IKKE HELT NY: VW kaller det en ny Golf. Det er en ansiktsløftning, men med viktige forbedringer når bilen kommer til Norge i mars. Ikke minst får e-Golf en rekkevidde på 300 kilometer. Foto: VW
IKKE HELT NY: VW kaller det en ny Golf. Det er en ansiktsløftning, men med viktige forbedringer når bilen kommer til Norge i mars. Ikke minst får e-Golf en rekkevidde på 300 kilometer. Foto: VW

Til Norge i mars

Golf får ansiktsløftning og elektrisk rekkevidde på 300 kilometer

Det er 42 år siden første VW Golf. Sjuende utgave av bilen er midtveis i liver og får nå en ansiktsløftning som blant annet betyr litt justering av utseendet og nytt, spennende utstyr. For norske kunder er kanskje det viktigste at den elektriske utgaven av bilen får nytt batteri som gir en rekkevidde på 300 kilometer.

Publisert Sist oppdatert

Når det gjelder utseendet, så er det snakk om litt forandring av støtfangere og på lyktene foran og bak. Det som er under skallet er viktigere.

Av nytt tilgjengelig utstyr, merker vi oss Trailer Assist (hjelper deg å rygge på plass hengere), automatisk nødbrems med fotgjengerregistrering, LED-lys med dynamisk lysassistent og 9,2’tommers skjerm som kan betjenes med håndbevegelser. Den digitale cockpiten har blant annet tre-dimensjonalt navigasjonskart. Den har i tillegg nytt utstyr som gjør at den kan kjøre automatisk i kø-situasjoner. Du behøver bare å holde hendene på rattet.

E-Golf er i deg Norges mest solgte elbil.  Den får nytt, større batteri på 35,8 kWt, kraftigere elmotor på 136 hk og rekkevidde på inntil 300 km. I tillegg får bilen varmepumpe som kutter energiforbruket på kalde dager.

Det mest spennende under panseret er en ny 1,5 130 hk TSI bensinmotor med sylinder de-aktivering. Den skal kutte forbruket og CO2-utslippet kraftig sammenliknet med dagens bensinmotorer.

Bilen kommer i norske butikker i mars neste år. Målet er 10.000 Golf-er i 2017, inkludert 6.000 e-Golf. Prisen på bilen er ennå ikke klar, men kommer neppe til å skille seg vesentlig fra dagens utgaver.