AIRBUS DRONE: Airbus har utviklet denne toseters bybilen, der passasjerene sitter i en kapsel på toppen av drivverket. Blir du sittende i en kø kommer en drone på fem ganger fem meter, tar tak i kapselen og løfter den forbi køen. Foto: Rune Korsvoll
AIRBUS DRONE: Airbus har utviklet denne toseters bybilen, der passasjerene sitter i en kapsel på toppen av drivverket. Blir du sittende i en kø kommer en drone på fem ganger fem meter, tar tak i kapselen og løfter den forbi køen. Foto: Rune Korsvoll

BILUTSTILLINGEN I GENÈVE

Her er bilene som kommer i år. Og drone-doningen som skal redde deg ut av køen…

Nærmere en million mennesker besøker bilutstillingen i Genève som starter i dag. Dette er noe av det de får se.

Publisert Sist oppdatert

Genève-utstillingen er en av de tre store i Europa. Her møtes både store og små bilprodusenter for å vise verden hva som kommer i butikken de nærmeste månedene – og hva de tenker om framtiden.

Klikk deg gjennom bildene og se de spennende nyhetene.

 

LEGENDEN ALPINE: Alpine var en gang legendarisk sportsbil. Nå gjenoppstår den med en 250 hesters motor under panseret. Til Norge kommer den neppe, for Renault forlanger at bilen skal selges i egne forhandlere og det er uaktuelt i et lite marked som Norge.

 

FERRARI SUPERFAST: Navnet er Superfast og det er akkurat det denne bilen er. Med en 6,5 liters V12 motor på 800 hester, gjør nye Ferrari 812 Superfast unna 0-100m km/t på 2,9 sekunder. Hva prisen på herligheten blir, har Ferrari ennå ikke avslørt, men det er trolig snakk om rundt tre millioner kroner før norske avgifter.

 

MAZDA CX-5: En av Norges mest solgte SUV-er de siste årene, Mazda CX-5, kommer i helt ny utgave i juni. Nye seter, bedre materialer innvendig og bedre isolering mot støy, skal gi høyere komfort. Med en 160 hesters bensinmotor, firehjulstrekk og topp utstyr, koster CX-5 fra 457.000 kroner.

 

SUZUKI SWIFT: Firehjulstrekk er standard og et nytt hybriddrivverk er standard når bilen kommer til Norge rett etter påske. Prisen er ennå ikke klar, men det er trolig snakk om fra i underkant av 250.000 kroner. Da er blant annet LED hovedlys, automatisk bybrems, filskiftvarsler og DAB-radio inkludert.

 

CITROËN AIRCROSS: Citroën C3 Aircross er foreløpig en konsept-bil, men produksjonsmodellen blir helt lik og vise på Frankfurt-utstillingen til høsten. Designmessig har den hentet mange elementer, blant annet luftputene på siden og fronten fra Citroën Cactus.

 

VOLVO XC60: Dette var den største nyheten på Genève-utstillingen. De første kundene får bilen i oktober og på prislappen på rimeligste utgave står det 615.000 kroner. Bilen er proppfull av nye sikkerhetssystemer som blant annet skal forhindre at du krasjer med en møtende bil.

 

PORSCHE SPORT TURISMO: Når den kommer til Norge til høsten, får den en pris fra «bare» 1,2 millioner kroner, takket være det ladbare hybridsystemet som yter over 400 hester. Den har bakseteplass for tre og et bagasjerom som kan passe en liten familie. Les mer i vår reportasje fra Genève her.

 

HYUNDAI I30: Stasjonsvogn-utgaven av Hyundai i30 kommer til Norge om ikke lenge og kan bli en solid suksess for det koreanske merket. Den nye bilen har blant annet mye nytt sikkerhethetsutstyr som hjelper de å unngå ulykker.

 

LEXUS LS: En av de mest elegante bilene på utstillingen var uten tvil nye Lexus LS. I Norge vil hybridutgaven bli svært attraktiv, siden den får lavt forbruk og lave utslipp og dermed avgiftslette. Dagens LS koster fra 1,5 millioner kroner. Den nye hybridutgaven med 354 hester kan bli 200.000 kroner billigere.

 

SUBARU XV: Subaru XV får nå mer SUV-preg enn tidligere. Bilen kommer ikke til Norge før seint på året. Firehjulstrekk er selvfølgelig standard. Prisen er ennå ikke klar.

 

MITSUBISHI ECLIPSE CROSS: Dette kan bli Mitsubishis nye bestselger i Norge. Den kompakte SUV-en skal konkurrere med blant annet Toyota Rav4, men kommer ikke i butikken før i desember. En ny 1,5 liters bensinmotor og firehjulstrekk passer fint for Norge.

 

KIA OPTIMA: Den ladbare hybridutgaven av Kia Optima stasjonsvogn kommer til Norge i juli. Bilen er stor og komfortabel og får en gunstig pris på grunn av lavt forbruk og lave utslipp. Det vil si 389.900 kroner. I august kommer Kia Niro som ladbar Hybrid.

 

HYUNDAI FUEL CELL CONCEPT: Hyundai er bilmerket med flest hydrogenbiler på veien i Norge. Fabrikken satser fortsatt frisk på hydrogen, noe denne konseptbilen viser. Den har en mer kompakt brenselcelle enn tidligere og har en rekkevidde på rundt 800 kilometer på en tank. Eneste utslipp er vann.  Dette er en av 14 miljøbiler Hyundai skal lansere fram mot 2020.

VW FOR SJU: I november kommer VW Tiguan Allspace til Norge med sju seter, firehjulstrekk og automatgir som standard. Allspace er 21 centimeter lenger enn en vanlig Tiguan og kommer til å koste fra i underkant av 600.000 kroner i den nevnte utgaven med 150 hesters bensinmotor.

 

ALFA ROMEO STELVIO: Dette er bilen for deg som vil ha noe som ikke alle andre har. Alfa Romeo Stelvio kommer allerede i april til Norge. De førstebilene har en 280 hesters bensinmotor, firehjulstrekk og koster 758.000 kroner. Senere kommer bilen med litt mindre motorer.

PEUGEOT INSTINCT: Med denne prototypen vil Peugeot teste ut avanserte, selvkjørende funksjoner som fabrikken planlegger å ha på veien i 2020. I tillegg er dette en stilfull shooting break – en mellomting mellom stasjonsvogn og femdørs kombi. Bilen drives av et ladbart hybriddrivverk på 300 hester.

 

AIRBUS DRONE: Italdesign og flyprodusenten Airbus har utviklet denne toseters bybilen, der passasjerene sitter i en kapsel på toppen av drivverket. Dersom du blir sittende fast i en kø, kommer en drone på fem ganger fem meter, tar tak i kapselen og løfter den forbi køen fram til bestemmelsesstedet.