FAVORITT: Mange forelsket seg i Peloponnes etter vårens sesong av «Mesternes mester», som var spilt inn nettopp her.
FAVORITT: Mange forelsket seg i Peloponnes etter vårens sesong av «Mesternes mester», som var spilt inn nettopp her.

Peloponnes og Athen 15. – 23.oktober 2017

Herlig langtidsferie i Hellas

Bli med Motors reiseklubb på en fantastisk rundreise til frodige vakre Peloponnes – en reise til vår sivilisasjons vugge.

Publisert

Her står høydepunktene i kø: Nafplion, Sparta, Mystras, Olympia, for å nevne noen.

Mange forelsket seg i Peloponnes etter vårens sesong av TV-programmet «Mesternes mester», som var spilt inn nettopp her. Reisen krones med et opphold i Athen. 

DAG 1: Etter at vi lander 11.20, står bussen vår klar. Via den gamle Korinth-kanalen, som deler halvøya Attika fra Peloponnes, fortsetter vi langs den vakre østkysten til det fantastiske teatret Epidauros. Her føler man virkelig på et historisk sus! Neste perle er den lille idylliske byen Nafplioden første hovedstaden i det moderne Hellas, med trange gater og venetiansk arkitektur. Om kvelden spiser vi felles middag på en taverna langs strandpromenaden mens vi ser på folkelivet. Vi overnatter her før turen går videre til Sparta neste morgen.  

DAG 2: Fridag, med mulighet for egne aktiviteter, men vi kan legge til rette for spesielle ting for dem som ønsker.

DAG 3: Sparta var en bystat særlig kjent for sine krigere. Mystras ligger rett ved, og klamrer seg fast i fjellkjeden TaygetosMystras var hovedsete for den bysantiske Despoten av Morea, og på tross av navnet var dette en periode med velstand og kulturell blomstring. Mange av bygningene er svært godt bevart, og stedet ble inkludert i UNESCOS verdensarvliste i 1989. Etterpå settes kursen mot Kalamata, hvor vi overnatter. 

DAG 4: Vi utforsker antikke Messini med sine utgravninger. Det var i dette området Mesternes mester ble spilt inn. På ettermiddagen er det tid for egne aktiviteter. Du kan leie en sykkel på hotellet eller nyte strandlivet. Temperaturen i sjøen er i oktober vanligvis 22-24 grader. Eller hva med shopping i Kalamata? Oliven og olivenolje er et must.

DAG 5: Vi forlater hotellet vi har bodd på de to siste nettene og setter kursen mot Methoni og dets mektige slott bygget av venetianerne på 1200-tallet. Neste stopp er Pylos, en liten havneby hvor det berømte sjøslaget Navarino fant sted i 1827. På ettermiddagen kommer vi til Olympia, hvor de første olympiske leker ble holdt fra og med det åttende århundre før Kristus. Overnatting i Olympia med felles middag. 

DAG 6: På veien til Athen besøker vi det kjente vintersportstedet Kalavrita. Her tar vi et et 120 år gammelt tannhjultog gjennom den fascinerende og dramatiske Vouraikos-ravinen, før vi igjen setter oss på vår buss som frakter oss til Athen, hvor vi sjekker inn på det populære Fresh Hotel.  

DAG 7: Vi drar på sightseeing i den pulserende hovedstaden og besøker selvsagt magiske Akropolis. Herfra har man også full oversikt over det utstrakte Athen. Om kvelden møtes vi til felles avslutningsmiddag. 

DAG 8: Etter frokost setter vi kursen mot flyplassen. Direkteflyet til Norge går 12.05. Takk for turen! 

Pris for NAF-medlemmer: 

13.900 kroner per person i dobbeltrom 

(enkeltromstillegg 1.990 kroner) 

Alt dette er inkludert:

  • Direktefly tur/retur Oslo-Athen (andre byer på forespørsel)
  • Transport tur/retur flyplassen
  • Luksusbuss under hele reisen
  • 6 hotellovernattinger av god standard, i dobbeltrom (Hotel Rex i Nafplio, Hotel Akti Taygetos, Kalamata, Hotel Olympion Asti, Olympia og Hotel Fresh i Athen)
  • 1 felles lunsj
  • 3 felles middager
  • Alle inngangsbilletter
  • Autoriserte lokale guider underveis
  • Reiseleder med under hele turen 

Påmelding:

Turen arrangeres for MOTOR av FRAM Arrangement AS. For mer informasjon og bestilling, ta kontakt på tlf. 22 44 31 41, eller [email protected]