og ekte Sveits. Toget kjører over 291 broer og gjennom 91 tunneler. Glacier Expressen er komfortabelt innredet med elegant design, svært komfortable sitteplasser, samt et nytt informasjonssystem på seks språk (men ennå ikke norsk...). Vi får servert lunsj på toget. 

Ankomst i St.Moritz og spasertur til vårt komfortable 4* hotell i sentrum. Kvelden til fri disposisjon. 

St.Moritz ligger 1856 moh og har etter hvert vokst frem til å bli det mest kjente vintersportsstedet i Alpene, ja kanskje i hele verden.

Her ble vinter-OL arrangert i 1928 med Norge som beste nasjon. Sonja Henie, Johan Grøttumsbråten og Ivar Ballangrud stod alle øverst på pallen under lekene.Også 20 år senere ble OL holdt i Sveits’ eneste olympiske by.

En følelse av luksus preger stemning i St. Moritz. Tettheten av eksklusive forretninger med et internasjonalt preg gjør at shopping er et must. Maten er også førsteklasses. Velg mellom gourmet, etnisk eller noe tradisjonelt.

Kjendiser, kongefamilier og andre celebre gjester besøker ofte denne landsbyen, som også er kjent for sitt tørre og behagelige klima.

Stedet innehar den sveitsiske solrekorden, med 322 soldager i året. De kullsyreholdige mineralkildene her ble først tatt i bruk for over 3000 år siden. Så sjansene for å komme hjem friskere og sunnere enn når dere dro, er absolutt til stede. 

Dag 4 – St. Moritz

Dagen er til egen disposisjon. Det organiseres en valgfri utflukt til «Val Bregaglia» - Her finner vi flere tradisjonsrike landsbyer som er nesten uforandret siden middelalderen! En bortgjemt perle som har inspirert mange kunstnere, et paradis for gjester som setter pris på en enkel og genuin livsstil.

Dette er dalen hvor Alberto Giacometti, en av Sveits ́mest kjente kunstner, ble født. I år markeres det at det er 50 år siden han døde. 
Felles middag på hotellet. 

Dag 5 –Moritz: Bernina Express – fra isbreer til palmer

En spektakulær togreise forbi isbreer og frodig alpelandskap. På strekningen over Berninapasset klatrer toget bratt opp mot 2253 moh. Store deler av denne turen står på Unesco World Heritage liste. Denne dagen serveres det en deilig matpakke underveis. 

I Tirano blir vi hentet med buss og kjørt til flyplassen i Milano. Vi tar selvsagt en kort stopp før ankomst på Milano flyplass. 

PRIS FOR NAFS MEDLEMMER: Kr 13.900,- per person i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom kr 900,-. Pris ved 35 deltagere.
Turen arrangeres for Motor av FRAM AS. For mer informasjon og bestilling, ring 22 44 31 41. E-post: [email protected]

Prisen inkluderer:

 • 5 dager / 4 netter i 4* hotell
 • Flyreise fra Oslo til Genève med Norwegian. Avreise Oslo Gardermoen søndag 25. september kl. 07.25. Ankomst kl. 09.50.
 • Retur med fly fra Milano via København til Oslo med SAS. Avreise Milano Malpensa torsdag 29. september  kl. 20.00. Ankomst Oslo Gardermoen kl. 23.55.
 • 4 overnattinger inkl. frokost som beskrevet i programmet
 • Bussreise fra Genève til Zermatt
 • Togreiser med Glacier Express og Bernina Express
 • Bussreise fra Tirano til flyplassen i Milano
 • Reiseleder fra FRAM under hele oppholdet
 • 2 middager på hotellet
 • 3 lunsjer
 • Utflukter iht. programbeskrivelsen
 • Reisedokumentasjon